Σούπερ μπισκοτάκια με υπέροχη γεύση σοκολάτας!
Για 30 κομμάτια περίπου:
140 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γρ ζάχαρη
200 γρ σοκολάτα σε σταγόνες
100 γρ βούτυρο
2 αυγά
Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για λίγη ώρα και μετά το χτυπάμε μαζί με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε τμηματικά και το αλεύρι, χτυπώντας πάντα. Τελευταίες προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύοντας ελαφρά. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και τον προθερμαίνουμε στους 160ο. Ρίχνουμε μικρές κουταλιές από το μίγμα στην λαδόκολλα, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν αρκετά. Ψήνουμε για 13-15 λεπτά, αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσουν καλά και τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί ερμητικά κλειστό.
Καλημέρα, Αγαπητή Ελισσάβετ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαν να μου φαίνεται λίγο το αλεύρι, σαν ποσότητα, για 30 cookies, συγκριτικά με τα υπόλοιπα υλικά.
Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να το δοκιμάσω.
Ετσι κι αλλιώς ήπια τον καφέ μου. Αύριο πάλι
Και πάλι Καλημέρα...
εγω παντως μολις δοκιμασα να τα κανω και μαλιστα μιση ποσοτητα διοτι δεν ειχα αρκετες σταγονες και βγηκαν τελεια και απλςνοθν παρα πολλυ
ΔιαγραφήΚαλημέρα φίλε Σταύρο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ποσότητα είναι σωστή, αυτά τα μπισκοτάκια απλώνουν πολύ στο ψήσιμο, άρα βάζω μικρές κουταλιές και γίνονται αρκετά.
Αν δοκιμάσεις να τα φτιάξεις πες μου εντυπώσεις.
Καλή σου μέρα...
Ήρθα κι εγώ με το καφεδάκι μου ανά χείρας .... βουτάω 2-3 cookies και φεύγωωωωωωω
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερούδια
kalimera kiria bety mou
ΑπάντησηΔιαγραφήperno ke ego 1-2 me ton proino mou kefedaki ..mmm
kali sou mera
παίρνω 4-5 για μένα, πιστεύω να μείνει και κάτι για τους άλλους !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμέχρι εδώ μυρίσανε Μπεττακι !
καλό σ/κ
Περισσεύει κανένα για να το φυλάξεις σε κουτί??? Εμάς πάντως δεν μένει τίποτα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα!!!
Αχ αχ,με έπιασε λιγούρα τώρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι νόστιμα που είναι!
Γεια στα χέρια της μαγείρισας!
Φιλιάαα!
τι το λερώνεις το κουτί αφού δε θα μείνουν πάνω από 24 ώρες :))))
ΑπάντησηΔιαγραφήχχχ
Αγαπημένα του γιού μου με τη σοκολάτα, αλλά κι εγώ δεν πάω πίσω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήmolis vgikan kai murizoun yperoxa.....
ΑπάντησηΔιαγραφή@ george and the village:
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια! Περιμένω να μου πεις και για την γεύση τους!
Καλή σου μέρα...
kalh mera!!!!ithela kati gluko na ftiaxw kai den sto kruvw pws h suntagh sou me ekane na trexw sth kouzina!!!!keep cooking!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Anonymous:
ΑπάντησηΔιαγραφήτα έφτιαξες τελικά; περιμένω εντυπώσεις...
καλό βράδυ.
Εφτιαξά τα cookies και ήταν υπέροχα, θα συμφωνήσω και εγώ ότι δεν υπάρχει λόγος να λερώσεις το κουτί μέχρι να κάνω τους καφέδες είχαν φύγει τα μισά. Μια ερώτηση έχω μόνο παίζει ρόλο το πρόγραμμα του φούρνου στο ψήσιμο των cookies?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚώστας από Πάρο
Αρχάριος μάγειρας
@ Κώστα, χαίρομαι πολύ που σου πέτυχαν και σου άρεσαν τα μπισκοτάκια μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ φούρνος πρέπει, όπως γράφω, να είναι προθερμασμένος στους 160ο. Σχεδόν πάντα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ψήνω στη μεσαία σχάρα, στο πρόγραμμα του αέρα. Αν δεν έχει αέρα ο φούρνος σου, τότε στο πρόγραμμα πάνω-κάτω.
Αν θελήσεις περισσότερες διευκρινήσεις ή αν φτιάξεις κάτι άλλο, θα χαρώ να ακούσω τα σχόλια σου!
