Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου

Ζητήστε από τα παιδάκια σας να σας βοηθήσουν, 
διασκεδάστε μαζί τους στην κουζίνα
και αφήστε τα να δημιουργήσουν νόστιμα 
Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια!
Υλικά για 40 μπισκότα:

100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ ζάχαρη
1 αυγό
280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
½ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπέικιν

Για το γλάσο:

400 γρ ζάχαρη άχνη
3-4 κουταλιές νερό
Χρώμα ζαχαροπλαστικής


Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, την βανίλια  και το μπέικιν.


Ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη.


Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.


Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, 
και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου. 
 Έτσι μπορούμε να δουλέψουμε την ζύμη πιο εύκολα.


 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη 
σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου.
Κόβουμε τη ζύμη με φορμίτσες σε διάφορα σχέδια


και μεταφέρουμε τα μπισκοτάκια με προσοχή στο ταψί 
που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.


 Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. 
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.


Για το γλάσο ανακατεύουμε την άχνη με το νερό.


Μοιράζουμε το γλάσο σε 2-3 διαφορετικά μπολ,
ανάλογα με το πόσα χρώματα θέλουμε για τη διακόσμηση.
Ρίχνουμε 2-3 σταγόνες από κάθε χρώμα στα διαφορετικά μπολ 
και ανακατεύουμε.


Καλύπτουμε τα μπισκοτάκια με το γλάσο 
και διακοσμούμε με γλάσο διαφορετικού χρώματος
ή με χρωματιστές μπιλίτσες 
(χρωματιστές πέρλες, στα σούπερ μάρκετ).
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και είναι έτοιμα!



Καλή διασκέδαση!!! 


Και του χρόνου!

113 σχόλια:

  1. τέλεια φαίνονται!!
    να πάρω ένα??


    καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι σκέτη γλύκα!!! Όμορφα, λαμπερά, παιχνιδιάρικα!! Και του χρόνου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια και εύκολη ιδέα! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΟΥΚΛΕΣ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πανέμορφα και νοστιμότατα!! Εγώ ψηφίζω δεντράκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και του χρόνου!!!
    Φαίνονται νόστιμα και όποιος μπορεί να φάει μόνο ένα, να μου το πει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ξέρεις ότι όποιος έχει φτιάξει τα μπισκότα βουτύρου σπίτι του, όταν τα βλέπει πρώτα φτάνει η μυρωδιά στον εγκέφαλο και μετά η εικόνα!!!Τέλεια καταπληκτικά υπέροχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ααααα, είναι πραγματικά υπέροχα τα μπισκοτάκια σου!!!! Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. υπέροχα τα έκανες !!
    καλές γιορτές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. και του χρονου!!πανεμορφα ειναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ όμορφα είναι..σκέτα στολίδια.
    Και του χρόνου Μπετυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και του χρόνου να είσαι καλά να φτιάξεις πάλι τόσο όμορφα μπισκοτάκια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις ευχές σας!

    Εύχομαι κι εγώ να περάσουμε όλοι καλές γιορτές παρέα με πρόσωπα αγαπημένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απλά τέλεια!!! Τα έφτιαξα χτες μαζί με την 5χρονη κόρη μου και έγιναν πεντανόστιμα.

    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Χριστίνα, τι καλά!!!
    Κι εγώ με την κόρη μου τα έφτιαξα και το καταδιασκεδάσαμε - κι ας μην είναι πιά 5χρονη!!!

    Αυτό ήταν το νόημα αυτών των τόσο εύκολων και χαριτωμένων μπισκότων: να διασκεδάσουν σε γιορτινό κλίμα οι μανούλες με τα παιδάκια τους!

    Να μου φιλήσεις την πιτσιρίκα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγώ γιατί δεν τα δοκίμασα αυτά????????????????????

    Vassoula

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι θα γίνει όμως θα μαγειρέψουμε τίποτα? ολο γλυκά μας φτιάχνεις, φαγάκι δεν έχει?
    Vassoula

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΠΕΤΟΥΛΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ!!!ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ...ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ....ΛΙΓΟ ΜΠΛΟΚΑΡΗΣΑ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ..ΜΟΥ ΚΟΛΛΟΥΣΕ ΣΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗ..ΕΒΑΛΑ ΠΑΝΩ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΟΙΞΑ ΣΟΥΠΕΡ....ΓΛΑΣΟ ΕΚΑΝ ΑΣΠΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΧΡΩΜΑΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ..ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΒΑΛΑ ΄΄ΤΗΝ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ΄΄...ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Maria:

    Μπράβοοοο, πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν και σου πέτυχαν, έγιναν αγαπημένα πολλών φίλων αυτά τα μπισκοτάκια!

