Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

Τραγανά cookies με σταγόνες σοκολάτας

Σούπερ μπισκοτάκια με υπέροχη γεύση σοκολάτας!

Για 30 κομμάτια περίπου:

140 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γρ ζάχαρη
200 γρ σοκολάτα σε σταγόνες
100 γρ βούτυρο
2 αυγά

Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για λίγη ώρα και μετά το χτυπάμε μαζί με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε τμηματικά και το αλεύρι, χτυπώντας πάντα. Τελευταίες προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύοντας ελαφρά. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και τον προθερμαίνουμε στους 160ο. Ρίχνουμε μικρές κουταλιές από το μίγμα στην λαδόκολλα, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν αρκετά. Ψήνουμε για 13-15 λεπτά, αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσουν καλά και τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί ερμητικά κλειστό.

37 σχόλια:

  1. Καλημέρα, Αγαπητή Ελισσάβετ!
    Σαν να μου φαίνεται λίγο το αλεύρι, σαν ποσότητα, για 30 cookies, συγκριτικά με τα υπόλοιπα υλικά.
    Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να το δοκιμάσω.
    Ετσι κι αλλιώς ήπια τον καφέ μου. Αύριο πάλι
    Και πάλι Καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω παντως μολις δοκιμασα να τα κανω και μαλιστα μιση ποσοτητα διοτι δεν ειχα αρκετες σταγονες και βγηκαν τελεια και απλςνοθν παρα πολλυ

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα φίλε Σταύρο!
    Η ποσότητα είναι σωστή, αυτά τα μπισκοτάκια απλώνουν πολύ στο ψήσιμο, άρα βάζω μικρές κουταλιές και γίνονται αρκετά.
    Αν δοκιμάσεις να τα φτιάξεις πες μου εντυπώσεις.
    Καλή σου μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήρθα κι εγώ με το καφεδάκι μου ανά χείρας .... βουτάω 2-3 cookies και φεύγωωωωωωω
    Καλημερούδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kalimera kiria bety mou
    perno ke ego 1-2 me ton proino mou kefedaki ..mmm
    kali sou mera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παίρνω 4-5 για μένα, πιστεύω να μείνει και κάτι για τους άλλους !!!
    μέχρι εδώ μυρίσανε Μπεττακι !


    καλό σ/κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περισσεύει κανένα για να το φυλάξεις σε κουτί??? Εμάς πάντως δεν μένει τίποτα...

    Καλή σου μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ αχ,με έπιασε λιγούρα τώρα!
    Τι νόστιμα που είναι!
    Γεια στα χέρια της μαγείρισας!
    Φιλιάαα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι το λερώνεις το κουτί αφού δε θα μείνουν πάνω από 24 ώρες :))))

    χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπημένα του γιού μου με τη σοκολάτα, αλλά κι εγώ δεν πάω πίσω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ george and the village:

    Τέλεια! Περιμένω να μου πεις και για την γεύση τους!

    Καλή σου μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. kalh mera!!!!ithela kati gluko na ftiaxw kai den sto kruvw pws h suntagh sou me ekane na trexw sth kouzina!!!!keep cooking!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Anonymous:

    τα έφτιαξες τελικά; περιμένω εντυπώσεις...

    καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εφτιαξά τα cookies και ήταν υπέροχα, θα συμφωνήσω και εγώ ότι δεν υπάρχει λόγος να λερώσεις το κουτί μέχρι να κάνω τους καφέδες είχαν φύγει τα μισά. Μια ερώτηση έχω μόνο παίζει ρόλο το πρόγραμμα του φούρνου στο ψήσιμο των cookies?

    Κώστας από Πάρο
    Αρχάριος μάγειρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Κώστα, χαίρομαι πολύ που σου πέτυχαν και σου άρεσαν τα μπισκοτάκια μου!
    Ο φούρνος πρέπει, όπως γράφω, να είναι προθερμασμένος στους 160ο. Σχεδόν πάντα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ψήνω στη μεσαία σχάρα, στο πρόγραμμα του αέρα. Αν δεν έχει αέρα ο φούρνος σου, τότε στο πρόγραμμα πάνω-κάτω.
    Αν θελήσεις περισσότερες διευκρινήσεις ή αν φτιάξεις κάτι άλλο, θα χαρώ να ακούσω τα σχόλια σου!
    Καλό βράδυ και φιλιά στην υπέροχη Πάρο

    ΥΓ Είμαστε κοντοχωριανοί, που λένε, εγώ έχω καταγωγή από Νάξο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. kalimera oraia mou kiria betty.sou stelno proti fora giati proti fora eida tis sintages sou .ekana ta koyloyrakia akrivos..mechri kai to chroma.OMOS..htan malaka,ta ekana to savvato kai simera deutera den trogonte san na einai pollon nmeron...giati?eua

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ eua:

    Λυπάμαι που δεν σου πέτυχαν τα cookies, μήπως ψήθηκαν περισσότερο από ότι έπρεπε; όταν βγαίνουν από το φούρνο είναι ελαφρώς μαλακά αλλά σφίγγουν μόλις κρυώσουν, εξ άλλου αυτά πρέπει να γίνουν τραγανά.

    Επίσης τα διατηρώ πάντα σε μεταλλικό κουτί καλά κλεισμένο και δεν παθαίνουν τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απλά τέλεια!!! Είναι η 2. φορά που τα φτιάχνω και έγιναν πεντανόστιμα.
    Ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή.

    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αχ Μπέττυ μου Προσπαθώ να κάνω δίαιτα και δεν μ αφήνεις!! Πειράζει λες να πάρω ένα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. TΩΡΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ.
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΟΝΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καλησπερα κ απο εμενα,
    εγω τα εφτιαξα βγηκαν τελεια!! τα μισα τα εκανα με κακαο!!κ αυτα τελεια!!δεν εμεινε ουτε για δειγμα!!
    αν βαλουμε πιο πολυ αλευρι,απλωνουν λιγοτερο κ γινονται πιο τραγανα..
    τωρα θα δοκιμασω παραλαγες!!
    ευχαριστω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. evala ena fakelaki cappucino me geush vanilia sto miso migma kai bghkan teleia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. παρα πολυ γευστικα!!! κ πολυ ευκολα. κ εγω νομιζω οτι ηθελαν λιγο ακομα αλευρι.. μηπως ομως φταιει που εγω το ελιωσα το βουτυρο?? αν βαλω λαδι αντι για βουτυρο θελει τα ιδια γραμμαρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ίσως να φταίει το ότι ήταν το βούτυρο λιωμένο, το ιδανικό είναι να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ~ για το λάδι δεν μπορώ να σου απαντήσω, δεν το έχω κάνει ποτέ, θεωρώ πως η νοστιμιά τους βασίζεται στο βούτυρο, αν το επιχειρήσεις πάντως θα με ενδιέφερε να μάθω το αποτέλεσμα!
      Καλή συνέχεια...

      Διαγραφή
  23. Den iparxoun pio teleia mpiskota, ilikrina!!!Anti gia kanoniki evala tin kastani zaxari kai epeidi eimai kai foititria kai variomoun na kanw 30 mpiskota, evala to migma se ena tapsaki kai meta ta ekopsa...to apotelesma itan exisou teleio!!mpravo gia tin syntagi!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ Αθηνά που σου άρεσαν τόσο τα μπισκοτάκια μου ~ και περισσότερο χαίρομαι για την προσωπική πινελιά που έβαλες στην συνταγή! :)
      Σε ευχαριστώ πολύ που το μοιράστηκες μαζί μας!

      Διαγραφή
  24. Για το κουτί μάλλον αστειεύεστε ... έφυγαν σε ένα απόγευμα !! πολύ καλή η συνταγή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Rosa, χαίρομαι που σου άρεσαν! :)

      Διαγραφή
  25. Τέλεια!! Τα έκανα με τον αδερφό μου.
    Εύκολα & νόστιμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οικογενειακή υπόθεση τα μπισκοτάκια μου, λοιπόν! :)
      Χαίρομαι που τα απολαύσατε!

      Διαγραφή
  26. Φαίνονται νοστιμα εγω εβαλα κ ξυσμσ πορτοκαλι..για να δουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ειναι τελεια!!!!τα εκανα δυο φορες και δεν εμεινε ψιχουλο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ γιατί κι εγώ τα αγαπώ ιδιαίτερα! :)

      Διαγραφή
  28. μπορω αντι για σταγονες σοκολατας να βαλω κουβερτουρα και ποσο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι θεωρώ πως μπορείς, τρίψε στον χοντρό τρίφτη περίπου ίση ποσότητα κουβερτούρας και πρόσθεσέ την στο μίγμα.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...