Σπάνιο, αλλά συνέβη!
Μου περίσσεψαν λίγα μελομακάρονα και φυσικά δεν πήγαν χαμένα…
Έφτιαξα υπέροχες καριόκες και τις απολαύσαμε!
Yλικά:
200 γρ μπισκότα digestive
50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα *
80 γρ βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. κονιάκ
250 γρ. κουβερτούρα
* Τα μελομακάρονα που είχαν περισσέψει είχαν αρκετό καρύδι, οπότε δεν έβαλα άλλο. Αν τα δικά σας δεν έχουν, προσθέστε τα καρύδια της συνταγής.
Λιώνουμε με το χέρι τα μελομακάρονα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια και τα προσθέτουμε.
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το κακάο και το κονιάκ και ζυμώνουμε με το χέρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Τοποθετούμε το μίγμα πάνω σε μεμβράνη, δημιουργούμε ένα σφιχτό σαλάμι,
καλύπτουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, μέχρι να σφίξει το μίγμα.
Όταν παγώσει το μίγμα, σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν-μαρί. Αφήνουμε να κρυώσει.
Χρησιμοποιώντας 2 πιρούνια βουτάμε μια-μια φέτα στην κουβερτούρα και τοποθετούμε πάνω σε σχάρα μέχρι να σφίξει και να στεγνώσει η σοκολάτα
Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου