Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Μπισκότα με ταχίνι, βρώμη και μέλι

Πιο εύκολα, υγιεινά και χορταστικά μπισκότα 
δεν έχετε ξαναφτιάξει!

 Υλικά:

160 γρ ταχίνι
160 γρ βρώμη
160 γρ μέλι
1 κουταλάκι κανέλα
100 γρ σταγόνες κουβερτούρας
 Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
 Αδειάζουμε το μίγμα σε αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη, 
το  πλάθουμε σε ρολό 
και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο 
και στρώνουμε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.

Κόβουμε το ρολό σε ίσα κομμάτια,  
δίνουμε σχήμα μπισκότου σε κάθε κομμάτι, 

 τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για 7-8 λεπτά περίπου ~ 
προσοχή στο ψήσιμο γιατί αρπάζουν εύκολα, 
δεν χρειάζεται να αλλάξουν χρώμα, μόνο να ροδίσουν ελαφρά.
 Τα αποσύρουμε από τον φούρνο 
και όπως είναι με το χαρτί τα μεταφέρουμε σε σχάρα 
και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
 Τα απολαμβάνουμε για πρωινό, για σνακ, 
σκέτα ή με το γάλα μας…


Όταν τα βγάζουμε από τον φούρνο είναι αρκετά μαλακά, 
όσο κρυώνουν όμως σφίγγουν και γίνονται ελαφρώς τραγανά!

Αφιερωμένα εξαιρετικά σε όσους αγαπούν το ταχίνι! J

35 σχόλια:

  1. Φαίνεται ότι είμαι πολύ γέρος και αυτά τα 160 γραμμάρια με παραπέμπουν σε οκάδες (160 γραμ = 50 δράμια). Είχε λυσσάξει η γιαγιά μου, να ζητά από μένα να της μετατρέψω τις συνταγές από οκάδες σε κιλά, μετά την αλλαγή, την δεκαετία του '50!!!!

    Ήρθε στην κατάλληλη στιγμή που έχω όλα τα υλικά και αντιγράφω..,

    Καλημέρα από τα Βόρεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να σε ικανοποιήσει το αποτέλεσμα, περιμένω εντυπώσεις!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
    2. Με μερικές αλλαγές, έγιναν τέλεια.
      Όταν ζύγισα τις νιφάδες βρώμης είδα ότι ήταν λειψές και συμπλήρωσα με σουσάμι, που το καβούρντισα ελαφρά.
      Επίσης έτριψα κουβερτούρα και μοιράστηκε σε όλο το μείγμα και έγιναν σκούρα/σοκολατένια...
      Ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
    3. Μου αρέσει που πάντα προσθέτεις την προσωπική σου πινελιά!
      Να σαι καλά, χαίρομαι που σου άρεσαν!

      Διαγραφή
  2. Εύκολα, υγιεινά και πεντανόστιμα!
    Τι άλλο θέλουμε??
    Φιλιά, καλή βδομάδα Μπέτυ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί το καλοκαίρι θέλουμε εύκολες και υγιεινές συνταγούλες!
      Φιλάκια Ελενάκι!

      Διαγραφή
  3. Υπέροχα !!!
    Τα φτιάχνω πολύ συχνά , τα αγαπημένα της μικρής μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν εχω ζυγαρια, πως να υπολογισω τη βρωμη και το μελι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η βρώμη είναι περίπου 2 1/2 φλιτζάνια και το μέλι 16 κουταλιές σούπας.

      Διαγραφή
  5. Πολυ ωραια μπισκοτα , τα παιδια μου τα εκαναν σκονη !! Μια φιλη μου ρωταει αν μπορει να αντικαταστησει με κατι αλλο το μελι ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που άρεσαν στα παιδάκια!
      Όσο για την αντικατάσταση, δεν το έχω επιχειρήσει αλλά νομίζω, με επιφύλαξη, θα μπορούσε αντί για μέλι να βάλει πετιμέζι (θα αλλάξει ελαφρά η γεύση) ή υγρή μαύρη ζάχαρη (muscovado).
      Αν το δοκιμάσει τελικά, θα με ενδιέφερε να μάθω το αποτέλεσμα!

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα!
    Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή αυτή. Ήθελα όμως να ρωτήσω: μπορώ να παραλείψω τις σταγόνες σοκολάτας; Είτε να μην προσθέσω τίποτα, είτε να τις αντικαταστήσω με κάτι άλλο, π.χ. σταφίδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!
      Μπορείς να παραλείψεις τελείως τις σταγόνες ή να βάλεις σταφίδες!
      Επίσης αν θέλεις, ρίξε μια ματιά και σε αυτή τη συνταγή:

      http://bettyscuisine.blogspot.gr/2010/09/cookies.html

      Διαγραφή
  7. Πολύ καλή πρόταση για πρωινό για όσους είναι σε δίαιτα. Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλημέρα...μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ταχίνι με μέλι? ( που είναι στην ίδια συσκευασία ) και αν ναι τι ποσότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ άρα δεν γνωρίζω τη γευση και την γλυκύτητά του, αλλά φαντάζομαι ότι μπορείτε να πειραματιστείτε!

      Διαγραφή
  9. καλημέρα!!! μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ταχίνι που είναι με το μέλι μαζί στην ίδια συσκευασία? και ναι...σε τι ποσοότητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ άρα δεν γνωρίζω τη γευση και την γλυκύτητά του, αλλά φαντάζομαι ότι μπορείτε να πειραματιστείτε!

      Διαγραφή
  10. Η θερμοκρασία του ψησίματος και τα λεπτά επίσης ψησίματος δεν είναι αρκετά για νά σταθεροποιηθεί το μίγμα... Εάν τό ψήσετε στους 200 βαθμούς ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ και για 20 λεπτά κάτι γίνεται...δηλ δεν διαλύονται...ΥΠΟΨΗΝ ότι και στην κατάψυξη μπήκε τό ρολό 10 λεπτα και οι αναλογίες τηρήθηκαν αυστηρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως γνωστόν, ο κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά. Στον δικό μου στους 200ο και για 20 λεπτά θα γίνουν κάρβουνο!

      Διαγραφή
  11. Επίσης όπως φαίνεται στις φωτογραφίες σας οι αναλογίες είναι πολύ περισσότερες... 🙄🤔

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης την συνταγή την έχω φτιάξει ακριβώς όπως την δίνω... δεν ξέρω από πού βγάλατε αυτό το συμπέρασμα!

      Διαγραφή
  12. Όποιος δεν έχει ζυγαριά πόσα φλυτζάνια μέλι βρώμη και ταχίνι θά χρησιμοποιήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε όποιον δεν έχει ζυγαριά μπορείτε νά μας πείτε σε πόσα φλυτζάνια βρώμη ταχίνι μέλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χοντρικά να σας πω ότι το μέλι και το ταχίνι είναι μισό φλυτζάνι, η βρώμη 2 φλυτζάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Την βρωμη να την αλεσω?η οπως ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γνωρίζουμε περίπου τις θερμίδες ανά μπισκότο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα μπορούσατε να μου πείτε πόσα μπισκοτάκια γίνονται με αυτήν την δόση; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...