Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Συκωταριά στο τηγάνι

Ομολογουμένως δεν είναι από τις πιο υγιεινές τροφές. Είναι όμως πολύ-πολύ νόστιμος μεζές και για μιά φορά μπορούμε να κάνουμε μιά παρασπονδία...Ειδικά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μετά την Ανάσταση...

Η συκωταριά πρέπει να είναι από μικρό αρνί ή κατσίκι. Την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και την πλένουμε καλά. Την αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξει καλά.
Αλατοπιπερώνουμε. Σε μπολ βάζουμε λίγο αλεύρι και αλευρώνουμε ένα-ένα τα κομμάτια.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί καλά. Τινάζουμε τα κομμάτια της συκωταριάς από το παραπανίσιο αλεύρι και τα βάζουμε στο τηγάνι. Κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να ψηθούν καλά.

Προσέχουμε πάρα πολύ στο ανακάτεμα γιατί η συκωταριά έχει την κακή συνήθεια να "πετάει" πολύ και υπάρχει κίνδυνος να καούμε.

Την βγάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε ζεστή με σαλάτα...
Η χωριάτικη και τα χόρτα ταιριάζουν πάρα πολύ ωραία...

2 σχόλια:

  1. Το ..... ΚΑΛΥΤΕΡΌΤΕΡΟ!!!

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!

    Δ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ μου αρέσει η αρνίσια συκωταριά. Ανοιξιάτικος μεζές εκλεκτός. Μπόλικος άνηθος και φρέσκο κρεμμυδάκι, σβύσιμο με κρασί και λεμόνι φέρνει στο νού την μαγειρίτσα της Ανάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...