    Και του χρόνου να είσαι καλά, υγεία και κάθε χαρά σου εύχομαι!!!

    ΥΓ: ίσως ήθελε ελάχιστο αλεύρι ακόμα η ζύμη για να μην κολλάει, αλλά αφού σε βοήθησε η λαδόκολλα, τέλος καλό, όλα καλά!!!

    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χριστουγεννιατικα δεντρα και Χριστουγεννιατικα στολιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. eine proti fora pou tha ftiaxo mpiskota kali mou tixi xaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. κι αν δε μπορείς να βρείς χρώμα ζαχαροπλαστικής;; :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Ανώνυμε,

    αν δεν βρεις χρώμα, μπορείς να διακοσμήσεις το λευκό γλάσο με χρωματιστές πέρλες ή ακόμα και με τα γνωστά χρωματιστά καραμελάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Υπεροχη ιδεα!
    θα τα φτιαξω παρεα με τον γιο μου και τον αντρα μου :)
    σε τι θερμοκρασια να τα ψησω;
    στον αερα ή στις αντιστασεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ gia:

    ψήσιμο στους 180C στον αέρα για 8-10 λεπτά - αν ψήσεις στις αντιστάσεις υπολόγισε 1-2 λεπτά παραπάνω...
    πρόσεξε γιατί αρπάζουν εύκολα, πρέπει ίσα να ροδίσουν ελαφρά!

    Καλή επιτυχία και, κυρίως, καλή διασκέδαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Να κάνω μια ερώτηση? Το γλάσσο μετά αν το αφήσεις σκληραίνει? Ρωταω γιατι θελω να τα βάλω σε σακουλάκια να μοιράσω μαζί με δώρα μην μου στραπατσαριστει το γλάσσο...
    Ευχαριστώ
    ΙΩΆΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ ΙΩΑΝΝΑ:

    Ιωάννα, το γλάσο σκληραίνει ελαφρά και αν τα προσέξεις, λογικά δεν θα χαλάσουν...
    Εγώ θα τα τύλιγα σε αυτό το σκληρό διάφανο χρωματιστό σελοφάν (που τυλίγουν συνήθως τα καλάθια με τα ποτά)για να είναι πιο προστατευμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ta mpiskota sou einai apla APISTEFTA .... Bravo kai se euxaristw poy moirasthkes ti sintagi mazi mas !!!
    KALES GIORTES !!!
    tonia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ Tonia:

    Ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σας άρεσαν, ελπίζω να διασκεδάσατε όταν τα φτιάξατε, όσο κι εμείς!
    Και του χρόνου να είστε καλά, Καλές γιορτές με υγεία και χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μόλις τα έβγαλα απ τον φούρνο, είναι τέλεια!!!
    Πολύ νόστιμα και πολύ εύκολα, μοσχομύρισε όλο το σπίτι.
    Αύριο το πρωί θα τα στολίσω με την 3 χρονών κόρη μου ( αν δεν τα φάμε όλα πρώτα…..)

    Ρένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πρώτη φορά φτιάχνω μπισκότα και με τη μία πέτυχαν πάρα πολύ!! Κι επιτέλους μια συνταγή για λίγα μπισκότα, τόσα όσα χρειάζομαι. Τέλεια !!!! Οι ιδέες για διακόσμηση πολύ καλές. Λίγο έλειψε να τα εξαφανίσω πριν τα διακοσμήσω... χιχι.

    Να σαι καλά που μοιράζεσαι τις δημιουργίες σου μαζί μας.
    Καλές γιορτές
    Ιωάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ Ιωάννα

    Χρόνια πολλά και καλά, με υγεία και πολλή αγάπη!

