Πιο εύκολα, υγιεινά και χορταστικά μπισκότα
δεν έχετε ξαναφτιάξει!
Υλικά:
160 γρ ταχίνι
160 γρ βρώμη
160 γρ μέλι
1 κουταλάκι κανέλα
100 γρ σταγόνες κουβερτούρας
Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
Αδειάζουμε το μίγμα σε αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη,
το πλάθουμε σε ρολό
και το αφήνουμε
στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο
και στρώνουμε
το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
Κόβουμε το ρολό σε ίσα
κομμάτια,
δίνουμε σχήμα μπισκότου σε
κάθε κομμάτι,
τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για 7-8 λεπτά περίπου ~
προσοχή στο
ψήσιμο γιατί αρπάζουν εύκολα,
δεν χρειάζεται να αλλάξουν χρώμα, μόνο να
ροδίσουν ελαφρά.
Τα αποσύρουμε από τον φούρνο
και όπως είναι με το χαρτί τα μεταφέρουμε σε
σχάρα
και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Τα απολαμβάνουμε για πρωινό, για σνακ,
σκέτα ή με το γάλα μας…
Όταν τα βγάζουμε από τον φούρνο είναι αρκετά μαλακά,
όσο κρυώνουν όμως
σφίγγουν και γίνονται ελαφρώς τραγανά!
Αφιερωμένα εξαιρετικά σε όσους αγαπούν το ταχίνι! J
Εξαιρετικά!! Θα τα φτιάξω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα συνιστώ ανεπιφύλακτα!
ΔιαγραφήΦαίνεται ότι είμαι πολύ γέρος και αυτά τα 160 γραμμάρια με παραπέμπουν σε οκάδες (160 γραμ = 50 δράμια). Είχε λυσσάξει η γιαγιά μου, να ζητά από μένα να της μετατρέψω τις συνταγές από οκάδες σε κιλά, μετά την αλλαγή, την δεκαετία του '50!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΉρθε στην κατάλληλη στιγμή που έχω όλα τα υλικά και αντιγράφω..,
Καλημέρα από τα Βόρεια!!
Ελπίζω να σε ικανοποιήσει το αποτέλεσμα, περιμένω εντυπώσεις!
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
Με μερικές αλλαγές, έγιναν τέλεια.
ΔιαγραφήΌταν ζύγισα τις νιφάδες βρώμης είδα ότι ήταν λειψές και συμπλήρωσα με σουσάμι, που το καβούρντισα ελαφρά.
Επίσης έτριψα κουβερτούρα και μοιράστηκε σε όλο το μείγμα και έγιναν σκούρα/σοκολατένια...
Ευχαριστώ!!
Μου αρέσει που πάντα προσθέτεις την προσωπική σου πινελιά!
ΔιαγραφήΝα σαι καλά, χαίρομαι που σου άρεσαν!
Εύκολα, υγιεινά και πεντανόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι άλλο θέλουμε??
Φιλιά, καλή βδομάδα Μπέτυ μου!
Γιατί το καλοκαίρι θέλουμε εύκολες και υγιεινές συνταγούλες!
ΔιαγραφήΦιλάκια Ελενάκι!
Υπέροχα !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα φτιάχνω πολύ συχνά , τα αγαπημένα της μικρής μου!!!
Μπράβο που της αρέσουν, είναι τόσο υγιεινά!!!
Διαγραφήδεν εχω ζυγαρια, πως να υπολογισω τη βρωμη και το μελι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ βρώμη είναι περίπου 2 1/2 φλιτζάνια και το μέλι 16 κουταλιές σούπας.
ΔιαγραφήΠολυ ωραια μπισκοτα , τα παιδια μου τα εκαναν σκονη !! Μια φιλη μου ρωταει αν μπορει να αντικαταστησει με κατι αλλο το μελι ;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που άρεσαν στα παιδάκια!
ΔιαγραφήΌσο για την αντικατάσταση, δεν το έχω επιχειρήσει αλλά νομίζω, με επιφύλαξη, θα μπορούσε αντί για μέλι να βάλει πετιμέζι (θα αλλάξει ελαφρά η γεύση) ή υγρή μαύρη ζάχαρη (muscovado).
Αν το δοκιμάσει τελικά, θα με ενδιέφερε να μάθω το αποτέλεσμα!
ΜΜΜΜ! ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή αυτή. Ήθελα όμως να ρωτήσω: μπορώ να παραλείψω τις σταγόνες σοκολάτας; Είτε να μην προσθέσω τίποτα, είτε να τις αντικαταστήσω με κάτι άλλο, π.χ. σταφίδες;
Καλημέρα!
ΔιαγραφήΜπορείς να παραλείψεις τελείως τις σταγόνες ή να βάλεις σταφίδες!
Επίσης αν θέλεις, ρίξε μια ματιά και σε αυτή τη συνταγή:
http://bettyscuisine.blogspot.gr/2010/09/cookies.html
Πολύ καλή πρόταση για πρωινό για όσους είναι σε δίαιτα. Ευχαριστούμε
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σας αρέσει! :)
Διαγραφήκαλημέρα...μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ταχίνι με μέλι? ( που είναι στην ίδια συσκευασία ) και αν ναι τι ποσότητα
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν το έχω δοκιμάσει ποτέ άρα δεν γνωρίζω τη γευση και την γλυκύτητά του, αλλά φαντάζομαι ότι μπορείτε να πειραματιστείτε!
Διαγραφήκαλημέρα!!! μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ταχίνι που είναι με το μέλι μαζί στην ίδια συσκευασία? και ναι...σε τι ποσοότητα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν το έχω δοκιμάσει ποτέ άρα δεν γνωρίζω τη γευση και την γλυκύτητά του, αλλά φαντάζομαι ότι μπορείτε να πειραματιστείτε!
ΔιαγραφήΗ θερμοκρασία του ψησίματος και τα λεπτά επίσης ψησίματος δεν είναι αρκετά για νά σταθεροποιηθεί το μίγμα... Εάν τό ψήσετε στους 200 βαθμούς ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ και για 20 λεπτά κάτι γίνεται...δηλ δεν διαλύονται...ΥΠΟΨΗΝ ότι και στην κατάψυξη μπήκε τό ρολό 10 λεπτα και οι αναλογίες τηρήθηκαν αυστηρά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩς γνωστόν, ο κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά. Στον δικό μου στους 200ο και για 20 λεπτά θα γίνουν κάρβουνο!
ΔιαγραφήΕπίσης όπως φαίνεται στις φωτογραφίες σας οι αναλογίες είναι πολύ περισσότερες... 🙄🤔
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης την συνταγή την έχω φτιάξει ακριβώς όπως την δίνω... δεν ξέρω από πού βγάλατε αυτό το συμπέρασμα!
ΔιαγραφήΌποιος δεν έχει ζυγαριά πόσα φλυτζάνια μέλι βρώμη και ταχίνι θά χρησιμοποιήσει;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε όποιον δεν έχει ζυγαριά μπορείτε νά μας πείτε σε πόσα φλυτζάνια βρώμη ταχίνι μέλι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΧοντρικά να σας πω ότι το μέλι και το ταχίνι είναι μισό φλυτζάνι, η βρώμη 2 φλυτζάνια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην βρωμη να την αλεσω?η οπως ειναι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως είναι!
ΔιαγραφήΓνωρίζουμε περίπου τις θερμίδες ανά μπισκότο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μπορούσατε να μου πείτε πόσα μπισκοτάκια γίνονται με αυτήν την δόση; Ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠερίπου 30, εξαρτάται από το μέγεθος!
Διαγραφή