Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009

Κέικ καρότου με λευκό γλάσο

Ένα νοστιμότατο κεϊκ που θα ενθουσιάσει τους πάντες.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170.

Τρίψτε αρκετά καρότα στον τρίφτη - θα χρειαστείτε 3 κούπες περίπου και ανακατέψτε τα με το χυμό μισού λεμονιού για να μην μαυρίσουν.

Στο μπολ του μίξερ κοσκινήστε 3 κούπες φαρίνα, 1 κουταλάκι σόδα, 1/2 κουταλάκι αλάτι, λίγο μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, και κανέλλα. Προσθέστε 1 1/2 κούπα ζάχαρη, 4 αυγά, 1 κούπα λάδι, λίγο κονιάκ και τα καρότα. Χτυπήστε για 1 λεπτό ελαφρά να ενωθούν και 3 λεπτά γρήγορα να αφρατέψουν. Ρίξτε μισή κούπα καρύδια χοντροκομμένα, και προαιρετικά μισή κούπα δαμάσκηνα ξερά ψιλοκομμένα και μισή κούπα σταφίδες -εγώ δεν είχα αυτή τη φορά και έτσι τα παρέλειψα.
Βουτυρώστε και αλευρώστε μία φόρμα και ψήστε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Με τη λάμα ενός μαχαιριού δοκιμάστε αν έχει ψηθεί καλά στο εσωτερικό. Αν η λάμα βγει καθαρή είναι έτοιμο, αλλιώς ψήστε να 10 λεπτά ακόμα. Αφήστε το μέσα στη φόρμα 10 λεπτά να κρυώσει και αναποδογυρίστε το σε πιατέλα. Αφήστε να κρυώσει τελείως. Εδώ μπορείτε αν θέλετε να το πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη, με γλάσο σοκολάτας ή γλάσο λευκό.
Το λευκό γλάσο επέλεξα αυτή τη φορά ~ αν θέλετε να το φτιάξετε ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά 2 κούπες ζάχαρη άχνη με 1 βανίλια κα 2-3 κουταλιές νερό μέχρι να λιώσει και να ζεσταθεί. Προσθέστε ένα ασπράδι χτυπημένο και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα λευκό αφράτο γλάσο.

Με το κουτάλι περιχύστε το κεϊκ με το γλάσο, αφήνοντάς το να τρέξει τριγύρω...πάνω στο κέϊκ....!!!!

32 σχόλια:

  1. Πω πω, τί εξαιρετικό blog είναι αυτό!; Σαν κι αυτό άλλο δεν υπάρχει! Καλογραμμένες συνταγές, νοστιμότατες, θεσπέσιες! Και πόσο καθαρά παρουσιάζονται, ώστε να μπορέσουμε όλες να τις κάμουμε! Μπράβο σας! Να σας έχει ο Θεός καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμη φίλη, σε ευχαριστώ πολύ για τους επαίνους και τον ενθουσιασμό σου και σε καλωσορίζω στην παρέα μας!
    Καλό σου βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΕΛΕΙΟ!!
    Πάντα μου άρεσε το κέικ αυτό , αλλά ποτε΄δεν επιχειρούσα να το φτιάξω.
    Να η ευκαιρεία!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ένα κεκάκι για να μην έχουμε πολλές τύψεις είναι αυτό, μας κατέστρεψες με το γλάσο!!!!
    και το καρότο ψημένο έχει περισσότερα θρεπτικά στοιχεία από το ωμό, κάνω πως δεν βλέπω την περίσσια ζάχαρη και τρώωωωωωωωω!!!!
    καλό μήνα και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολυ καλο και το κεικ, και το γλασο
    ελπιζω να μην τελειωσε, ενα κομματακι για τον καφε μου ειναι οτι πρεπει!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα πάρω μια κομματάρα χωρίς γλάσο όμως κι όμως δε μου αρέσουν.

    Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Betty είναι πολύ εύκολο το καημένο, ούτε χτύπημα δεν θέλει... αφαίρεσε το γλάσο (για πιο ελαφρύ) και δοκίμασέ το, δεν αμφιβάλλω ότι θα σου αρέσει.

    Kiki ναι ναι το τονίζω "ΠΑΝΩ στο κέικ"... ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί χωρίς αυτές τις λεπτομερείς εξηγήσεις...χαχαχα...

    γαστεροπλήξ φάε σήμερα, από αύριο θα το ρίξουμε πάλι στις σαλάτες! Καλό σου μήνα...

    Ελευθερία μου καλή σου μέρα και καλό μήνα, κόπιασε, το κέικ σε περιμένει!

    Και λοιπόν;E allora? ό,τι τραβάει η όρεξή σου...μακάρι να μπορούσα να σου στείλω ένα μεγάααααααααλο κομμάτι!
    καλό μήνα να έχουμε... φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Thank you, I would follow your visit your blog to google translate and the translation of your recipe I would make to your labor markets are good health:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Betty το καρότο είναι το αγαπημένο μου λαχανικό.
    Μόνο στον καφέ δεν το βάζω!!!
    Το κέικ αυτό το φτιάχνω πολύ τακτικά.
    Αν και τώρα με τα blog έχω μεγάλη επιλογή και στο τέλος δεν ξέρω τι να πρωτοφτιάξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μου αρέσει υπερβολικά το κέικ καρότου, όσο για το λευκό γλάσο το αγαπά η εγγονή μου όμως σπάνια το καταφέρνω καλά δεν ξέρω γιατί.Θα το προσπαθήσω όπως το λες αυτή την εβδομάδα , θα της κάνω ένα κέικ απλό πορτοκαλιού και θα της το βάλω γιατί ξέρω οτι την ξετρελλαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Carrot cake, το λατρεύουμε!!
    Kαλό και νόστιμο μήνα Μπέτυ μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Mπέττυ μου, πάλι με κολάζεις...
    Έχεις έναν τρόπο, να με ξελογιάζεις!
    Σούπερ κέικ!
    Καλό μήνα πεντανόστιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δήμητρα παρ'ότι μας αρέσει πολύ, είχα καιρό να το φτιάξω, μου αρέσει που δεν έχει βούτυρο και το καρότο το κάνει ξεχωριστό...

