Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Μίνι πεϊνιρλί

Οι βαρκούλες με ανθότυρο ήταν τόσο εύκολες και νόστιμες που σκέφτηκα με τον ίδιο τρόπο να φτιάξω μικρά πεϊνιρλί... Τα απολαύσαμε μια βραδυά με συνοδεία παγωμένης μπυρίτσας αλλά και την επομένη σαν σνακ στο γραφείο...
Χρησιμοποίησα και πάλι Ζύμη με προζύμι ~ πόσες νοστιμιές έχω φτιάξει πια μ'αυτήν!
Η διαδικασία γνωστή ~ ξεπάγωσα το φύλλο (αλλά όχι εντελώς) και το έκοψα σε 16 ίσα τετράγωνα. Σε μπολ έριξα ό,τι κίτρινο τριμμένο τυρί είχα (ρεγκάτο και γραβιέρα), έσπασα από πάνω ένα αυγό, πρόσθεσα και λίγο πιπεράκι και ανακάτεψα καλά. Σε κάθε τετράγωνο ζύμης έβαλα μια κουταλιά από το μίγμα τυριού και από πάνω 3-4 κομμάτια μπέικον. Έβρεξα τα χέρια μου και έδωσα στη ζύμη το σχήμα του πεϊνιρλί, πιέζοντας ελαφρά τις άκρες να κολλήσουν. Τα αράδιασα στο ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, τα άλειψα με λίγο γάλα και τα έψησα στους 170ο για 20 λεπτά περίπου.
Απολαύστε!

20 σχόλια:

  1. πολύ καλό για βράδυ,έτσι για αλλαγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο τυχερή είσαι που τη βρίσκεις αυτή τη ζύμη!!
    Η γειτονιά μου φαίνεται δεν την καταδέχεται και τα Σ/Μ τη φέρνουν σπάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θαυμάσια τα πεϊνιρλί σου. Εύκολη συνταγή θα τη δοκιμάσω. Προς το παρόν παίρνω ένα από τα δικά σου, αυτά με το μπέϊκον, και σου στέλνω μια γλυκειά καληνύχτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προμηθεύτηκα οσα μου έλειπαν για τα "βαρκάκια με το ανθότυρο" και δεν αξιώθηκα να τα κανω.
    Μου εμφανίζεις τώρα τα "πεϊνιρλάκια".
    Να με τρελάνεις θέλεις, σίγουρα!
    Αυτή όμως η ζύμη, αν και δεν είναι πολύ λιπαρή, έχει όμως πολλά χημικά και συντηρητικά.
    Μάλλον θα αρχίσω να φτιάχνω αντιστοιχη με προζύμι από το βιβλίο της "Μικρής Κουζίνας".
    Να ξέρω τι βάζω μέσα.
    Ελπίζω να βρω το χρόνο, πράγμα δύσκολο τώρα που αρχίζει το καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Noστιμότατα, δεν αφήνεις άνθρωπο να ησυχάσει, χτυπάς μες τη νύχτα και φεύγεις!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλεια! Βουτάω 2-3 για μεζέ
    Φιλιά
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραιότατα κι εύκολα!
    Πάντα είχα την απορία πώς φτιάχνουν το σχήμα τους.Με τις οδηγίες σου μια χαρά το κατάλαβα!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α! Ωραιότατα! Και συνοδευτικά μπυρίτσα... Καλό μήνα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εξυπνότατο αυτό που έκανες Μπετούλα μου και βεβαιως - βεβαίως πολύ νόστιμο!!!! σίγουρα θα τα φτιάξω και εγώ !!!

    καλό μήνα και φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πωωωω τι ιδέα έριξες!!!!!θα τα φτιάξω με σπεκ :)

    καλο μήνα
    χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ νόστιμα φαίνονται! και εμένα μου αρέσει αυτή η ζύμη και είναι ότι πρέπει για πεϊνιρλάκια!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα λόγια είναι περιτά! και πεντανόστιμο:))
    Φιλάκια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. νόστιμα τα άτιμα, ας μη σε μαλώσω για τη γεμάτη συντηρητικά έτοιμη ζύμη και αρχίσουμε με γκρίνια το μήνα, χεχε!!!!

    καλό μήνα, ήρθε το καλοκαιράκι!!!!
    μουλιάσαμε από τα ξημερώματα, ούτε πρωτοβρόχια να είχαμε!!!
    τώρα θυμήθηκε κι έσκασε μύτη ο ήλιος, άσχημε αρχίσαμε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πωπωπω, ένα σου λέω... κρύψ' τα μην τα δουν τα παιδιά μου...
    θα τα ζητάνε κι αυτά, κι όχι τίποτα άλλο, αν τα φτιάξω, θα φάω κι εγώ... αυτό είναι το πρόβλημα!!!

    Καλό μήνα και καλό απόγευμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Betty! Hi. These look delicious.

    I just wanted to check that you are aware that many of your recipes have been copied onto a site called Vera.gr? You might be happy with that but if you are not you can email them and demand them to be removed.

    Liz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εχω να κάνω πινερλάκια από τότε που είχα τα παιδιά μου μικρά.
    Καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δείχνουν υπέροχα Μπέττυ μου!!
    Φιλιά
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!ΠΑΙΡΝΩ ΔΥΟ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΑ.
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τέλεια Betty και εύκολα και να φανταστείς οτι πουλάνε τα κατεψυγμένα και για 2 συσκευασίες δίνεις περισσότερα λεφτά απο οτι χρειάζεσαι για να φτιάξεις μόνος σου εύκολα γρήγορα και σπιτικά.Θα τα φτιάξω σίγουρα καθότι είμαι του αλμυρού :)))Φιλιά,καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ Betty, έχετε ένα καταπληκτικό blog, μόνο ένα δάγκωμα.
    Ανυπομονώ να ψήνουν bugatsu.
    Πριν από μια εβδομάδα ήμουν στην Ελλάδα και το χάρηκα πολύ.

    Χαιρετισμοί και άλλες συνταγές όπως ο Jana

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...