Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Σοκολατόπιτα

Η φίλη του blog Βασούλα εντόπισε πρώτη (στο Πρωϊνό Mega)
 και έφτιαξε αυτό το ανάλαφρο γλυκάκι 
και με παρότρυνε ένθερμα να το φτιάξω ~ 
και είχε απόλυτο δίκιο!!!

Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα με μια συμβουλή:  
μην σας φανεί λίγη η ζάχαρη, 
είναι όσο πρέπει γλυκό και αέρινο!!!

Υλικά:

Για τη βάση:

170 γρ βιτάμ
100 γρ ζάχαρη & 1 κουταλιά
225 γρ κουβερτούρα σε κομμάτια
120 γρ αμύγδαλο τριμμένο
Ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
6 αυγά

Για το γλάσο:

160 γρ κρέμα γάλακτος
160 γρ κουβερτούρα σε κομμάτια

Προσθέτουμε στα αμύγδαλα την 1 κουταλιά ζάχαρη 
και τα τρίβουμε να γίνουν σκόνη.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Ρίχνουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ, 
προσθέτουμε την μισή ποσότητα ζάχαρης (50 γρ) 
και χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα.
Ενώνουμε τους κρόκους με το τριμμένο αμύγδαλο,
το ξύσμα και την υπόλοιπη ζάχαρη 
 και ανακατεύουμε καλά.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί μαζί με το βιτάμ,
ανακατεύοντας να ενωθούν. 
 Ενώνουμε το μίγμα των κρόκων με το μίγμα της κουβερτούρας 
και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά, 
ίσα να ενσωματωθούν τα υλικά, 
για να μην χάσει το μίγμα τον αέρα του.
 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Παίρνουμε μια λαδόκολλα και την βρέχουμε καλά.
Την στύβουμε και την στρώνουμε
σε μια μέτρια στρογγυλή φόρμα.
 Απλώνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Αποσύρουμε από το φούρνο ~ 
μην σας προβληματίσει ότι είναι αρκετά μαλακή, 
θα σφίξει όσο κρυώνει...
 Μόλις κρυώσει την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα 
και πετάμε την λαδόκολλα.

Για το γλάσο βράζουμε την κρέμα γάλακτος και, 
όπως είναι καυτή, 
την ρίχνουμε πάνω στην χοντροκομμένη κουβερτούρα.
 Ανακατεύουμε ζωηρά να λιώσει η κουβερτούρα 
και να ενωθούν τα υλικά 
και περιχύνουμε με το γλάσο την σοκολατόπιτα.
 Αφήνουμε να κρυώσει για να σφίξει το γλάσο και σερβίρουμε.
 Σημ:  
Υπό κανονικές συνθήκες, 
την σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου
 και είναι τόσο αφράτη που τρώγεται με κουταλάκι! 
Λόγω ζέστης την έβαλα στο ψυγείο όπου και έσφιξε λίγο, 
χωρίς όμως να χάσει τίποτα από τη γεύση της!
Καλή απόλαυση!!!

12 σχόλια:

  1. Πράγματι φαίνεται πως είναι καταπληκτική!! Μπράβο Μπέττυ!! Ωραία επιλογή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πως την ζεσταίνουμε την κρέμα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καθόλου αλεύρι, ε???
    Εντυπωσιακή Μπέτυ μου, φαίνεται υπέροχη!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σοκολατένια, κολασμένη και πολύ λαχταριστή!
    Με λίγο παγωτάκι από δίπλα είναι η τελειότητα στο πιάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαίνεται καταπληκτική και πεντανόστιμη.Αν θες http://nailsartgr.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαίνεται καταπληκτική και πεντανόστιμη.Αν θες http://nailsartgr.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σοκολάτα στο ένα ιστολόγιο... Σοκολάτα και στο άλλο ιστολόγιο... Αχ Αχ τι να μας κάνετε! Φαίνεται υπέροχη όμως!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Σοκολάτα θέλω, θέλω, θέλω" όπως θα'λεγε κι ο παπαγάλος στη Λιλιπούπολη!!!Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραία σοκολατόπιτα Μπέτυ.
    Την είχα δει κι εγώ τη συνταγή, αλλα δεν την είχα γράψει.

    Τέλεια την έκανες. Και δροσερή θα την έτρωγα.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Irini L. :

    Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα την ερώτηση... ποιά κρέμα εννοείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπραβο Μπετουλι!! Να την δοκιμασεις με παγωτο στρατσατελα.Μουρλια!!
    Vassoula

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...