Για να έχουμε πάντα σκόρδο έτοιμο
για το φαγάκι μας !
4 κεφάλια σκόρδο
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Σπάμε με τα χέρια τα σκόρδα σε
μικρότερα κομμάτια,
χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε.
Βάζουμε νερό σε μικρή κατσαρόλα και
μόλις πάρει βράση
ρίχνουμε τα σκόρδα και τα βράζουμε για 5-6 λεπτά.
Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, τα σουρώνουμε
και
μόλις μισοκρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε
και κόβουμε το πάνω μέρος κάθε σκελίδας
(εκεί που ήταν ενωμένη στο φύτρο) που είναι λίγο πιο σκληρό.
Ρίχνουμε τα καθαρισμένα σκόρδα
στο μούλτι,
προσθέτουμε 1-2 κουταλάκια αλάτι και 3-4 κουταλάκια ελαιόλαδο
και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνει ένα μίγμα λείο.
και καλύπτουμε την επιφάνεια με 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο.
Κλείνουμε το βαζάκι σφιχτά, το
αφήνουμε να κρυώσει τελείως
και το φυλάμε στο ψυγείο.
Διατηρείται για αρκετές βδομάδες,
αρκεί να φροντίζουμε να καλύπτεται πάντα η επιφάνεια με αρκετό ελαιόλαδο.
Μπορούμε να το βάλουμε οπουδήποτε
θα βάζαμε ωμό σκόρδο:
στα κεφτεδάκια, στα μαγειρευτά, σε ψητά του φούρνου, στο
τζατζίκι, σε σάλτσες…
~ 1 κουταλάκι του γλυκού αντιστοιχεί σε 1 σκελίδα!
Ενδιαφέρον φαίνεται!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι χρήσιμο ~ έτοιμο σκορδάκι για τα φαγητά μας!
ΔιαγραφήΕφτιαξα κ εγω προχτές πόστο σκόρδο ή αλλά καμία σχέση με το δικό σου. Εδώ απλα ένιωσα το σκόρδο και έβαλα λαδάκι από πάνω - ουσιαστικά δηλαδή ή έκανα σκορδόλαδο. Μου αρέσει πολυ η εκδοχή σου κ θα ήθελα να σε ρωτήσω τι διάφορα έχει στη γεύση. Είναι πιο ήπιο;που βοηθάει το βράσιμο; Ευχαριστώ πολυ
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, Ευαγγελία, σίγουρα είναι πιο ήπιο από το να βάλεις ωμό το σκόρδο, δοκίμασέ το, εγώ το βρήκα πολύ καλό!
ΔιαγραφήΠολύ καλό κολπάκι! Μπέττυ μου ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελική μου, πάνω απ' όλα η ευκολία μας! :)
ΔιαγραφήΣε φιλώ...
Πολύ πολύ χρήσιμο!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ χρησιμο, σ'ευχαριστουμε πολυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήTeleio
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ χρήσιμο και νοστιμο
ΑπάντησηΔιαγραφήεγω οταν αναβω φουρνο,τυλιγω τα σκορδα στο αλουμινοχαρτο τα ψηνω περιπου 40 λεπτα.τα πολτοποιω και τα βαζω και εγω σε βαζο με λαδι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα! :)
ΔιαγραφήΠόσο περίπου καιρό διατηρείται στο ψυγείο; Ξέρουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα 4-5 εβδομάδες!
ΔιαγραφήΕμένα κάτι παρόμοιο μου κρατάει παραπανο..αλλά βάζω παραπάνω αλατακι👍
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο!!! μαγειρεύω σε σπίτια και πραγματικά, ΣΩΘΗΚΑ!!! Γευστικοτατο, εύκολο, έτοιμο καθε στιγμή που θα το χρειαστείς!!! Μπράβο σας!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα! Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε και το βρήκατε τόσο χρήσιμο!!!
ΔιαγραφήΣυνηθιζω να το νεροβραζω τρεις φορες με καθαρο νερο καθε φορα και για τρια λεπτα τη φορα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ υπολοιπη διαδικασια ιδια.
λιωνω το σκορδο ωμο με λιγο λαδι στο μουλτι, δεν βαζω αλατι και μου κραταει ως και χρονο! αρκει στο βαζο να εχει ενα δαχτυλο λαδι απο πανω του κι οταν παιρνουμε σκορδο 2-3 φορες να συμπληρωνουμε λαδακι! πιστευω ομως με τον δικο σου τροπο θα ειναι πιο ηπιο και με το αλατι θα κραταει παραπανω! θα το κανω οπως εσυ απο δω και περα! σ ευχαριστουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα χαρώ να το δοκιμάσετε και να μαθω την γνώμη σας! Ευχαριστώ!
ΔιαγραφήΤο εχω δοκιμασει και είναι πολύ ωραίο. Να ρωτησω ομως εκτος ψυγειου ξερετε με ποιον τροπο τα διατηρουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα κάνω μικρή ποσότητα και το διατηρώ στο ψυγείο, νομίζω δύσκολα θα συντηρηθεί εκτός...
Διαγραφή