    Χαίρομαι που σου πέτυχαν και σου άρεσαν τα μπισκοτάκια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ένα θα σου πω για τα υπέροχα μπισκοτάκια σου: Ακόμη τα φτιάχνουμε και τα παιδιά μου τα παίρνουν στο σχολείο!
    Υπέροχα! Να 'σαι καλά και καλή χρονιά!
    Έφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ Έφη:

    Φαντάσου ότι κι εγώ τα πρωτο-έφτιαξα με την κόρη μου (που δεν είναι πια σε σχολική ηλικία) και το καταδιασκεδάσαμε!
    Χαίρομαι που σας άρεσαν τόσο!
    Καλή χρονιά σε σένα και στην οικογένειά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. καλησπέρα,
    μια ερώτηση παρακαλώ,αν δε θέλουμε να βάλουμε γλάσο τρώγονται σκέτα?εννοώ μήπως σκέτα είναι κάπως άγλυκα επειδή τους λείπει η γλύκα από το γλάσο?
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. και κάτι ακόμα,τα μπισκοτάκια αυτά φτιάχνονται με βιτάμ σοφτ?
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @ Ανώνυμος:

    Φυσικά και τρώγονται σκέτα χωρίς γλάσο, απλά είναι ελαφρώς άγλυκα, λόγω της μικρής περιεκτικότητας σε ζάχαρη...

    Μπορείς να τα φτιάξεις με βιτάμ σοφτ, αλλά η γεύση θα είναι πιο "επίπεδη", λιγότερο πλούσια, με το βούτυρο έχουν πιο γεμάτη γεύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τωρα τα φτιαχνουμαι με τη με τη μητερα μου.Φαινονται τελεια.Μονο που δε θα φτιαξουμαι το γλασο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μπορούμε αντί για γλάσο να αλειψουμε από πάνω με μαύρη ζάχαρη κ κανέλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκιμάστε άν θέλετε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη και κανέλα πριν το ψήσιμο γιατί αφού ψηθούν δεν θα στέκεται πάνω ούτε η ζάχαρη ούτε η κανέλα!

      Διαγραφή
  40. Εβαλα όντως σε μερικά πριν το ψήσιμο. Τα υπόλοιπα περιμενουν το γλάσο. Μυρίζουν τέλεια κ νιώσαμε όλη η οικογένεια παιδιά!thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλεια, αυτός ήταν ο σκοπός αυτών των μπισκότων, έτσι νιώσαμε κι εγώ με την κόρη μου όταν τα φτιάξαμε! :)
      Να είστε καλά, και του χρόνου!

      Διαγραφή
  41. Εντάξει απλά τέλεια!!! Κ αυτά με μαύρη ζαχαρη κ κανέλα από πάνω πολύ νόστιμα μετάνιωσα που δεν έκανα παραπάνω κοντεύω να τα φάω όλα μόνη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααα τι καλά!!! :)
      Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν τόσο!
      Καλές γιορτές εύχομαι ολόψυχα!

      Διαγραφή
  42. Καλησπερα!!!έκανα κι εγω τη συνταγή αυτή αλλά επειδή δεν είχα άχνη για το γλάσο χώρισα τη ζύμη στα 3, έβαλα πράσινο, κόκκινο κ κίτρινο χρώμα, ξαναέπλασα κ έφτιαξα δεντράκια, ανθρωπάκια κι ότι μου μύρισε!!!γίνονται πολύ νόστιμα!!!ελπίζω να φανούν οι φωτό!!!

    https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.282414138528896&type=1

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=556985097649373&set=oa.282414138528896&type=1&theater

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=556984980982718&set=oa.282414138528896&type=1&theater

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία καλησπέρα!
      Χαίρομαι πολύ που έφτιαξες τα μπισκοτάκια μου και σου άρεσαν, αλλά περισσότερο χαίρομαι που άφησες τη φαντασία σου να δημιουργήσει κάτι ολόδικό σου, τελείως διαφορετικό και ξεχωριστό!!!
      Δυστυχώς όταν πατάω τα λινικς που μου έστειλες βγαίνει αυτό:

      This content is currently unavailable

      Αν θέλεις ξαναστείλε τις, θέλω πολύ να τις δω!!!

      Σου εύχομαι καλές γιορτές με υγεία και κάθε καλό!!!

