Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Μπάρες βρώμης με μέλι και ξηρούς καρπούς

Σπιτικές μπάρες δημητριακών, φτιαγμένες με αγάπη και αγνά υλικά
 για ένα νόστιμο, υγιεινό και πολύ χορταστικό μίνι γεύμα! J
Υλικά:

2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
1 φλιτζάνι δημητριακά ολικής αλέσεως
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ωμά
½ φλιτζάνι καρύδια
½ φλιτζάνι σταφίδες
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι αλάτι
60 γρ βούτυρο
1/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
¼ φλιτζανιού μέλι

 Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα και τα καρύδια.
Με μια βρεγμένη λαδόκολλα καλύπτουμε τον πάτο 
και τα τοιχώματα από ένα μικρό πυρέξ ή ταψάκι.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε την βρώμη, τα δημητριακά, τα αμύγδαλα, 
τα καρύδια, τις σταφίδες, την κανέλα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη.
Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς 
μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά.
Το ρίχνουμε αμέσως πάνω στο μπολ με τα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε καλά, 
με γρήγορες κινήσεις, μέχρι να βραχούν όλα τα υλικά.
 Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψάκι και στρώνουμε 
πατώντας με την ανάποδη ενός κουταλιού, 
να έχει παντού το ίδιο πάχος.
Αφήνουμε εκτός ψυγείου για 3-4 ώρες περίπου, μέχρι να σφίξει καλά.
 Αποσύρουμε από το ταψάκι και κόβουμε σε μακρόστενα ή τετράγωνα κομμάτια.


Απολαμβάνουμε!

6 σχόλια:

  1. Και εγω έχω σκοπο να σας δειξω συντομα τις μπάρες μου! Πολύ ωραίες και οι δικες σας απλές και θρεπτικες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θρεπτικό σνακ με ωραία υλικά! Για όλες τις ώρες και για όλες τις ηλικίες! Ωραιότατο Μπέτυ!
    Καλη εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. to eftiaksa..ine pentanostimo..ala de kovete se stathera kommatia...trivete...pos ginete na vgi pio omogenopoiimeno?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να τρίβεται σημαίνει ότι δεν είχε αρκετά υγρά.
      Θέλει καλό και γρήγορο ανακάτεμα!
      Επίσης δοκίμασε να βάλεις λίγο περισσότερο βούτυρο και μέλι...

      Διαγραφή
  4. Κωνσταντίνος Γκ.23 Απριλίου 2016 - 3:55 μ.μ.

    Αναφέρεται ότι βάζουμε το μέλι μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι. Απ' όσο γνωρίζω, όταν το μέλι θερμανθεί πάνω από τους 50C, καταστρέφονται τα ένζυμα που περιέχει και μετατρέπεται απλά σε μια γλυκαντική ουσία. Δε θα ήταν καλύτερα να έμπαινε στο τελικό στάδιο της συνταγής; (Ερώτηση και όχι κριτική)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις απόλυτο δίκιο!
      Η σωστή διαδικασία είναι να ζεστάνουμε βούτυρο και ζάχαρη και αφού αποσύρουμε από την φωτιά να προσθέσουμε το μέλι!
      Το διορθώνω στην εκτέλεση και ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...