Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Πολτός σκόρδου σε ελαιόλαδο

Για να έχουμε πάντα σκόρδο έτοιμο για το φαγάκι μας !

Υλικά για 1 μικρό βαζάκι:

4 κεφάλια σκόρδο
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Σπάμε με τα χέρια τα σκόρδα σε μικρότερα κομμάτια, 
χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε.
Βάζουμε νερό σε μικρή κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση 
ρίχνουμε τα σκόρδα και τα βράζουμε για 5-6 λεπτά.
Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, τα σουρώνουμε
και μόλις μισοκρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε
 και κόβουμε το πάνω μέρος κάθε σκελίδας 
(εκεί που ήταν ενωμένη στο φύτρο) που είναι λίγο πιο σκληρό.
Ρίχνουμε τα καθαρισμένα σκόρδα στο μούλτι, 
προσθέτουμε 1-2 κουταλάκια αλάτι και 3-4 κουταλάκια ελαιόλαδο
 και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνει ένα μίγμα λείο.
  Το βάζουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι
(για την αποστείρωση πατήστε εδώ)
και καλύπτουμε την επιφάνεια με 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο.
Κλείνουμε το βαζάκι σφιχτά, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως 
και το φυλάμε στο ψυγείο.
Διατηρείται για αρκετές βδομάδες, 
αρκεί να φροντίζουμε να καλύπτεται πάντα η επιφάνεια με αρκετό ελαιόλαδο.


Μπορούμε να το βάλουμε οπουδήποτε θα βάζαμε ωμό σκόρδο:
 στα κεφτεδάκια, στα μαγειρευτά, σε ψητά του φούρνου, στο τζατζίκι, σε σάλτσες… 
~ 1 κουταλάκι του γλυκού αντιστοιχεί σε 1 σκελίδα!

22 σχόλια:

  1. Εφτιαξα κ εγω προχτές πόστο σκόρδο ή αλλά καμία σχέση με το δικό σου. Εδώ απλα ένιωσα το σκόρδο και έβαλα λαδάκι από πάνω - ουσιαστικά δηλαδή ή έκανα σκορδόλαδο. Μου αρέσει πολυ η εκδοχή σου κ θα ήθελα να σε ρωτήσω τι διάφορα έχει στη γεύση. Είναι πιο ήπιο;που βοηθάει το βράσιμο; Ευχαριστώ πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, Ευαγγελία, σίγουρα είναι πιο ήπιο από το να βάλεις ωμό το σκόρδο, δοκίμασέ το, εγώ το βρήκα πολύ καλό!

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλό κολπάκι! Μπέττυ μου ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ χρήσιμο και νοστιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγω οταν αναβω φουρνο,τυλιγω τα σκορδα στο αλουμινοχαρτο τα ψηνω περιπου 40 λεπτα.τα πολτοποιω και τα βαζω και εγω σε βαζο με λαδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο περίπου καιρό διατηρείται στο ψυγείο; Ξέρουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμένα κάτι παρόμοιο μου κρατάει παραπανο..αλλά βάζω παραπάνω αλατακι👍

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τέλειο!!! μαγειρεύω σε σπίτια και πραγματικά, ΣΩΘΗΚΑ!!! Γευστικοτατο, εύκολο, έτοιμο καθε στιγμή που θα το χρειαστείς!!! Μπράβο σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπέροχα! Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε και το βρήκατε τόσο χρήσιμο!!!

      Διαγραφή
  8. Συνηθιζω να το νεροβραζω τρεις φορες με καθαρο νερο καθε φορα και για τρια λεπτα τη φορα.
    Η υπολοιπη διαδικασια ιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. λιωνω το σκορδο ωμο με λιγο λαδι στο μουλτι, δεν βαζω αλατι και μου κραταει ως και χρονο! αρκει στο βαζο να εχει ενα δαχτυλο λαδι απο πανω του κι οταν παιρνουμε σκορδο 2-3 φορες να συμπληρωνουμε λαδακι! πιστευω ομως με τον δικο σου τροπο θα ειναι πιο ηπιο και με το αλατι θα κραταει παραπανω! θα το κανω οπως εσυ απο δω και περα! σ ευχαριστουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα χαρώ να το δοκιμάσετε και να μαθω την γνώμη σας! Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  10. Το εχω δοκιμασει και είναι πολύ ωραίο. Να ρωτησω ομως εκτος ψυγειου ξερετε με ποιον τροπο τα διατηρουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα κάνω μικρή ποσότητα και το διατηρώ στο ψυγείο, νομίζω δύσκολα θα συντηρηθεί εκτός...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...