Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

Τυροπιτάκια στη στιγμή

Τα πιο γρήγορα και εύκολα τυροπιτάκια που έχω φτιάξει ποτέ!
Υλικά για 35-40 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος):

500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κεσές γιαούρτι 200 γρ
2 αυγά
Διάφορα τριμμένα τυριά – φέτα, παρμεζάνα, ρεγκάτο, γραβιέρα, κεφαλοτύρι
(η ποσότητα των τυριών είναι κατά προσέγγιση 350 γρ)
200 γρ σπορέλαιο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τα αυγά και το γιαούρτι. Γεμίζουμε τον κεσέ του γιαουρτιού με σπορέλαιο και το αδειάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και τα τριμμένα τυριά. Αν τα τυριά που βάλατε δεν είναι αλμυρά, προσθέστε λίγο αλάτι. Εγώ αυτή τη φορά πρόσθεσα και 3-4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο ~ ωραιότατα επίσης γίνονται αν βάλετε κομματάκια μπέικον!
Ζυμώνουμε λίγο τα υλικά να ενωθούν καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο.
Στρώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου με λαδόκολλα. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και φτιάχνουμε τυροπιτάκια στρογγυλά ή μπαστουνάκια.Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου και απολαμβάνουμε ζεστά ή κρύα!
Καλή επιτυχία!

41 σχόλια:

  1. Καλημερα! Καλη εβδομαδα που μου ξεκινησε νοστιμα με τα τυροπιτακια σου.
    Ειναι τελεια θα αποθηκευσω την συνταγη σου να την εχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλη εβδομαδα !!!!!!!!!!
    τωρα για τα τυροπιτακια σου... ειναι τα αγαπημενα μας, τα κανουμε μια φορα την εβδομαδα σιγουρα ειναι πανευκολα και... πεντανοστιμα
    ασε που σηκωνουν και απειρες παραλλαγες ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία ιδέα για μικρά τσιμπολογήματα!!
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΛΕΙΑ ΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ!ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑΚΙ!!!ΖΗΤΩ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. nostima ke eukola ...ta ftaxno sixna ...orea paralagi me to zampon tha ta dokimaso...
    kalimera sas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχουν ενδιαφέρον!
    Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτά θέλω!Νόστιμα,τραγανά και εύκολα!
    Από τις φωτογραφίες φαίνονται υπέροχα,τσιμπάω ένα για δοκιμή.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι νόστιμα που φαίνονται!!
    Κάπως έτσι φτιάχνω εύκολα πιτσάκια, δεν σταματάς με τίποτα στο ένα!
    Καλή βδομάδα Μπέτυ μου:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εύκολα, γρήγορα, νόστιμα, SUPER!!!!
    Καλή εβδομάδα Μπέτυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι κάνετε κυρία μου, καιρό έχω να τριγυρίσω στα μπλοκ σας...όμορφη συνταγή για τα εγγόνια μου, θα σας στείλω την Αχτίδα μου που βαριέται τα φύλλα.Αγαπά ιδιαίτερα τις συνταγές σας και όιποτε κάνει κάποια ..μαντηλάκια( έτσι τα λέει) τα ονομάζει της: Μπέτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!!

    Έλα μια βόλτα από το μπλογκ μου να πάρεις ένα βραβείο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή εβδομάδα. Φαίνονται πολύ τραγανά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα παιδιά μου τρελαίνονται γι' αυτά τα τυροπιτάκια. Σχεδόν έτσι τα φτιάχνω κι εγώ... και συμφωνώ για το μπέικον. Τους πάει πολύ!

