Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Πένες με μπέικον και φρέσκια ντομάτα

Πανεύκολο και γρήγορο, 
ένα πιάτο που ξεχειλίζει αρώματα και νοστιμιά!
Υλικά:

400 γρ πένες
150 γρ μπέικον
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
4-5 ώριμες ντομάτες
1 καυτερή πιπερίτσα τριμμένη
Φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πικάντικο τυρί τριμμένο
 Κόβουμε το μπέικον σε μέτρια κομμάτια,
 το σκόρδο σε λεπτές φετούλες 
και χοντροτρίβουμε τις ντομάτες.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά,  
να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το μπέικον, 
να τσιγαριστεί και να ροδίσει ελαφρά, αλλά να μην ξεραθεί.
 Προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά 
και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά 
και αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου, 
μέχρι να πιεί τα υγρά της και να πήξει ελαφρά.
Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
και ελάχιστο αλάτι, αν χρειάζεται.
Εν τω μεταξύ βράζουμε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Τις σουρώνουμε, τις ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα 
και τις περιχύνουμε με την σάλτσα.
Προσθέτουμε τον βασιλικό, ρίχνουμε και μισό φλιτζάνι τριμμένο τυράκι, 
ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά
 και το φαγάκι μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!
Καλή όρεξη!

3 σχόλια:

  1. Ααααχχχ, με τέτοιο πιάτο μπροστά μας, είναι δυνατόν να μας λείπει η όρεξη??
    Καλή βδομάδα Μπέτυ μου, πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου άνοιξες την όρεξη! Μου άρεσε ο συνδυασμός του φρέσκου βασιλικού με το σκόρδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΜΜ αγαπημένα υλικά όλα. Γρήγορο πιάτο που συνδυάζει νοστιμιά για τις δύσκολες μέρες της εβδομάδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...