Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

Παστιτσάδα

 Ένα πολύ-πολύ νόστιμο, πλούσιο φαγητό, γεμάτο αρώματα!
Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι
½ ποτήρι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 κουταλιές ξύδι
1 κιλό ώριμες ντομάτες
3-4 κουταλιές πελτές
2 δαφνόφυλλα
1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
2 ξυλάκια κανέλλας
1 κουταλάκι κανέλλα
5-6 γαρύφαλλα
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι


Κόβω το κρέας σε μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζω στο λάδι 
μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.


Προσθέτω το κρασί και το ξύδι και αφήνω το φαγητό να πάρει 2-3 βράσεις.

Ρίχνω τις ντομάτες χοντροτριμμένες, τον πελτέ, τα δαφνόφυλλα, 
το κόκκινο πιπέρι, τις κανέλλες, τα γαρύφαλλα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο.
Προσθέτω και 2 ποτήρια ζεστό νερό, χαμηλώνω τη φωτιά 
και αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ½ ώρα περίπου, 
μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να χυλώσει ωραία η σάλτσα.


Ιδανικά συνοδεύεται από χοντρό μακαρόνι.

Σερβίρεται ζεστό με τριμμένο τυράκι και, αν θέλουμε, λίγη κανελλίτσα.
Καλή απόλαυση! 

6 σχόλια:

  1. Μπεττυ μου τι φωτιές μου αναβεις κι ειναι η ωρα δυσκολη! Το φαγακι σου τελειο! Ο,τι πρεπει για κυριακατικο τραπεζι! Να'σαι καλα! Φιλια!
    Μαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαρία μου, κι εσύ να σαι καλά!
      Φιλιά πολλά! :)

      Διαγραφή
  2. ονειρεμενο φαινεται Μπέττυ μου , σημερα χρησιμοποιησα το χριστοψωμο σου σε αναρτηση του χριστουγεννιατικου πανηγυριού του stars and icicles περνα μια βόλτα
    http://starsandicicles.blogspot.gr/2014/11/blog-post_95.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ το, είναι υπέροχο φαγάκι!
      Είδα την ανάρτηση, ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη! :)
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  3. πολυ ωραία η συνταγή σας συγχαρητήρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...