Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

Κέικ μπανάνας (Banana bread)

Η φίλη μου η Κωνσταντίνα έκανε πάλι το θαύμα της... Μου έδωσε μια πανεύκολη και πεντανόστιμη αμερικάνικη συνταγή για κέικ, banana bread το ονομάζουν στην Αμερική. Όταν το δοκίμασα απ΄τα χέρια της πραγματικά ενθουσιάστηκα, τόσο αφράτο και μυρωδάτο ήταν...
Δεν μπορούσα λοιπόν παρά να το φτιάξω και φυσικά να το μοιραστώ μαζί σας...


Τα υλικά είναι:

3 ώριμες μπανάνες
1/3 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
3/4 ή 1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι σόδα
1 βανίλια
λίγο αλάτι
ένα φακελάκι σταγόνες σοκολάτας
1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροτριμμένα
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι (φαρίνα)

Αρχικά λειώστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και κατόπιν χτυπήστε τις στο μίξερ μαζί με το βούτυρο, που έχει ήδη κρυώσει, για 2 λεπτά.

Προσθέστε το αυγό, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπήστε λίγο ακόμα.


Ρίξτε τη σόδα, το αλάτι, τις σταγόνες σοκολάτας και τα καρύδια. Ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε σιγά-σιγά και το αλεύρι ανακατεύοντας να γίνει το μίγμα ομοιογενές.

Αδειάστε σε λαδωμένες φορμίτσες και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.

Βυθίστε στο κέικ μια οδοντογλυφίδα, αν βγει στεγνή είναι έτοιμο.


Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρετε.


Η δοσολογία βγάζει 2 φορμίτσες. Επειδή όμως είναι σίγουρο ότι θα γίνει ανάρπαστο, φιλική συμβουλή: βάλτε εξ αρχής διπλή δόση!!!

30 σχόλια:

  1. Πολύ αγαπημένο κεκάκι! Εγώ το φτιάχνω χωρίς σταγόνες σοκολάτας, θα το δοκιμάσω και έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραίο !!!!
    φορέστε τα χαμόγελά σας και ελάτε να παράλάβετε το βραβείο σας . ευχαριστούμε και ανταποδίδουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρέσει πολύ το κέικ σου γιατί δεν έχει πολλά αυγά ή ζαχαρη! Πρέπει να είναι πολύ αρωματικό! θα το δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. I love banana bread! This looks delicious and with a nice golden color.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Bananas make a cake so moist! Ftiaxnw suxna keik me mpanana gia ta paidia kai to trwne gia prwino.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι βρε Μπέττυ μου! όχι πρωί-πρωί πριν το γυμναστήριο (που παλεύω μία ώρα να πείσω τον εαυτό μου να ξεσηκωθεί να συρθεί να πάει)!

    Αχ! Γιατί έχεις τόσο ωραίες ιδέες?!! Γιαμ -γιαμ!!

    Ευτυχώς δεν έχω μίξερ, με ενέπνευσε τόσο που χαλαρά το είχα φτιάξει τώρα!!Χιχι!

    Καλά? Πέραν της πλάκας... Πώς διατηρείσαι τόσο κομψή, όπως φαίνεσαι στη φωτογραφία, με τόσες λιχουδιές που φτιάχνεις? Κάτι κάνεις, δεν μπορεί!!!

    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από τα αγαπημένα μας κεκάκια, ότι πρέπει για το καφεδάκι μας!!
    Και σου έχει γίνει σούπερ!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπω το κέικ με μπανάνα και αυτη η εκδοχή μοιάζει υπέροχη!! Θα το δοκιμάσω... φιλιάααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αμάρτησα για..... το κεικ σου.
    Φιλιά
    Βασούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. evi όταν είμαι στην παρέα σας δεν μου λείπει ποτέ το χαμόγελο...ευχαριστώ και πάλι...

    Αγνή τα φαινόμενα απατούν...έχω "πειράξει" τη φωτογραφία...χαχαχα !!! να σαι καλά γέλασα με το σχόλιο σου, φιλιά κι από μένα...

    Βασούλα αισθάνομαι πολύ περήφανη που σε έβαλα στον πειρασμό και υπέκυψες...χαχα.. καλό σου βράδυ αμαρτωλή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Banana bread is wonderful for breakfast or for coffee.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. γεία σας και απο εμένα,λέγομε κώστας,σήμερα έφτιαξα το κέικ σας και ήταν υπέροχο.σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πολυ με δυσκολευει αυτο το κεικ στο ψησιμο. εχετε καμια ιδεα τι φταιει που καιγεται απέξω και μεσα ειναι υγρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ μελίνα:

    μήπως είναι ιδιαίτερα δυνατός ο φούρνος και αρπάζει εξωτερικά; θα έλεγα να χαμηλώσεις την θερμοκρασία στους 170 ~ όσο για το εσωτερικό, είναι η υφή αυτού του κέικ τέτοια που μέσα είναι πάντα (ελαφρώς) υγρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!!
    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΨΗΝΩ ΤΟ ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΗΔΗ ΜΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΜΥΤΗ.ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.ΑΣ ΟΨΟΜΕΘΑ ΧΑΧΑ
    ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ TZINA:

    Περιμένω να μάθω εντυπώσεις! :)
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. πωπω, με βάζετε σε σκέψεις. είμαι σίγουρη πως θα το λατρέψω, ακόμη δεν το έφτιαξα!
    Φιλιά,
    μικρή μαγείρισσα- Λίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. H δοσολογία, δεν βγάζει δυο φορμίτσες για τίποτα... μην τρελλαθούμε!
    με ένα φλυτζάνι αλεύρι και μισό..
    μια και με το ζόρι...
    εκτός αν τα δικά σας υλικά, πολλαπλασιάζονται μόνο που τα κοιτάτε....

    Βασιλική Γλυνού !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Βασιλική Γλυνού:

    Συνυπολογίστε παρακαλώ στη φαρίνα τα καρύδια και τις 3 μπανάνες που αυξάνουν τον όγκο.
    Η δόση αφορά σε 2 φόρμες αλουμίνιου μιας χρήσης (20χ7 cm περίπου) οι οποίες γεμίζουν κατά το ήμισυ διότι το κέικ διπλασιάζεται σε όγκο κατά το ψήσιμο ~ όπως φαίνεται και στις φωτό.
    Η εκτέλεση γίνεται ταυτόχρονα με τη φωτογράφιση των συνταγών, άρα η δοσολογία και το αποτέλεσμα είναι όπως αναφέρονται.
    Αν το δοκιμάσετε, θα χαρώ να το ξανασυζητήσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μα με παρασύρατε και το έφτιαξα. Τα δικά μου δεν έγιναν έτσι! Γι αυτό σχολίασα...!
    Βασιλική Γλυνού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα!

    Θα ήθελνα να σας ρωτήσω το "1/3 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο" σε πόσα γραμμάρια βουτύρου αντιστοιχεί;

    Ευχαριστώ,
    Αγγελική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα Αγγελική.
    Το 1/3 φλ. βούτυρο είναι 75 γρ. (ένα φλυτζάνι είναι 225 γρ).
    Ελπίζω να βοήθησα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΚΡΥΩΣΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, το βούτυρο το λιώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να λιώσουμε τις μπανάνες είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε...

      Διαγραφή
  24. Εύκολο και χωρίς πολύ ζάχαρη και αυγά, θα το φτιάξω αύριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...