Τα πιο γρήγορα και εύκολα τυροπιτάκια που έχω φτιάξει ποτέ!
Υλικά για 35-40 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος):
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κεσές γιαούρτι 200 γρ
2 αυγά
Διάφορα τριμμένα τυριά – φέτα, παρμεζάνα, ρεγκάτο, γραβιέρα, κεφαλοτύρι
(η ποσότητα των τυριών είναι κατά προσέγγιση 350 γρ)
200 γρ σπορέλαιο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τα αυγά και το γιαούρτι. Γεμίζουμε τον κεσέ του γιαουρτιού με σπορέλαιο και το αδειάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και τα τριμμένα τυριά. Αν τα τυριά που βάλατε δεν είναι αλμυρά, προσθέστε λίγο αλάτι. Εγώ αυτή τη φορά πρόσθεσα και 3-4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο ~ ωραιότατα επίσης γίνονται αν βάλετε κομματάκια μπέικον!
Ζυμώνουμε λίγο τα υλικά να ενωθούν καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο.
Στρώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου με λαδόκολλα. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και φτιάχνουμε τυροπιτάκια στρογγυλά ή μπαστουνάκια.Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου και απολαμβάνουμε ζεστά ή κρύα!
Καλή επιτυχία!
Υλικά για 35-40 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος):
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κεσές γιαούρτι 200 γρ
2 αυγά
Διάφορα τριμμένα τυριά – φέτα, παρμεζάνα, ρεγκάτο, γραβιέρα, κεφαλοτύρι
(η ποσότητα των τυριών είναι κατά προσέγγιση 350 γρ)
200 γρ σπορέλαιο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τα αυγά και το γιαούρτι. Γεμίζουμε τον κεσέ του γιαουρτιού με σπορέλαιο και το αδειάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και τα τριμμένα τυριά. Αν τα τυριά που βάλατε δεν είναι αλμυρά, προσθέστε λίγο αλάτι. Εγώ αυτή τη φορά πρόσθεσα και 3-4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο ~ ωραιότατα επίσης γίνονται αν βάλετε κομματάκια μπέικον!
Ζυμώνουμε λίγο τα υλικά να ενωθούν καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο.
Στρώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου με λαδόκολλα. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και φτιάχνουμε τυροπιτάκια στρογγυλά ή μπαστουνάκια.Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου και απολαμβάνουμε ζεστά ή κρύα!
Καλημερα! Καλη εβδομαδα που μου ξεκινησε νοστιμα με τα τυροπιτακια σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι τελεια θα αποθηκευσω την συνταγη σου να την εχω.
καλη εβδομαδα !!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτωρα για τα τυροπιτακια σου... ειναι τα αγαπημενα μας, τα κανουμε μια φορα την εβδομαδα σιγουρα ειναι πανευκολα και... πεντανοστιμα
ασε που σηκωνουν και απειρες παραλλαγες ;)
Ωραία ιδέα για μικρά τσιμπολογήματα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
ΤΕΛΕΙΑ ΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ!ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑΚΙ!!!ΖΗΤΩ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!
ΑπάντησηΔιαγραφήnostima ke eukola ...ta ftaxno sixna ...orea paralagi me to zampon tha ta dokimaso...
ΑπάντησηΔιαγραφήkalimera sas
Έχουν ενδιαφέρον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα!
Αυτά θέλω!Νόστιμα,τραγανά και εύκολα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τις φωτογραφίες φαίνονται υπέροχα,τσιμπάω ένα για δοκιμή.
Φιλιά!
Τι νόστιμα που φαίνονται!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάπως έτσι φτιάχνω εύκολα πιτσάκια, δεν σταματάς με τίποτα στο ένα!
Καλή βδομάδα Μπέτυ μου:))
Εύκολα, γρήγορα, νόστιμα, SUPER!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα Μπέτυ :)
Τι κάνετε κυρία μου, καιρό έχω να τριγυρίσω στα μπλοκ σας...όμορφη συνταγή για τα εγγόνια μου, θα σας στείλω την Αχτίδα μου που βαριέται τα φύλλα.Αγαπά ιδιαίτερα τις συνταγές σας και όιποτε κάνει κάποια ..μαντηλάκια( έτσι τα λέει) τα ονομάζει της: Μπέτης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το δοκιμάσω σίγουρα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλα μια βόλτα από το μπλογκ μου να πάρεις ένα βραβείο!!!
Καλή εβδομάδα. Φαίνονται πολύ τραγανά!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα παιδιά μου τρελαίνονται γι' αυτά τα τυροπιτάκια. Σχεδόν έτσι τα φτιάχνω κι εγώ... και συμφωνώ για το μπέικον. Τους πάει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα, καλό μεσημέρι!!!