    Αχτίδα μάλλον έπρεπε να κάνω μεγαλύτερη δόση, λιγοστό έπεσε... επίσης να φροντίσεις το κέικ να είναι τελείως κρύο όταν ρίξεις το γλάσο...

    Ελενάκι μου καλό μήνα να έχουμε, να απολαμβάνουμε τις νοστιμιές σου!

    50fm είπαμε, είμαστε επιρρεπείς στην αμαρτία !!!
    χαχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τέλειο το κεκάκι, παλιά το έφτιαχνα συχνά, μετά το ξέχασα. Μου αρέσει το γλάσσο σου! Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπέτυ μου, υπέροχο το κάροτ κέικ σου! Όσο ζούσε ο πατέρας μου, του το έφτιαχνα συχνά, γιατί του άρεσε. Όταν τον έχασα, σταμάτησα να το φτιάχνω...
    Θα προσπαθήσω να ξαναρχίσω με την συνταγή σου!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλέ τι νοστιμιές είναι αυτές !!! ήρθα να σου δώσω να καταλάβεις με την μυρωδιά !! χιχιχιχι!!

    υπέροχο Μπετυ μου και αυτό το γλάσσο είναι πολύ γιαμ-γιαμ !!!

    παίρνω 2 κομματάκια αν δεν σε πειράζει και φεύγω (μην μου τα ζητήσει και κανείς πίσω!χιχιχι)

    φιλια και καλό μήνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στα δικά μου κέικ το γλάσο δεν προλαβαίνει να τρέξει, κάποιο δαχτυλάκι του σταματάει τη ροή! Έγραψες πάλι Μπέτυ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. big mama κι εγώ είχα πολύ καιρό να το φτιάξω, το θυμήθηκα σκαλίζοντας παλιές συνταγές...καλό μήνα να χουμε!

    Αγγελική μου κι εγώ ορισμένα φαγητά τα συνδέω με καταστάσεις και με επηρεάζουν ανάλογα...

    Μαράκι, ευτυχώς πρόλαβες! ψίχουλο δεν έχει μείνει μέχρι τώρα που μιλάμε...

    Λίλα μου το δαχτυλάκι σίγουρα είναι πιο γλυκό και από το ίδιο το γλάσο! φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. oute ena komataki gia ton proino kafe??
    Vassoula

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βασούλα μου, δεν ήθελα να σε βάλω σε πειρασμό και να σου χαλάσω τη δίαιτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Yum! Carrot cake is one of my favorites. This looks delicious and so pretty.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Υπέροχο το έκανα χθες...Ότι πρέπει για πρωινό πριν την δουλειά...Ευχαριστώ Κ.Μπέτυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Μαριαλένα:

    Χαίρομαι που σου άρεσε, είναι το αγαπημένο μου κέικ!
    Καλό απόγευμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολύ νόστιμο το κέικ καρότου. Προσωπικά, προτιμώ το γλάσο τυριού. Του δίνει νομίζω μια ξεχωριστή γεύση.

    Για το γλάσο τυριού χρειάζεται κανείς βούτυρο, τυρί Kiri, ζάχαρη άχνη κι αν θέλει κανείς λίγη βανίλια. Η αναλογία του τυριού με το βούτυρο είναι 3 προς 1. Τη ζάχαρη τη βάζω πάντα δοκιμάζοντας. Χτύπημα και στο ψυγείο για να κρυώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τι ωραίο να σε ανακαλύπτουν και να σε προβάλλουν και άλλοι! Όπως εδώ iefimerida!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ Katerina ante portas:

    Καλησπέρα Κατερίνα, την είδα τη δημοσίευση και πραγματικά χάρηκα πολύ!
    Έλεγα ότι θα κάνω σχετική ανάρτηση αλλά δεν πρόλαβα, τρέχω σαν τρελή αυτό τον καιρό :(

    Σε ευχαριστώ πάντως για την ενημέρωση...

    Καλό απόγευμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. δεν ήξερα σε ποια συνταγή να κάνω post πάντως θέλω να σου πω ότι οι συνταγές συ είναι υπέροχεες και κάνεις πολύ καλή παρουσιάση !! μου ανοίγει η όρεξη να τις δοκιμάσω όλες! καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ Ανώνυμε/η φίλε/η, ευχαριστώ πολύ για τους επαίνους!

    Αν έχεις δοκιμάσει κάποια, θα ήθελα να μάθω τις εντυπώσεις σου...

    Καλό βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πολυ ωραιο κεικ!!! Το εφτιαξα σημερα, ειναι γευστικο, χορταστικο, μυρωδατο. Ευκολη συνταγη και πετυχε. Θελω να φτιαξω και αλλες συνταγες, ειναι η πρωτη που δοκιμασα. Υπεροχη σελιδα, με πολυ καλη παρουσιαση, με μερακι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ Nely:

    Ευχαριστώ πολύ-πολύ για τα καλά σου λόγια!
    Θα χαρώ να μάθω αν έφτιαξες και κάτι ακόμα και τις εντυπώσεις σου!
    Καλό βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...