Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Τραγανά κουλουράκια με σταφίδες

Πεντανόστιμα, τραγανά κουλουράκια, μυρωδάτα και πανεύκολα!
Υλικά για 60 κουλουράκια:

750 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα
Μια πρέζα αλάτι
250 γρ ml ελαιόλαδο
250 γρ ζάχαρη
3 αυγά
4 κουταλιές γάλα φρέσκο
4-5 κουταλιές κονιάκ
2 κουταλάκια κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλο
1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές


 Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, την σόδα και το αλάτι.
 Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο με την ζάχαρη για 2-3 λεπτά.
 Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα 
σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα.
 Προσθέτουμε το γάλα και το κονιάκ και τέλος την κανέλα,
 το γαρύφαλλο και τις σταφίδες.
 Τέλος ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι,
 ανακατεύοντας στην χαμηλότερη ταχύτητα για λίγο, 
μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
 Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο στον αέρα
 και στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 μεγάλα ταψιά του φούρνου.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης 
και πλάθουμε μακρουλά ή στρογγυλά κουλουράκια.
Τα τοποθετούμε στα ταψιά, σε μικρή απόσταση γιατί θα φουσκώσουν ελαφρά.
 Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου ~ ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται 
κατά κύριο λόγο από τον φούρνο μας 
αλλά και από το μέγεθος που έχουμε πλάσει τα κουλουράκια μας.
Τα αποσύρουμε από τον φούρνο μόλις πάρουν χρώμα 
αλλά πριν αρχίσουν να σκουραίνουν στις άκρες 
και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
 Τα φυλάμε σε γυάλινο ή μεταλλικό σκεύος που κλείνει αεροστεγώς
 όπου διατηρούνται φρέσκα και τραγανά για αρκετές μέρες.
 Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι της Ντίνας Νικολάου, με μικρές δικές μου παρεμβάσεις.

7 σχόλια:

  1. Τέλεια φαίνονται τα κουλουράκια σου Μπέττυ μου!! Είμαι σίγουρη οτι ο άντρας μου θα τρελαθεί! Και τραγανά και με σταφίδες;!;! Μπαίνουν στις αγαπημένες συνταγές εκ των προτέρων! Να σαι καλά να μοιράζεται τη δημιουργικότητα σου μαζί μας!! Πολλά φιλια!
    Μαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου! Οταν τα φτιάξεις περιμένω εντυπώσεις! Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. καλημερα!! πανευκολα τα μπικοτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μολις τα εφτιαξα πολυ ωραια μονο εβαλα μισο κοταλακι σοδα και εναμιση μπεκιν πολυ ωραια και ευκολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...