      Διαγραφή
  43. pws se vriskoume sto facebook na stis steilw ekei???den katafera apo dw....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο facebook η σελίδα είναι Betty's Cuisine... περιμένω!!! :)

      Διαγραφή
    2. OK γιατί έψαχνα κ έλεγε φαγητό /παντοπωλείο με ένα σκούφο μάγειρα στη φωτό..αυτό?

      Διαγραφή
    3. Το λογότυπο και η φωτό είναι ακριβώς σαν αυτή του μπλογκ!
      Ναι έχει ένα σκούφο πάνω από το Β...

      Διαγραφή
  44. ta eftiaksa perusi treis fores den emeine psixoulo !
    k fusika tha ta ftiakso kai fetos !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ενα εχω να πω τα καλυτερα μπισκοτα που εχω φτιαξει!!! Εκανα την πρωτη δοση προχθες με την τετραχρονη κορη μου η οποια το καταευχαριστηθηκε και ηδη εχουν γινει αναρπαστα. Αυριο θα τα ξαναφτιαξουμε!
    Ευχαριστουμε για την συνταγη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που χαίρονται τόσο πολύ τα παιδάκια με τα συγκεκριμένα μπισκότα, είναι το καλύτερό μου!!!
      Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση απ'το να βλέπεις τα ματάκια τους να γυαλίζουν από χαρά και ικανοποίηση!
      Και του χρόνου, να είστε καλά!
      Καλά Χριστούγεννα!!!

      Διαγραφή
  46. αν βαλω 50 γρ κακαο θα μου πετυχουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!
      Ναι, γιατί όχι, βέβαια ίσως χρειαστεί να προσθέσεις λίγη ζάχαρη ακόμα, μην γίνουν εντελώς άγλυκα!
      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  47. γεια σου μπετυ!! εκανα τα μπισκοτα σου και ειναι υπέροχα! θελω να σε ρωτησω επειση μου περίσσεψε γλάσο και λυπάμαι να τοπετάω πως μπορώ να το διατηρήσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Θα μπορούσες να το διατηρήσεις για λίγες μέρες στο ψυγείο αλλά θα πήξει και θα σε δυσκολέψει... εκτός αν το αραιώσεις με λίγο νεράκι την ώρα που θα το χρειαστείς...

      Διαγραφή
  48. Καλημέρα,καλημέρα..!! Τίιιιι υπέροχα και εύκολα (έτσι τουλάχιστον φαίνονται) μπισκότα είναι αυτά....Μόλις βρήκα την συνταγή και περιμένω να ανοίξουν τα σουπερ-μάρκετ να πάρω τα υλικά τρέχοντας..!! Σ ευχαριστούμε που μοιράστηκες αυτή την υπέροχη συνταγή και 3 χρόνια μετά που την ανέβασες ακόμη την
    ψάχνουμε και την φτιάχνουμε... :) ;) Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές να έχουμε...
    Και πάλι μπράβο για τις συνταγές και το Blog σου...
    Φιλικά Αντωνία



    Υ.Γ Ξέχασα να κάνω την ερωτησή μου απο τον ενθουσιασμό μου :P ...Το γλάσο όταν το απλώσουμε στα κουλουράκια,τα ξανα ψήνουμε ή απλά περιμένουμε να σταθεροποιηθεί ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα...Αντωνία με συνάρπασε κι εμένα ο ενθουσιασμός σου!!! :) :)
      Το γλάσο το αφήνουμε απλά να στεγνώσει και είναι έτοιμο ~ το πρόσθεσα και στην εκτέλεση για να είναι πιο ξεκάθαρο!
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, πες μου τη γνώμη σου όταν τα φτιάξεις!
      Καλές γιορτές σου εύχομαι, να χαίρεσαι όσους αγαπάς!!!

      Διαγραφή
  49. einai poli nostima alitheia!!!!!!alla mipos mporoume na baloume kati allo anti gia glaso?gt i mama m dn ta polikatafernei me afta sxedon ola ego ta kanw =) ☻♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασε μόλις βγουν από τον φούρνο να τα αλείψεις με λίγο μέλι (ή ζάχαρη) αραιωμένο ελαφρά με λίγο νεράκι και πριν στεγνώσουν ρίξε επάνω τις χρωματιστές μπιλίτσες για να τα κάνεις γιορτινά! :)
      Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!!!

