Εξαιρετική σε γεύση και εμφάνιση,
με καλής ποιότητας πικάντικη φέτα και ανθότυρο,
ξεχειλίζει άρωμα και νοστιμιά!
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για
πίτες (8 φύλλα)
500 γρ φέτα πικάντικη
250 γρ ανθότυρο
1 κουταλιά ρίγανη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 μεγάλα αυγά
2 μεγάλα αυγά
200 γρ γιαούρτι 2%
1 κουτί σόδα 330 ml (αναψυκτικό)
Ελαιόλαδο για τα φύλλα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις
αντιστάσεις στους 180ο
ή στον αέρα στους 170ο.
Λιώνουμε με το πιρούνι την φέτα
και το ανθότυρο
και τα ανακατεύουμε με την ρίγανη και το πιπέρι.
Λαδώνουμε καλά ένα μεγάλο πυρέξ ή
ταψί.
Στρώνουμε τα 3 πρώτα φύλλα,
λαδώνοντας ενδιάμεσα.
Απλώνουμε λίγη γέμιση, στρώνουμε
επάνω ένα φύλλο ελαφρά τσαλακωμένο,
το λαδώνουμε, απλώνουμε λίγη γέμιση ακόμα
και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλη μία φορά.
Δηλαδή συνολικά έχουμε τρεις
στρώσεις γέμισης με 2 φύλλα ενδιάμεσα.
Τελειώνουμε με τα 3 τελευταία
φύλλα, καλά λαδωμένα,
τα οποία γυρίζουμε προς τα μέσα για να κλείσει καλά η
πίτα μας.
Χαράζουμε την πίτα αρκετά βαθιά
σε κομμάτια.
Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι
και προσθέτουμε την σόδα.
Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε
με αυτό το μίγμα την πίτα μας,
να πάει παντού ομοιόμορφα.
Την αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου
να απορροφήσει τα υγρά
και την ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει
καλά.
Την αποσύρουμε από τον φούρνο
και
την αφήνουμε να σταθεί για μισή ωρίτσα περίπου,
πριν την σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Πράγματι πολύ λαχαταριστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα :)
http://beautyfollower.blogspot.gr/
είναι η άτιμη, είναι...!!! :)
ΔιαγραφήΩς φαν της τυρόπιτας ένα έχω να σου πω:
ΑπάντησηΔιαγραφήμου πετάχτηκαν τα μάτια έξω.
αχ!τι μου έκανες πρωί πρωί,αχ!
αχ, κι εγώ τρελαίνομαι για τυρόπιτες!!! :)
ΔιαγραφήΑχ Μπέτυ, τι μας έκανες τωρα!! Να' χαμε ένα κομματάκι!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τη φτιάξω σίγουρα...είμαι σίγουρη ότι και αυτή η συνταγή θα έχει επιτυχία όπως και τόσες άλλες δικές σου που έχω φτιάξει.
Δήμητρα
Δήμητρα, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! :)
ΔιαγραφήίΠολύ ωραία τυρόπιτα Μπέτυ μου, την κρατάω τη συνταγή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε δύο κόρες φοιτήτριες που πρέπει να στένω συνεχώς πακέτα τέτοιες συνταγές είναι πάντα ευπρόσδεκτες!!!!
Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!!!!
Να τα χαίρεσαι τα κορίτσια σου!
ΔιαγραφήΣε φιλώ και περιμένω να μου πεις την γνώμη σου όταν την δοκιμάσεις!
Αυτό το κόλπο με το γιαούρτι, τα αβγά και τη σόδα από πάνω πρέπει να κάνει το φύλλο σαν σφολιάτα, έτσι; Φανταστική φαίνεται! Καλή χρονιά Μπέττυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι καλύτερη από σφολιάτα μπορώ να πω! Καλή Χρονιά και σε σένα Έφη, σου εύχομαι ό,τι καλύτερο!!! :)
ΔιαγραφήKάνω μιά παρόμοια αλλά αυτή μου φαίνεται πιό αφράτη!Πείτε μας σας παρακαλώ το ταψί τί μεγέθους είναι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ.Οι συνταγές σας μου αρέσουν πάντοτε!
Λ.Σ
Το ταψί που χρησιμοποιώ είναι ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ 26x35 cm, που βγάζει 15 μεγάλα κομμάτια.
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, καλή συνέχεια... :)
Θα με κοροϊδέψεις τώρα που θα σου πω ότι δεν έχω φτιάξει ποτέ τυρόπιτα! Φαίνεται τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια όλα υπάρχει η πρώτη φορά! Δοκίμασέ την, δεν είναι καθόλου δύσκολη και το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει! :)
ΔιαγραφήΚαλησπερα ....
ΑπάντησηΔιαγραφήTi εννοειτε με ενα κουτι σοδα?? Ποσο ειναι σε κουταλιες της σουπας πχ??
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ένα κουτάκι σόδα (αναψυκτικό) 330 ml...
ΔιαγραφήΑφρός η τυρόπιτά σου, Μπέτυ! Παρότι έχει φύλλα, μοιάζει με σουφλέ!! Καλοφάγωτη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Παρα πολυ ωραια αλλα πρεπει να ξερετε οτι θελει ψησιμο πανω-κατω και οχι στον αερα γιατι εμενα δεν μου ψηθηκε απο κατω και εμεινε υγρη.ειναι ομωε τελεια γευστικα!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα Γιώτα!
ΔιαγραφήΜάλλον είναι θέμα φούρνου, εγώ πάντα ψήνω τις πίτες στον αέρα και ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα, ψήνονται μια χαρά και εξωτερικά αλλά και εσωτερικά!
ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΠΟΤΕ. ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΑ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. ΚΑΘΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΤΥΡΟΠΙΤΑΣ ΓΕΝΙΚΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελική, περιμένω εντυπώσεις! :)
ΔιαγραφήΤέλεια!!!!
Διαγραφήμπορω να την κανω με δικο μου φυλλο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι σίγουρη πως ναι, δοκίμασέ το και πες μας...
Διαγραφήμπορείτε να μου πείτε έναν τρόπο να ψηθεί καλά και από κάτω;
ΑπάντησηΔιαγραφήψήνω στον αέρα, γίνεται υπέροχη από πάνω και από κάτω μένει άσπρη και παπαριασμένη.
Δοκίμασε να την βάλεις απ την αρχή σε χαμηλότερη θέση, ας πούμε στη δεύτερη απο κάτω.
ΔιαγραφήΕπίσης μπορείς στα 10-15 τελευταία λεπτά ψησίματος να γυρίσεις το φούρνο στην κάτω αντίσταση μόνο, ώστε να ψηθεί σωστά κι από κατω.
Ελπίζω να βοήθησα!
Γειά σας την έφτιαξα εχθές δοκιμαστικά. Φοβερή δεν έχουμε φαει
Διαγραφήπιο ωραία τυριπιτα.το Πάσχα που θα έχω κόσμο θα την φτιάξω παλι.ευχαριστω για την συνταγη.Καλη Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλο τον κόσμο..
Χαίρομαι ιδιαίτερα που σας άρεσε τόσο! Να περάσετε όμορφα! Καλή Ανάσταση!
Διαγραφή