Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Κοτόπουλο με μανιτάρια και βότκα

Καλημέρα και καλή βδομάδα!
Για σήμερα ένα φαγάκι 
απλό, γρήγορο αλλά πολύ νόστιμο!
 Υλικά για 4 μερίδες:

750 γρ φιλέτο κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κιλό μανιτάρια
2 κουταλιές βότκα
1 κύβος κότας
200ml κρέμα γάλακτος
Μαϊντανός
Πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια και πασπαλίζουμε με πάπρικα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ψήνουμε ελαφρά 
σε τηγάνι με το ελαιόλαδο, να μαλακώσει.  
Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
 Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κοτόπουλο, 
ανακατεύουμε και ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.
 Ρίχνουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε 
και ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
 Προσθέτουμε τη βότκα, 
περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ 
και ρίχνουμε τον κύβο κότας διαλυμένο σε μισό φλυτζάνι ζεστό νερό, 
τον μαϊντανό,  αλάτι και πιπέρι.
 Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για μισή ώρα περίπου, 
μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
 Τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος
 και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, 
μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρύζι λευκό.

5 σχόλια:

  1. Αυτά τα εύκολα και πεντανόστιμα φαγάκια σου, είναι η αδυναμία μου!
    Καλή βδομάδα Μπέτυ μου, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τετοια φαγητακια ειναι εξαιρετικα, ειναι ευκολα, οικονομικα και πεντανοστιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό θα είναι το αυριανό μενού μου έδωσες φοβερή ιδέα να είσαι καλά ελπίζω να τα λέμε συχνά καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Ροδάνθη:

    Καλημέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας!
    Περιμένω εντυπώσεις από το κοτοπουλάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πεντανόστιμη συνταγή, την έφτιαξα χτες με μια μικρή αλλαγή μια και δεν είχα βότκα στο σπίτι: κόκκινο κρασί γλυκό. Καλά μαγειρέματα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...