Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Τυρόψωμο… στο λεπτό!


Καλησπέρα σε όλους!  Διάφορες ασχολίες –ευτυχώς όλες ευχάριστες- με κράτησαν μακριά από εσάς και από την αγαπημένη μου ασχολία ~ την μαγειρική! Ελπίζω να μπω πάλι σύντομα σε κανονικούς ρυθμούς… και εν τω μεταξύ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που συνεχίζετε, με τις επισκέψεις και τα σχόλιά σας, να μου κάνετε παρέα! J

Υλικά:

1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
2 φλιτζάνι αλεύρι για ψωμί ζυμωτό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 φλιτζάνια γάλα χλιαρό
2 αυγά
300 γρ. φέτα σκληρή πικάντικη
100 γρ. κατίκι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Δεντρολίβανος φρέσκος


Σε βαθύ μπολ διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα 
και περιμένουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε τα αυγά, την φέτα χοντροκομμένη, το κατίκι, τα αλεύρια, 
                         λίγο αλάτι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την ρίγανη.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε μέσα το μίγμα, 
φροντίζοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος.
Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο
 και στολίζουμε με τον φρέσκο δεντρολίβανο.
Αφήνουμε το τυρόψωμο στην άκρη για λίγη ώρα να ξεκουραστεί 
και εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο στον αέρα.
Ψήνουμε το τυρόψωμο για 45 λεπτά περίπου, 
μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.
Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το απολαμβάνουμε ζεστό ή κρύο!

Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος 
να απολαύσουμε «τυρόπιτα» στα γρήγορα!

8 σχόλια:

  1. κα μπετυ καλωσορισατε!σας ειχα χασει,σας παρακολουθω,μια μαθητρια σας,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους κα Μπετυ μας!! Σας χάσαμε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς την! Καλο χειμωνα, δημιουργικο και χαρουμενο ευχομαι! Μας ελειψες! Ελπίζω να περασες ομορφο καλοκαίρι. Η συνταγή σου φαίνεται πολυ νόστιμη! Θα εκτελεστεί σύντομα. Καλα να περνας!
    Μαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλεια συνταγή! Δεν έβαλα κατικι γιατί δεν είχα. Μου έρχεται να το φάω όλο το ταψακι μόνη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...