      Διαγραφή
  50. Καλημέρα και χρόνια πολλά!!!!! Τι ωραία συνταγή ήταν αυτή! Πήρα πρωί πρωί τα υλικά, ετοίμασα τα μπισκοτάκια και περιμένω να στεγνώσει το γλάσο να τα βάλω σε πιατέλα να τα πάω δωράκι χοχοχοχοχοχο!!!!! Καλές γιορτές και ευχαριστούμε πάρα πολύ που μοιράστηκες μαζί μας τη συνταγή! Νεφέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ta ftiaxnw shmera kalh mou epituxia! Kales giortes kai glukes se olous!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. σκεφτομαι να φτιαξω τα μπισκοτα με τα μικρα μου,η ζυμη πρεπει να μην κολλα στα χερια ετσι?να ειναι σφιχτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ζύμη θα είναι μαλακή και απαλή. Την αφήνουμε ένα μισαωρο στο ψυγείο και σφίγγει τόσο όσο να μπορεί να δουλευτεί.
      Ισως χρειαστεί όσο δουλεύετε την μισή να αφήσετε την υπόλοιπη στο ψυγείο για να μην μαλακώσει πολύ. Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  53. Καλησπέρα είναι υπέροχη η συνταγή αυτή την κάνω εδώ και 3 χρόνια κάθε Χριστούγεννα και φέτος θα την φτιάξω θέλω να σε ρωτήσω για το κόκκινο χρώμα στο γλάσο πως σου βγήκε; εγώ όταν βάζω κόκκινο χρώμα στο λευκό γλάσο μου βγαίνει ροζ παίρνεις ποιο καλό χρώμα ζαχαροπλαστικης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Δυστυχώς αυτή τη στιγμη δεν έχω χρώμα για να σου πω τι μάρκα είναι, από το σούπερ μάρκετ τα παίρνω, είναι σε φιαλίδια μικρά και διάφανα, μόλις μπορέσω θα σου πω ακριβώς. Δοκίμασε πάντως να βάλεις λίγες σταγόνες παραπάνω και θα πετύχεις το χρώμα που θέλεις! Καλή επιτυχία!:)

      Διαγραφή
    2. Ναι κατάλαβα αυτά παίρνω κ εγώ έχω δοκιμάσει να βάλω κ παραπάνω αλλά βγαίνει φούξια δεν ξέρω γιατί θα το ξανά δοκιμάσω με ακόμα ποιο πολλές σταγόνες ελπίζω να βγε! Ευχαριστώ για την απάντηση!:)

      Διαγραφή
  54. Καλησπερα και χρονια πολλα! Σκεφτομαι να δοκιμασω τη συνταγη σας! Χρησιμοποιουμε το απλο βουτυρο( μαργαρινη) η βουτυρο αγελαδος? Και που βρισκουμε το χρωμα ζαχ/κης? Στο σουπερ μαρκετ?Σας ευχαριστω εκ των προτερων! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και χρόνια πολλά!
      Εγώ χρησιμοποιώ βούτυρο αγελάδος, η μαργαρίνη τα κάνει ελαφρώς πιο άγευστα. Τα χρώματα υπάρχουν σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα και χρόνια πολλά!
      Εγώ χρησιμοποιώ βούτυρο αγελάδος, η μαργαρίνη τα κάνει ελαφρώς πιο άγευστα. Τα χρώματα υπάρχουν σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  55. Υπεροχη συνταγη!! Εξαφανιστηκαν μεσα σε μια μερα!! Μονο που στο γλασο χρησιμποποιησα 250gr αχνη κ λιγο παραπανω νερο γιατι μου φανηκαν πολλα τα 400gr. Παρολα αυτα μου περισεψε κ λιγο γλασο! Η νοστιμια απιστευτη!!! Καλες γιορτεςςς <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Υπεροχη συνταγη!! Εξαφανιστηκαν μεσα σε μια μερα!! Μονο που στο γλασο χρησιμποποιησα 250gr αχνη κ λιγο παραπανω νερο γιατι μου φανηκαν πολλα τα 400gr. Παρολα αυτα μου περισεψε κ λιγο γλασο! Η νοστιμια απιστευτη!!! Καλες γιορτεςςς <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Καλημέρα σας.
    Χρησιμοποιησα τη συνταγή σας αλλά δυστυχώς η ζύμη γίνεται σαν ψιχουλο - δεν είναι συμπαγης, οπότε δεν μπορώ να την ανοίξω με τον πλαστη. Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος. Μήπως να προσθέσω κάποιο υγρό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Κι εμένα έγινε σαν ψίχουλο. Μπορείτε να βοηθήσετε να μας πείτε τι κάνουμε λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να γίνει ψίχουλο σημαίνει οτι είχε λιγότερα υγρά ή περισσότερο αλεύρι. Ζυγίστε τα υλικά όπως τα δίνω στη συνταγή κι αν χρειαστεί βάλτε μια δυο κουταλιες γάλα. Ελπίζω να τα πετύχετε κι εσείς γιατί είναι εύκολα και πολύ νόστιμα! Καλές γιορτές!

