Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Μελιτζανοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης και γιαούρτι

Για να σας αποχαιρετίσω για το καλοκαίρι, επέλεξα μια διαφορετική μελιτζανοσαλάτα 
που συνοδεύει εξαιρετικά ψητά ψάρια και κρέατα 
και είμαι σίγουρη πως θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά:

3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 κιλό περίπου γιαούρτι στραγγιστό
ροσαρμόστε την ποσότητα του γιαουρτιού ανάλογα με το γούστο σας!)
2-3 σκελίδες σκόρδο
1-2 κουταλιές ξύδι
1-2 κουταλιές φρέσκος δυόσμος
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λάδι για το τηγάνισμα


 Κόβουμε τις μελιτζάνες πρώτα σε φέτες και μετά σε κυβάκια,
τις ρίχνουμε σε μπολ με αλατισμένο νερό 
και τις αφήνουμε για μισή ώρα περίπου.
Κατόπιν τις στραγγίζουμε, τις στύβουμε καλά
 και τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
 Κόβουμε και τις πιπεριές σε κύβους.
 Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το λάδι και τηγανίζουμε πρώτα τις πιπεριές
 και μετά τις μελιτζάνες, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
Τις βγάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα πολλά λάδια.
Τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
 Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το σκόρδο τριμμένο, 
το ξύδι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές, 
ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά, 
δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο. 
 Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη 
και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, 
να αναδειχτούν τα αρώματα.
 Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!

Καλό καλοκαίρι σας εύχομαι, να περάσετε όμορφα, 
να διασκεδάσετε και να ξεκουραστείτε και θα τα ξαναπούμε σύντομα!
Πολλά φιλιά σε όλους!

13 σχόλια:

  1. Φαίνεται υπέροχη και δροσιστική!! Στις επόμενες μέρες θα τη φτιάξω οπωσδήποτε! Μπράβο Μπέττυ με τις ωραίες ιδέες σου! Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ που με τιμάτε πάντα!
      Να περάσετε όμορφα και ξεκούραστα!
      Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  2. Μελιτζάνα είδα και έτρεξα! Πολύ ωραίος καλοκαιρινός μεζές για ούζο ή μπύρα.Η καλύτερη επιλογή για τις καλοκαιρινές διακοπές. Το έφτιαχνε πολύ συχνά η γιαγιά μου χωρίς όμως πιπεριές. Η πιπεριά δίνει και χρώμα και γεύση. Θα το δοκιμάσω όπως το προτείνεις. Καλό καλοκαίρι σου εύχομαι και σε σένα Μπέττυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Σοφία! :)
      Σε ευχαριστώ πολύ, να περάσεις όμορφα!!!

      Διαγραφή
  3. Καλο καλοκαίρι σου ευχομαι Μπεττυ μου! Να περασεις ομορφα με τους αγαπημενους σου ανθρωπους και να επιστρεψεις ξεκουραστη και δημιουργικη! Πολλα φιλια!!
    Μαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Μαρία μου, καλές διακοπές!!!
      Φιλιά πολλα!!!

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραία θα πρέπει να είναι Μπέττυ δροσερή και άκρως καλοκαιρινή.
    Να είσαι καλά καλό βράδυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βετα, ακομα διακοπές είσαι; καλά να περνάς καλή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫═.♫══♫══♫══♫ (●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)Καιρο ειχα να περασω απο τη μπλοκογειτονια ,αλλα τωρα ηρθα αφηνοντας τις καλυτερες ευχες μου για ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!!Να εισαι παντα καλα και να βρισκω ανοιχτο το σπιτικο σου!!♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫═.♫══♫══♫══♫ (●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καμιά καινούργια συνταγή δεν έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπέττυ νομίζω ότι θα ήταν και καλό με τις μελιτζάνες και τις πιπεριές ψητές το grill θα είχε γεύση λιγο καπνιστή και θα ήταν πιο ελαφρύ. Βέβαια δεν έχω δοκιμάσει την συνταγή, αλλά το σκέφτηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή είναι και η πιο γνωστή εκδοχή της μελιτζανοσαλάτας, οι μελιτζάνες στο γκριλ!
      Η δική μου είναι λίγο διαφορετική γευστικά αλλά όπως λες και λίγο πιο βαριά! :)

      Διαγραφή
    2. Αυτή είναι και η πιο γνωστή εκδοχή της μελιτζανοσαλάτας, οι μελιτζάνες στο γκριλ!
      Η δική μου είναι λίγο διαφορετική γευστικά αλλά όπως λες και λίγο πιο βαριά! :)

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...