Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

Τυρόπιτα αφράτη

Εξαιρετική σε γεύση και εμφάνιση, 
με καλής ποιότητας πικάντικη φέτα και ανθότυρο,  
ξεχειλίζει άρωμα και νοστιμιά!
 Υλικά:

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες (8 φύλλα)
500 γρ φέτα πικάντικη
250 γρ ανθότυρο
1 κουταλιά ρίγανη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 μεγάλα αυγά
200 γρ γιαούρτι 2%
1 κουτί σόδα 330 ml (αναψυκτικό)
Ελαιόλαδο για τα φύλλα


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 180ο 
ή στον αέρα στους 170ο.
Λιώνουμε με το πιρούνι την φέτα και το ανθότυρο
 και τα ανακατεύουμε με  την ρίγανη και το πιπέρι.
Λαδώνουμε καλά ένα μεγάλο πυρέξ ή ταψί.
Στρώνουμε τα 3 πρώτα φύλλα, λαδώνοντας ενδιάμεσα.
Απλώνουμε λίγη γέμιση, στρώνουμε επάνω ένα φύλλο ελαφρά τσαλακωμένο, 
το λαδώνουμε, απλώνουμε λίγη γέμιση ακόμα 
και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλη μία φορά.
Δηλαδή συνολικά έχουμε τρεις στρώσεις γέμισης με 2 φύλλα ενδιάμεσα.
Τελειώνουμε με τα 3 τελευταία φύλλα, καλά λαδωμένα, 
τα οποία γυρίζουμε προς τα μέσα για να κλείσει καλά η πίτα μας.
Χαράζουμε την πίτα αρκετά βαθιά σε κομμάτια.
Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι
 και προσθέτουμε την σόδα.
Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με αυτό το μίγμα την πίτα μας, 
να πάει παντού ομοιόμορφα.
Την αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να απορροφήσει τα υγρά 
και την ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά.
Την αποσύρουμε από τον φούρνο 
και την αφήνουμε να σταθεί για μισή ωρίτσα περίπου, 
πριν την σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

27 σχόλια:

  1. Πράγματι πολύ λαχαταριστή!
    Καλή εβδομάδα :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως φαν της τυρόπιτας ένα έχω να σου πω:
    μου πετάχτηκαν τα μάτια έξω.
    αχ!τι μου έκανες πρωί πρωί,αχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ Μπέτυ, τι μας έκανες τωρα!! Να' χαμε ένα κομματάκι!!!!!
    Θα τη φτιάξω σίγουρα...είμαι σίγουρη ότι και αυτή η συνταγή θα έχει επιτυχία όπως και τόσες άλλες δικές σου που έχω φτιάξει.
    Δήμητρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμητρα, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! :)

      Διαγραφή
  4. ίΠολύ ωραία τυρόπιτα Μπέτυ μου, την κρατάω τη συνταγή!!!
    Με δύο κόρες φοιτήτριες που πρέπει να στένω συνεχώς πακέτα τέτοιες συνταγές είναι πάντα ευπρόσδεκτες!!!!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα χαίρεσαι τα κορίτσια σου!
      Σε φιλώ και περιμένω να μου πεις την γνώμη σου όταν την δοκιμάσεις!

      Διαγραφή
  5. Αυτό το κόλπο με το γιαούρτι, τα αβγά και τη σόδα από πάνω πρέπει να κάνει το φύλλο σαν σφολιάτα, έτσι; Φανταστική φαίνεται! Καλή χρονιά Μπέττυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και καλύτερη από σφολιάτα μπορώ να πω! Καλή Χρονιά και σε σένα Έφη, σου εύχομαι ό,τι καλύτερο!!! :)

      Διαγραφή
  6. Kάνω μιά παρόμοια αλλά αυτή μου φαίνεται πιό αφράτη!Πείτε μας σας παρακαλώ το ταψί τί μεγέθους είναι?
    Ευχαριστώ.Οι συνταγές σας μου αρέσουν πάντοτε!
    Λ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ταψί που χρησιμοποιώ είναι ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ 26x35 cm, που βγάζει 15 μεγάλα κομμάτια.
      Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, καλή συνέχεια... :)

      Διαγραφή
  7. Θα με κοροϊδέψεις τώρα που θα σου πω ότι δεν έχω φτιάξει ποτέ τυρόπιτα! Φαίνεται τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά! Δοκίμασέ την, δεν είναι καθόλου δύσκολη και το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει! :)

      Διαγραφή
  8. Ti εννοειτε με ενα κουτι σοδα?? Ποσο ειναι σε κουταλιες της σουπας πχ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ένα κουτάκι σόδα (αναψυκτικό) 330 ml...

      Διαγραφή
  9. Αφρός η τυρόπιτά σου, Μπέτυ! Παρότι έχει φύλλα, μοιάζει με σουφλέ!! Καλοφάγωτη!
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρα πολυ ωραια αλλα πρεπει να ξερετε οτι θελει ψησιμο πανω-κατω και οχι στον αερα γιατι εμενα δεν μου ψηθηκε απο κατω και εμεινε υγρη.ειναι ομωε τελεια γευστικα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Γιώτα!
      Μάλλον είναι θέμα φούρνου, εγώ πάντα ψήνω τις πίτες στον αέρα και ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα, ψήνονται μια χαρά και εξωτερικά αλλά και εσωτερικά!

      Διαγραφή
  11. ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΠΟΤΕ. ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΑ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. ΚΑΘΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΤΥΡΟΠΙΤΑΣ ΓΕΝΙΚΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μπορω να την κανω με δικο μου φυλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σίγουρη πως ναι, δοκίμασέ το και πες μας...

      Διαγραφή
  13. μπορείτε να μου πείτε έναν τρόπο να ψηθεί καλά και από κάτω;
    ψήνω στον αέρα, γίνεται υπέροχη από πάνω και από κάτω μένει άσπρη και παπαριασμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασε να την βάλεις απ την αρχή σε χαμηλότερη θέση, ας πούμε στη δεύτερη απο κάτω.
      Επίσης μπορείς στα 10-15 τελευταία λεπτά ψησίματος να γυρίσεις το φούρνο στην κάτω αντίσταση μόνο, ώστε να ψηθεί σωστά κι από κατω.
      Ελπίζω να βοήθησα!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...