Σχεδόν έτσι τα κάνει και η πεθερά μου και είναι σούπερ...μονο που αυτή δεν βάζει μπεικον...λες αυτό να λειπε;;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα πιο αγαπημένα τυροπιτάκια! Και με μπέικον θα είναι τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφή..Μπέτυ και εμεις τα λατρευουμε.. ειναι απο τις πιο ευκολες συνταγες για κολατσιό στο σχολείο και μάλιστα απο τα χεράκια των παιδιών.. φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις τα ξεφούρνισα! Η πιο εύκολη συνταγή που έχω κάνει και η επιτυχία... εγγυημένη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα πόσα σταματάμε άμα αρχίσουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα... εξαιρετικο το blog σου.να σε ρωτησω ομως κατι.θα μπορουσα να βάλω ελαιολαδο αντι για σπορελαιο?και αν ναι την ίδια ποσοτητα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμη φίλη/ε,
ΑπάντησηΔιαγραφήμε το σπορέλαιο γίνονται πιο ελαφριά, δεν καταλαβαίνεις καθόλου λαδίλα, με το ελαιόλαδο θα γίνουν σίγουρα πιο βαριά και θα έχουν αρκετά έντονη τη γεύση του λαδιού...
αν τα έκανα με ελαιόλαδο μάλλον θα έβαζα λίγο λιγότερο 150-170 γρ.
αν τα φτιάξεις θα ήθελα να μάθω το αποτέλεσμα...
καλό βράδυ
μυριζει το ελαιολαδο σε αυτη τη συνταγη,τα κανα!
ΔιαγραφήΓι αυτό προτείνω σπορέλαιο...!
ΔιαγραφήΓι αυτό προτείνω σπορέλαιο...!
ΔιαγραφήΜμμμμμμμ! Τα φτιάχνω κ εγώ με αραοσιτέλαιο από μια συνταγή που έχω και είναι πολύ νόστιμα για τόσο εύκολα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα δοκίμασα, είναι καταπληκτικά!! τα παιδιά μοου ξετρελάθηκαν. Και είναι τόσο γρήγορα στην παρασκευή του!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Martha Pat:
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσαν ~ και ιδιαίτερα στα παιδιά!
Καλή σας μέρα...
Τελεια συνταγή, σε ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο 1κιλο αλευρι βαζουμε τα διπλα υλικα η θα ειναι πολυ το λαδι
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον ναι, θα έλεγα να βάλεις αρχικά 300 γρ σπορέλαιο και όσο ζυμώνεις θα δεις αν χρειαστεί να προσθέσεις λίγο ακόμα.
ΔιαγραφήΤα εφτιαξα χωριs αυγα εγιναν τραγανα υπεροχα αλλα λιγο μεσα το ζυμαρι εγινε λιγο λασπωμενο μηπωs που δεν εβαλα αυγα τα εψησα 180 βαθμουs για 1 ωρα ευχαριστω εναs φιλοs του ιστολογιου
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι είναι πολύ πιθανό η παράλειψη των αυγών να έκανε βαρύ το μίγμα και γι αυτό λάσπωσαν, τα αυγά αφρατεύουν το μίγμα, επίσης 1 ώρα ψήσιμο είναι πάρα πολύ, εκτός αν ήταν πάρα πολύ μεγάλα...
Διαγραφήειδα κ καποια αλλα, παρομοια αλλα τελικα εφτιαξα αυτα. απλα ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!!!! τα φαγαμε ολα με τη μια!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σας άρεσαν τόσο!!! :)
Διαγραφήπαίζει ρόλο τι γιαούρτι θα χρησιμοποιήσεις;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνήθως χρησιμοποιώ το πλήρες...
Διαγραφήεννοώ στραγγιστό, πρόβειο ή αγελάδος;
Διαγραφήεννοώ στραγγιστό, αγελάδος ή πρόβειο;
ΔιαγραφήΑγελαδινό στραγγιστό...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΠΕΤΤΥ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ. ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΒΑΖΑΜΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΤΥΡΙΟΥ ΤΙ ΤΥΡΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ? Η ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΣΚΕΤΗ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΦΙΛΑΚΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνάλογα με τη γεύση που θέλουμε να πετύχουμε!
Εγώ θα έβαζα ή φέτα σκέτη, λιωμένη, ή παρμεζάνα σκέτη για να γίνουν σαν μπατόν σαλέ!
Πάντως θα πρέπει το τυρί να είναι λίγο πικάντικο για να γίνουν νόστιμα!
Καλησπέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνάλογα με τη γεύση που θέλουμε να πετύχουμε!
Εγώ θα έβαζα ή φέτα σκέτη, λιωμένη, ή παρμεζάνα σκέτη για να γίνουν σαν μπατόν σαλέ!
Πάντως θα πρέπει το τυρί να είναι λίγο πικάντικο για να γίνουν νόστιμα!
Μόλις τα έβγαλα από το φούρνο. Απλα τέλεια
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα δεν είναι?
ΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σας άρεσε η συνταγή μου!