Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Μαρμελάδα μήλο

Τίποτα καλύτερο από νόστιμες μαρμελαδίτσες
 φτιαγμένες από τα χεράκια μας! 
 Για το πρωϊνό μας, το απογευματινό των παιδιών, 
για το γιαουρτάκι και τις τάρτες μας!
 Υλικά για 2 μέτρια βάζα:

3-4 μήλα κόκκινα (1 κιλό)
450 γρ ζάχαρη
2 κουταλάκια κανέλα
Χυμός από μισό λεμόνι

Καθαρίζουμε τα μήλα από φλούδια και κουκούτσια 
και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.
 Βάζουμε τα μήλα σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την ζάχαρη, 
ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη 
και αφήνουμε το μπολ όλο το βράδυ στο ψυγείο.
 Την επόμενη μέρα μεταφέρουμε τα μήλα σε κατσαρόλα 
και βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό
 και βράζουμε για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
 Αν θέλουμε την μαρμελάδα χωρίς μεγάλα κομμάτια φρούτου, 
σε αυτό το σημείο μπορούμε να τα λιώσουμε λίγο
με το ραβδομπλέντερ!
Ρίχνουμε την κανέλα και το χυμό λεμονιού 
και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και όπως είναι η μαρμελάδα καυτή 
γεμίζουμε με μεγάλη προσοχή
Βιδώνουμε το καπάκι σφιχτά, αναποδογυρίζουμε τα βάζα
 και τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Όταν ανοίξουμε τα βάζα τα διατηρούμε στο ψυγείο. 
 Στην φωτό ποζάρουν 3 από τις πιο νόστιμες μαρμελάδες:
Απολαύστε τις!

Σημ: Μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης κατά 50 γρ περίπου, 
ανάλογα με το αν τα μήλα είναι περισσότερο ή λιγότερο γλυκά!

8 σχόλια:

  1. Καλημέρα, η αγαπημένη μαρμελάδα της κόρης μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I love the jewel-like tones of your jams and jellies. This is my first visit to your blog, so I've spent some time browsing through your earlier posts. I'm so glad I did that. I really like the food and recipes you share with your readers and I'll definitely be back. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φανταστική και αρωματική!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μμμμμ φαίνεται υπέροχη, και τι χρώμα!!!!
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μ' αρέσει που έβαλες κανέλλα! Της πάει πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Emena moy bghke karamela den mporw na katalabw ti lathos ekana :( :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καραμέλα;;; γιατί; αν θέλεις γράψε μου λεπτομέρειες να δούμε τι έφταιξε...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...