    Καλή εβδομάδα, καλό μεσημέρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σχεδόν έτσι τα κάνει και η πεθερά μου και είναι σούπερ...μονο που αυτή δεν βάζει μπεικον...λες αυτό να λειπε;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα πιο αγαπημένα τυροπιτάκια! Και με μπέικον θα είναι τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ..Μπέτυ και εμεις τα λατρευουμε.. ειναι απο τις πιο ευκολες συνταγες για κολατσιό στο σχολείο και μάλιστα απο τα χεράκια των παιδιών.. φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μόλις τα ξεφούρνισα! Η πιο εύκολη συνταγή που έχω κάνει και η επιτυχία... εγγυημένη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στα πόσα σταματάμε άμα αρχίσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλημερα... εξαιρετικο το blog σου.να σε ρωτησω ομως κατι.θα μπορουσα να βάλω ελαιολαδο αντι για σπορελαιο?και αν ναι την ίδια ποσοτητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμη φίλη/ε,
    με το σπορέλαιο γίνονται πιο ελαφριά, δεν καταλαβαίνεις καθόλου λαδίλα, με το ελαιόλαδο θα γίνουν σίγουρα πιο βαριά και θα έχουν αρκετά έντονη τη γεύση του λαδιού...
    αν τα έκανα με ελαιόλαδο μάλλον θα έβαζα λίγο λιγότερο 150-170 γρ.
    αν τα φτιάξεις θα ήθελα να μάθω το αποτέλεσμα...
    καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μυριζει το ελαιολαδο σε αυτη τη συνταγη,τα κανα!

      Διαγραφή
    2. Γι αυτό προτείνω σπορέλαιο...!

      Διαγραφή
    3. Γι αυτό προτείνω σπορέλαιο...!

      Διαγραφή
  21. Μμμμμμμμ! Τα φτιάχνω κ εγώ με αραοσιτέλαιο από μια συνταγή που έχω και είναι πολύ νόστιμα για τόσο εύκολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τα δοκίμασα, είναι καταπληκτικά!! τα παιδιά μοου ξετρελάθηκαν. Και είναι τόσο γρήγορα στην παρασκευή του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Martha Pat:

    Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσαν ~ και ιδιαίτερα στα παιδιά!
    Καλή σας μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τελεια συνταγή, σε ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Στο 1κιλο αλευρι βαζουμε τα διπλα υλικα η θα ειναι πολυ το λαδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον ναι, θα έλεγα να βάλεις αρχικά 300 γρ σπορέλαιο και όσο ζυμώνεις θα δεις αν χρειαστεί να προσθέσεις λίγο ακόμα.

      Διαγραφή
  26. Τα εφτιαξα χωριs αυγα εγιναν τραγανα υπεροχα αλλα λιγο μεσα το ζυμαρι εγινε λιγο λασπωμενο μηπωs που δεν εβαλα αυγα τα εψησα 180 βαθμουs για 1 ωρα ευχαριστω εναs φιλοs του ιστολογιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι πολύ πιθανό η παράλειψη των αυγών να έκανε βαρύ το μίγμα και γι αυτό λάσπωσαν, τα αυγά αφρατεύουν το μίγμα, επίσης 1 ώρα ψήσιμο είναι πάρα πολύ, εκτός αν ήταν πάρα πολύ μεγάλα...

      Διαγραφή
  27. ειδα κ καποια αλλα, παρομοια αλλα τελικα εφτιαξα αυτα. απλα ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!!!! τα φαγαμε ολα με τη μια!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. παίζει ρόλο τι γιαούρτι θα χρησιμοποιήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνήθως χρησιμοποιώ το πλήρες...

      Διαγραφή
    2. εννοώ στραγγιστό, πρόβειο ή αγελάδος;

      Διαγραφή
    3. εννοώ στραγγιστό, αγελάδος ή πρόβειο;

      Διαγραφή
  29. ΜΠΕΤΤΥ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ. ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΒΑΖΑΜΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΤΥΡΙΟΥ ΤΙ ΤΥΡΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ? Η ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΣΚΕΤΗ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΦΙΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπέρα!
    Ανάλογα με τη γεύση που θέλουμε να πετύχουμε!
    Εγώ θα έβαζα ή φέτα σκέτη, λιωμένη, ή παρμεζάνα σκέτη για να γίνουν σαν μπατόν σαλέ!
    Πάντως θα πρέπει το τυρί να είναι λίγο πικάντικο για να γίνουν νόστιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα!
    Ανάλογα με τη γεύση που θέλουμε να πετύχουμε!
    Εγώ θα έβαζα ή φέτα σκέτη, λιωμένη, ή παρμεζάνα σκέτη για να γίνουν σαν μπατόν σαλέ!
    Πάντως θα πρέπει το τυρί να είναι λίγο πικάντικο για να γίνουν νόστιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...