Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

Κοτόπουλο ψητό σε μαρινάδα

Εύκολο και γρήγορο αλλά και πολύ νόστιμο!
  
Υλικά για 4 μερίδες:

800 γρ φιλέτο κοτόπουλο
1/2 φλιτζάνι μουστάρδα
1/4 φλιτζανιού ξύδι
1/4 φλιτζανιού πετιμέζι
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο


Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά την μουστάρδα, το ξύδι,
 το πετιμέζι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ταψάκι, το ένα δίπλα στο άλλο 
και τα περιχύνουμε με την μαρινάδα.
 Σκεπάζουμε με μεμβράνη 
και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
Στο ενδιάμεσο, γυρνάμε τα φιλέτα 
να μαριναριστούν και από την άλλη πλευρά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180ο.
 Ψήνουμε τα φιλέτα, μαζί με την μαρινάδα τους, 
για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Τα σερβίρουμε ζεστά με ρύζι άγριο.

Συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου, από την εκπομπή Chef στον αέρα.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...