Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Ζυμαρικά φούρνου

Ζυμαρικά και πάλι ζυμαρικά!!! Πολύ αγαπημένα και με άπειρες παραλλαγές... Αυτή είναι από τις πιό απλές αλλά εξ ίσου νόστιμες!

Αυτά είναι τα υλικά που χρησιμοποίησα:

½ κιλό σέλινο
250 γρ γκούντα
250 γρ γραβιέρα
10 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 αυγό
½ λίτρο γάλα
Μοσχοκάρυδο

Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με το λάδι. Τρίβουμε τα τυριά και κόβουμε το ζαμπόν σε κύβους. Σε πυρέξ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Χτυπάμε ελαφρά το αυγό με το γάλα και το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε τα ζυμαρικά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

5 σχόλια:

  1. Εμένα μου επιτρέπετε να σερβιριστώ πριν ψηθούν γιατί μ΄αρέσουν έτσι; :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κι εγώ να σερβιριστώ!!
    Είμαι επίσης μακαρονού ... τι να κάνω??
    Καλό Σαββατοκύριακο:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. You have made a classic American Macaroni and Cheese. Pasta is so very hard to resist and this dish look great.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Betty καλησπέρα.
    Την επόμενη φορά πρόσθεσε στη συνταγή σου και λίγα σοταρισμένα στο βούτυρο μανιτάρια.
    Στα μακαρόνια δεν λέμε ποτέ οχι!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...