Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Λεμονο-πορτοκαλογλυκό!

Μια παραλλαγή από το φανταστικό πορτοκάλι γλυκό/μαρμελάδα που είχα φτιάξει πριν καιρό…
για όσους αρέσκονται στις ξινούτσικες γεύσεις!

Υλικά για 3 μεσαία βάζα:

5 πορτοκάλια βιολογικής καλλιέργειας
1 λεμόνι από την λεμονιά μου
Ζάχαρη 80% του καθαρού βάρους των εσπεριδοειδών

Έπλυνα καλά τα πορτοκάλια και το λεμόνι
και τα έβαλα σε αρκετό νερό να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 1 ώρα.
 Μόλις κρύωσαν λίγο τα έκοψα σε λεπτές φέτες –πετώντας τις άκρες- και μετά σε κυβάκια.
Τα ζύγισα μαζί με τον χυμό που έβγαλαν όταν τα έκοψα
και πρόσθεσα το 80% του βάρους τους σε ζάχαρη
(ήταν 1 κιλό μαζί με το χυμό τους άρα έβαλα 800 γρ ζάχαρης).
Τα έριξα όλα μαζί στην κατσαρόλα
και τα έβαλα να βράσουν σε μέτρια φωτιά,
ανακατεύοντας συχνά.
Σε 20 λεπτά περίπου ήταν έτοιμα. 
Εν τω μεταξύ αποστείρωσα τα βάζα δηλαδή
τα ξέπλυνα με καυτό νερό, τα τοποθέτησα ανάποδα στην σχάρα του φούρνου
πάνω σε καθαρή πετσέτα και άναψα το φούρνο στους 100 βαθμούς για 10 λεπτά.
Κατόπιν γέμισα τα ζεστά βάζα με το καυτό γλυκό,
τα σφράγισα με το καπάκι τους, 
τα γύρισα ανάποδα και τα άφησα να κρυώσουν.

Ένα ωραιότατο, λαχταριστό γλυκάκι με πολλές εφαρμογές ~
απολαύστε το σαν μαρμελάδα, σαν γλυκό κουταλιού,
πάνω σε γιαουρτάκι ή ακόμα και σε γλυκές τάρτες!

4 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...