      Διαγραφή
  59. κοιταξα τη συνταγη ομως δενκαταλαβα τη βανιλια ποτε τη βαζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει μεγάλη διαφορά... μπορείτε να την ανακατέψετε με το αλεύρι ή να την ρίξετε μαζί με το αυγό.

      Διαγραφή
  60. Καλησπέρα μόλις έκανα τα υπέροχα μπισκότα
    Δύο ερωτήσεις έχω
    Το γλασο το βάζουμε όταν είναι ζεστά τα κουλουράκια?
    Και δεύτερος με τη αλοιφετε τόσο καλά το γλασσο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Καλησπέρα σας μόλις έκανα τα υπέροχα μπισκότα σας έχω δύο ερωτήσεις πρώτον πως αλοιφετε τόσο καλά το γλασσο υπάρχει κάποιο εργαλείο?
    Και δεύτερον το γλασσο το βάζουμε στα μπισκότα όσο είναι ζεστά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Τα μπισκότα πρεπει να είναι κρύα! Προσωπικά το γλάσο το απλώνω με ενσ μικρό κουταλάκι γιατί μου αρέσει να μην είναι "τέλειο" το αποτέλεσμα
      Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορνέ για πιό ομοιόμορφη διακόσμηση!

      Διαγραφή
  62. Καλησπέρα σας! Τα κάναμε χθες με την τετράχρονη κόρη μου και σήμερα τα βάλαμε σε σακουλάκια για δώρο στις δασκάλες της. Πεντανόστιμα, όχι πολύ γλυκά, εύκολα και τα λατρέψαμε μικροί-μεγάλοι. Σας ευχαριστούμε πολύ!

    Τη ζύμη την έβαλα στη κουζινομηχανή. Πρώτα χτυπήσαμε πολύ καλά τη ζάχαρη με το βούτυρο (βάλαμε φρέσκο αγελαδινό). Έπειτα καλό χτύπημα με το αυγό και στη συνέχεια όλα τα στερεά. Επίσης προσθέσαμε λίγη κανέλα και λίγο μοσκοκάρυδο. Στην αρχή ψιχούλιαζε αλλά έπειτα έγινε μια μπάλα στο γάντζο της μηχανής. 30' λεπτά στο ψυγείο και μετά άνοιγμα με το πλάστη. Στις άκρες η ζύμη άνοιγε λίγο αλλά αυτό δεν ήταν πρόβλημα. Εμείς χρησιμοποιήσαμε χριστουγεννιάτικα κουπάτ με σφραγγίδα και η μικρή δεν ήθελε γλάσο. Σκεφτόμουν όμως ότι θα μπορούσαν να γίνουν ενδιαφέροντα και με αμυγδαλόπαστα ως επικάλυψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ τι γλυκό που τα φτιάξατε με την κορούλα σας!!! Χαίρομαι πολύ, φαντάζομαι πόσο θα το διασκέδασε η μικρούλα!
      Και του χρόνου να είστε καλά!!!

      Διαγραφή
  63. Καλησπερα...υπεροχη συνταγη...θελω να τα κανω να τα εχω για γιορτες μια κ ο χρονος μου ειναι λιγο περιεργος...ποσο καιρο πιο πριν μπορω να τα κανω;θα κρατησουν αν τα κανω απο τωρα για παραδειγμα;ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείτε να φτιάξετε τα μπισκότα τώρα και να κάνετε τη διακόσμηση αργότερα. Αλλά ακόμα κι αν τα ολοκληρώσετε τωρα και τα κλείσετε σε σκεύος με καπάκι που κλείνει ερμητικά, διατηρούνται μια χαρά!