Καλό βράδυ και φιλιά στην υπέροχη Πάρο
ΥΓ Είμαστε κοντοχωριανοί, που λένε, εγώ έχω καταγωγή από Νάξο...
kalimera oraia mou kiria betty.sou stelno proti fora giati proti fora eida tis sintages sou .ekana ta koyloyrakia akrivos..mechri kai to chroma.OMOS..htan malaka,ta ekana to savvato kai simera deutera den trogonte san na einai pollon nmeron...giati?eua
ΑπάντησηΔιαγραφή@ eua:
ΑπάντησηΔιαγραφήΛυπάμαι που δεν σου πέτυχαν τα cookies, μήπως ψήθηκαν περισσότερο από ότι έπρεπε; όταν βγαίνουν από το φούρνο είναι ελαφρώς μαλακά αλλά σφίγγουν μόλις κρυώσουν, εξ άλλου αυτά πρέπει να γίνουν τραγανά.
Επίσης τα διατηρώ πάντα σε μεταλλικό κουτί καλά κλεισμένο και δεν παθαίνουν τίποτα...
Απλά τέλεια!!! Είναι η 2. φορά που τα φτιάχνω και έγιναν πεντανόστιμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή.
Χριστίνα
Αχ Μπέττυ μου Προσπαθώ να κάνω δίαιτα και δεν μ αφήνεις!! Πειράζει λες να πάρω ένα?
ΑπάντησηΔιαγραφήTΩΡΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΟΝΑ....
καλησπερα κ απο εμενα,
ΑπάντησηΔιαγραφήεγω τα εφτιαξα βγηκαν τελεια!! τα μισα τα εκανα με κακαο!!κ αυτα τελεια!!δεν εμεινε ουτε για δειγμα!!
αν βαλουμε πιο πολυ αλευρι,απλωνουν λιγοτερο κ γινονται πιο τραγανα..
τωρα θα δοκιμασω παραλαγες!!
ευχαριστω!!
πεντανόστιμα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήevala ena fakelaki cappucino me geush vanilia sto miso migma kai bghkan teleia!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπαρα πολυ γευστικα!!! κ πολυ ευκολα. κ εγω νομιζω οτι ηθελαν λιγο ακομα αλευρι.. μηπως ομως φταιει που εγω το ελιωσα το βουτυρο?? αν βαλω λαδι αντι για βουτυρο θελει τα ιδια γραμμαρια?
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, ίσως να φταίει το ότι ήταν το βούτυρο λιωμένο, το ιδανικό είναι να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ~ για το λάδι δεν μπορώ να σου απαντήσω, δεν το έχω κάνει ποτέ, θεωρώ πως η νοστιμιά τους βασίζεται στο βούτυρο, αν το επιχειρήσεις πάντως θα με ενδιέφερε να μάθω το αποτέλεσμα!
ΔιαγραφήΚαλή συνέχεια...
Den iparxoun pio teleia mpiskota, ilikrina!!!Anti gia kanoniki evala tin kastani zaxari kai epeidi eimai kai foititria kai variomoun na kanw 30 mpiskota, evala to migma se ena tapsaki kai meta ta ekopsa...to apotelesma itan exisou teleio!!mpravo gia tin syntagi!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ Αθηνά που σου άρεσαν τόσο τα μπισκοτάκια μου ~ και περισσότερο χαίρομαι για την προσωπική πινελιά που έβαλες στην συνταγή! :)
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ που το μοιράστηκες μαζί μας!
Για το κουτί μάλλον αστειεύεστε ... έφυγαν σε ένα απόγευμα !! πολύ καλή η συνταγή :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Rosa, χαίρομαι που σου άρεσαν! :)
ΔιαγραφήΤέλεια!! Τα έκανα με τον αδερφό μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολα & νόστιμα!!!
Οικογενειακή υπόθεση τα μπισκοτάκια μου, λοιπόν! :)
ΔιαγραφήΧαίρομαι που τα απολαύσατε!
Φαίνονται νοστιμα εγω εβαλα κ ξυσμσ πορτοκαλι..για να δουμε..
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι τελεια!!!!τα εκανα δυο φορες και δεν εμεινε ψιχουλο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ γιατί κι εγώ τα αγαπώ ιδιαίτερα! :)
Διαγραφήμπορω αντι για σταγονες σοκολατας να βαλω κουβερτουρα και ποσο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι θεωρώ πως μπορείς, τρίψε στον χοντρό τρίφτη περίπου ίση ποσότητα κουβερτούρας και πρόσθεσέ την στο μίγμα.
Διαγραφή