![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPFe6ZIh-M8SCjr4OHa3OvZO1qWPosNHSqe51i-N5JJxlx0MiXF3FUUi-HHxolnC_ArRpLhJNxyTylpSK6NWEr7iDErDE9w8XtwJvABvjgcZ5Z8PB_MGqa1uKxir12Uk8OtbhbbDc93KaU/s400/DSCN0246.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-wFcRW-Ok5XqSMoKgIDGlwNCquCgjVR7XCpCpngyzlXX9YL8svIEohtrYpHQWdBcUgKGB1qe9rv4TcE1NQn4sKyQyzouzXkViGf9qJFnx0Hyw3mgBzQNltZiPnPp90tm8ejLNwDmz4Rdp/s400/DSCN0266.jpg)
Για ένα αρκετά μεγάλο ταψί χρειαζόμαστε:
3 – 4 μήλα κόκκινα
½ βιτάμ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φαρίνα
3 αυγά
κανέλλα
1 κουταλάκι baking powder
1 φλιτζάνι καφέ κονιάκ
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHvCicmR7gj8gSDooFZ0-uhJoYUuK6VNaVk2oKI1hT6OTEvMtufVn4US42aj1Fljz07YF15QHuzUpbJyjrFUbUFT2DBEYKXk4Uwh1w6O_diaV3Zf8G3rVFN7W_J-aZ56qHB8HfpLCVz17F/s400/DSCN0224.jpg)
Λιώνουμε το βιτάμ σε στρογγυλό ταψί και πασπαλίζουμε με την μισή ζάχαρη και με μπόλικη κανέλλα.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZAhnh2qPbvYpOzNwJELxxMfN_K-QzlzHOquiJANQmhHRS4OzJ8Jm61fWX9E7h_l4ZSU9PqtP5-YUO_WY8heNHuvVwb92bunp-G8kCPGumcnsWuE0VwsfGdOL0tloXcO-GL0j8iavhiBvG/s400/DSCN0226.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhN62aGG9JCHyANICssQ0LPVjz7JYc7-5BNUXCYZxxhyphenhyphenzLXFxkrywUIq3o7fjM5cATt6OlqB7N1z0eW9ywMcGagAOuqI1bnP10tGi-XyuROxuj1QzIk_KZ5eGTxP6_aHcQNiO1cfrQqkPPb/s400/DSCN0228.jpg)
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiozdKcMEstMW1SQIpx8WxzD9ZRMdU97zuiMtFoAk1NONlF7gPxqssnCL2KK7ZHsmQtL_1J_pb2p8RDs-FGk3GUsiDJTURIw9dEon_cSlA23zWES_gi6OEN9WGuq-m8SMAC0CWCApLY6otZ/s400/DSCN0230.jpg)
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder και το κονιάκ και ανακατεύουμε ελαφρά με την μαρέγκα.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiT4YXfnaYFCHNT-lMZup1OoMXWdkiIsHaBqSnkRbmXWIO3cXqWsm8I4uhCH7z4WEynMz5dTIWoHm676O6_cKFNbCe8IxK5KUURQywl9EVQTA1of3k3qEcBALBDnjZq7wK7lBVdPjUSncOX/s400/DSCN0234.jpg)
Αδειάζουμε το μίγμα πάνω από τα μήλα.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinwRa1-pGUT2T4pIl6EcjbAl4fCc7-xhFOJ6T_oDYCPEbZAwV5ZNV0wNWCTnBEj9DR521pATVg4pO7AFUPzCMGTdxRFHV33hlrh_eojg01-Nk8sZbF3edN4uMXh82WRZCszT0-iYiX_XHy/s400/DSCN0235.jpg)
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή περίπου ώρα , μέχρι να ροδίσει.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEitms-Uqz_JubePqw3ldLYSj7r45qRB1XVEquzK2jJcnodv7Ok1Sd3Sm378Qmlfic24FIwn8QMKzKNLROXByhbY3RqV1Qbn8p6TndylyiP_pvSfuh0g10rnQV32PwcBXKQijkA_ca77KPi9/s400/DSCN0243.jpg)
Αφού κρυώσει λίγο, αναποδογυρίζουμε την μηλόπιτα σε στρογγυλή πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλλα.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilRBJBKq009S4BV0mIr0BgeV1MggOK6c8EvBGLOf0b8L5bComiUXMG9sZcKACyZSFSUZhv0Z2EzXWSzLe4SBp5gh_Tj_7ex1BYFeozznMF6SKkMCtfQCEGY3_7ou4eBx7q6Ol4dARIqE60/s400/DSCN0245.jpg)
teleia h mhlopita sou mpety
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://athensville.blogspot.com/2009/10/blog-post_23.html
Η πιο ωραια μηλοπιτα και εχω φτιαξει και φαει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολυ ευκολη στην παρασκευη της.
Μπραβο
@ Irene Savvidou:
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!!!
Μπορω να φτιαξω το ιδιο γλυκο αλλα με αλλο φρουτο πχ ροδακινα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν το έχω δοκιμάσει, αλλά γιατί όχι;
ΔιαγραφήΘα το δοκιμασω και θα σας πω εντυπωσεις.
ΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ για την απαντηση.