      Διαγραφή
  64. Υπεροχα σας ευχαριστω για τη συμβουλη...καλες γιορτες ευχομαι με υγεια πανω απ ολα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Πολυ ομορφα..τα κανω καθε χρονο..καλες γιορτες σε ολους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι καλά ! Πολύ χαίρομαι και σας ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιο! Καλά Χριστούγεννα!!!

      Διαγραφή
  66. Είναι πάρα πολύ νόστιμα και πολύ εύκολα !!
    Τα έφτιαξα για τα Χριστούγεννα και έφτιαξα και καρδούλες χθες για το Valentines !!

    Ευχαριστούμε για την συνταγή !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρα πολύ χαίρομαι που σας άρεσαν τόσο τα μπισκοτάκια μου! Ωραία θα ήταν και καρδούλες!
      Σας ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  67. Η συνταγή ειναι απλα απίστευτη! Καθε Χριστούγεννα τα φτιάχνω ομως θα ήθελα να ρωτησω κατι αντι για μπισκοτα θα μπορουσα να κανω τη συνταγη σαν ενα μεγαλο μπισκοτο που θα αποτελεσει βαση τουρτας ή θα πρεπει να αλλαξω κατι στη συνταγη για να γινει αυτο?? (Δεν μας αρεσει το πατεσπανι που βαζουν στις τουρτες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Ισως αν το σιρόπιαζες ελαφρώς, να μπορούσε να λειτουργήσει ως βάση τούρτας, διαφορετικά θεωρώ θα είναι πολύ σκληρό.
      Αν το επιχειρήσεις θα ήθελα να μάθω το αποτέλεσμα!

      Διαγραφή
  68. Σε ευχαριστω πολυ θα το επιχειρήσω και θα σε ενημερώσω 😁

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Έχω να πω πως όσα χρόνια και αν περάσουν, η συνταγή αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας κάθε τέτοια εποχή!
    Ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχουν δίκιο πως μικρά πράγματα μπορούν να σου φτιάξουν διάθεση και να σου ομορφήνουν την μέρα! Τι όμορφο σχόλιο! Σας ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  70. Κάθε χρόνο τα κάνουμε είναι τέλεια! Ήθελα να ρωτήσω απλά θα μπορούσα αντί για μπέικιν να βάλω αλεύρι που φουσκώνει σε κάποια ποσότητα αντί για το απλό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαίως μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι με φαρίνα σε ίση οσότητα και να αφαιρέσετε το μπέικιν!
      Καλή και χαρούμενη Χρονιά!

      Διαγραφή
  71. Εάν εξαιρέσουμε οτι έκανα πατάτα και έβαλα βούτυρο Κέρκυρας μου φάνηκε πολύ σκληρό το ζυμάρι και πρόσθεσα και μαλακό βούτυρο έκανα και δεύτερη ζύμη είναι στο ψυγείο και ανυπομονώ να τα δοκιμάσω μυρίζω τα χέρια Μ και θέλω να τα φάω 😂💪🏽🙈❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Τα μπισκοτακια τελεια τα κανω χρονια τωρα..μια ερωτηση μπορω να βαλω lurpak αντι για βιταμ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι φυσικά και μπορείτε, εξ άλλου κι εγώ βούτυρο βάζω όχι μαργαρίνη! Με το βούτυρο γίνονται πιο υγιεινά αλλά και πολύ περισσότερο αρωματικά και εύγευστα! Καλές γιορτές!

      Διαγραφή
  73. Τελεια συνταγή, μόλις τα έφτιαξα και εχουν μείνει τα μισά. Φτιάχνω καθε Χριστούγεννα την τελεια συνταγή σου με την κόρη μού .Σευχαριστουμε που την μοιράστηκες μαζί μας,ειναι 100% επιτυχία και μικροι-μεγαλοι απολαμβάνουν να δημιουργούν με μεγαλη φαντασία, τα χρώματα, τα σχέδια στη διακόσμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι ιδιαίτερα που σας αρέσει τόσο! Ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο και σας εύχομαι ολόψυχα Καλή, όμορφη, χαρούμενη και δημιουργική Χρονιά!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...