Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Σαρδέλες φούρνου λεμονάτες

 

Πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα και ωμέγα λιπαρά, οι σαρδέλες είναι από τα νοστιμότερα και πιο ωφέλιμα ψαράκια, μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και είναι υπέροχα ως μεζές ή κύριο γεύμα!

 


Υλικά:

 

1 κιλό σαρδέλες

2-3 λεμόνια ολόκληρα

Ξύσμα λεμονιού

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Φρέσκια ρίγανη

 


Καθαρίζουμε καλά τις σαρδέλες, πετάμε τα κεφάλια, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.

Τις αλατίζουμε και προσθέτουμε λίγο πιπέρι.

Σε μέτριο ταψί στρώνουμε ροδέλες λεμονιού.

Τοποθετούμε επάνω τα ψάρια σε μια σειρά, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το ξύσμα.

Προσθέτουμε τα κλαδάκια της φρέσκιας ρίγανης και ρίχνουμε ελάχιστο νερό.

Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 30΄περίπου, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα το ψαράκι μας.


Απολαμβάνουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας και πατάτες τηγανιτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...