Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Λεμονάδα σπιτική συμπυκνωμένη

Λεμονάκι μυρωδάτο… και οι σχετικές συνταγές συνεχίζονται!!! J

Υλικά για ένα μπουκάλι:
500 γρ χυμός από φρέσκα λεμονάκια
500 γρ ζάχαρη
200 γρ νερό
 
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά την ζάχαρη με το νερό,
ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει αλλά να μην πάρει βράση.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
  Στύβουμε τα λεμόνια, σουρώνουμε τον χυμό  
και τον προσθέτουμε στο κρύο σιρόπι.
  Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε γυάλινα μπουκάλια


Τα μπουκάλια  τα φυλάμε στο ψυγείο.

 Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, κουνάμε το μπουκάλι καλά,
γεμίζουμε ένα ποτήρι κατά το 1/3
(ή και λίγο περισσότερο, ανάλογα με τα γούστα μας),
απογεμίζουμε το ποτήρι με παγωμένο νερό, προσθέτουμε παγάκια,
ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε!!!

Δροσιστική όσο και υπέροχη!!!

17 σχόλια:

  1. Θα πρέπει να είναι πολύ δροσιστική! Γεια στα χέρια σου! Τα λεμονάκια έχουν κάνει θραύση, βλέπω!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα μόνο δεντράκι και μάζεψα καμμιά 40αρια κιλά!!! Καταλαβαίνεις λοιπόν! :)

      Διαγραφή
  2. δοκιμαστε να αραιωσετε το συμπυκνωμενο χυμο λεμονιου με ανθρακουχο νερο ειναι πιο γευστικο και δροσιστικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπετούλα μου μας αρέσουν όλα σου τα λεμονένια....συνέχισε!!
    Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιλάκι, του ξινούτσικου κι εσείς ε; :) :)

      Διαγραφή
  4. ειναι πολυ ωραια ,θα την ξαναφτιαξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πάσχα στο νησι μου απο την λεμονίτσα μας εφτιαξα την λεμονάδα 2 φορές απο 2 λίτρα τη φορά.Τα καταναλώσαμε όλα. τώρα που ήρθαμε στην Αθήνα έφερα μαζίμου 3 σακούλες λεμόνια, μόλις τώρα εφτιαξα 3 λίτρα λεμονάδα! Είναι περιτό να πω ότι είναι τέλεια, ο γιός μου την λατρεύει! Σε ευχαριστώ για την ωραία συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σας άρεσε τόσο!
      Κι εγώ από την λεμονίτσα μου φτιάχνω κάθε χρόνο και την απολαμβάνουμε πολύ!!!

      Διαγραφή
  6. Μου έφεραν μια τσάντα λεμόνια...............θα τη φτιάξω γιατί μου αρέσει πολύ αραιωμένη με ανθρακούχο νερό!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω τα μπουκάλια πως τα αποστειρώνω? Πρέπει να τα βάλω στο φούρνο πάνω σε πετσέτα? Για πόσο καιρό η λεμονάδα διατηρείται στο ψυγείο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα!
    Πρόσθεσα το σχετικό λινκ που έλειπε για την αποστείρωση, ναι, τα βάζουμε στον φούρνο για 10 λεπτά περίπου στους 100ο.
    Όσο για την λεμονάδα, νομίζω το περισσότερο που έχει προλάβει να μείνει σε μας είναι 4-5 βδομάδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλεια!!!!!!!Σήμερα την έφτιαξα και έχουμε ξετρελαθεί όλοι!!!!!Ευχαριστούμε για την συνταγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλά!!! Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε!!! :)

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...