Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Μπισκότα με ταχίνι, βρώμη και μέλι

Πιο εύκολα, υγιεινά και χορταστικά μπισκότα 
δεν έχετε ξαναφτιάξει!

 Υλικά:

160 γρ ταχίνι
160 γρ βρώμη
160 γρ μέλι
1 κουταλάκι κανέλα
100 γρ σταγόνες κουβερτούρας
 Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
 Αδειάζουμε το μίγμα σε αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη, 
το  πλάθουμε σε ρολό 
και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο 
και στρώνουμε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.

Κόβουμε το ρολό σε ίσα κομμάτια,  
δίνουμε σχήμα μπισκότου σε κάθε κομμάτι, 

 τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για 7-8 λεπτά περίπου ~ 
προσοχή στο ψήσιμο γιατί αρπάζουν εύκολα, 
δεν χρειάζεται να αλλάξουν χρώμα, μόνο να ροδίσουν ελαφρά.
 Τα αποσύρουμε από τον φούρνο 
και όπως είναι με το χαρτί τα μεταφέρουμε σε σχάρα 
και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
 Τα απολαμβάνουμε για πρωινό, για σνακ, 
σκέτα ή με το γάλα μας…


Όταν τα βγάζουμε από τον φούρνο είναι αρκετά μαλακά, 
όσο κρυώνουν όμως σφίγγουν και γίνονται ελαφρώς τραγανά!

Αφιερωμένα εξαιρετικά σε όσους αγαπούν το ταχίνι! J

19 σχόλια:

  1. Φαίνεται ότι είμαι πολύ γέρος και αυτά τα 160 γραμμάρια με παραπέμπουν σε οκάδες (160 γραμ = 50 δράμια). Είχε λυσσάξει η γιαγιά μου, να ζητά από μένα να της μετατρέψω τις συνταγές από οκάδες σε κιλά, μετά την αλλαγή, την δεκαετία του '50!!!!

    Ήρθε στην κατάλληλη στιγμή που έχω όλα τα υλικά και αντιγράφω..,

    Καλημέρα από τα Βόρεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να σε ικανοποιήσει το αποτέλεσμα, περιμένω εντυπώσεις!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
    2. Με μερικές αλλαγές, έγιναν τέλεια.
      Όταν ζύγισα τις νιφάδες βρώμης είδα ότι ήταν λειψές και συμπλήρωσα με σουσάμι, που το καβούρντισα ελαφρά.
      Επίσης έτριψα κουβερτούρα και μοιράστηκε σε όλο το μείγμα και έγιναν σκούρα/σοκολατένια...
      Ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
    3. Μου αρέσει που πάντα προσθέτεις την προσωπική σου πινελιά!
      Να σαι καλά, χαίρομαι που σου άρεσαν!

      Διαγραφή
  2. Εύκολα, υγιεινά και πεντανόστιμα!
    Τι άλλο θέλουμε??
    Φιλιά, καλή βδομάδα Μπέτυ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί το καλοκαίρι θέλουμε εύκολες και υγιεινές συνταγούλες!
      Φιλάκια Ελενάκι!

      Διαγραφή
  3. Υπέροχα !!!
    Τα φτιάχνω πολύ συχνά , τα αγαπημένα της μικρής μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο που της αρέσουν, είναι τόσο υγιεινά!!!

      Διαγραφή
  4. δεν εχω ζυγαρια, πως να υπολογισω τη βρωμη και το μελι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η βρώμη είναι περίπου 2 1/2 φλιτζάνια και το μέλι 16 κουταλιές σούπας.

      Διαγραφή
  5. Πολυ ωραια μπισκοτα , τα παιδια μου τα εκαναν σκονη !! Μια φιλη μου ρωταει αν μπορει να αντικαταστησει με κατι αλλο το μελι ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που άρεσαν στα παιδάκια!
      Όσο για την αντικατάσταση, δεν το έχω επιχειρήσει αλλά νομίζω, με επιφύλαξη, θα μπορούσε αντί για μέλι να βάλει πετιμέζι (θα αλλάξει ελαφρά η γεύση) ή υγρή μαύρη ζάχαρη (muscovado).
      Αν το δοκιμάσει τελικά, θα με ενδιέφερε να μάθω το αποτέλεσμα!

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα!
    Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή αυτή. Ήθελα όμως να ρωτήσω: μπορώ να παραλείψω τις σταγόνες σοκολάτας; Είτε να μην προσθέσω τίποτα, είτε να τις αντικαταστήσω με κάτι άλλο, π.χ. σταφίδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!
      Μπορείς να παραλείψεις τελείως τις σταγόνες ή να βάλεις σταφίδες!
      Επίσης αν θέλεις, ρίξε μια ματιά και σε αυτή τη συνταγή:

      http://bettyscuisine.blogspot.gr/2010/09/cookies.html

      Διαγραφή
  7. Πολύ καλή πρόταση για πρωινό για όσους είναι σε δίαιτα. Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...