Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Κέικ γιαουρτιού με πορτοκάλι και σοκολάτα

 

Υπέροχα αφράτο, μοσχοβολάει πορτοκάλι κι έχει υπέροχη γεύση σοκολάτας!


Υλικά:

500 γρ φαρίνα

1 γιαούρτι 200 γρ

1 ½ κούπα ζάχαρη

½ κούπα λάδι

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

2 βανίλιες

4 μέτρια αυγά

½ κούπα φρέσκος χυμός πορτοκάλι

1 φακελάκι σταγόνες κουβερτούρας

1 φακελάκι τρούφα

 

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα του κέικ. 

Αν χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης δεν χρειάζεται να λαδω-αλευρώσουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180ο.

Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το γιαούρτι, την ζάχαρη, το λάδι, το ξύσμα και την βανίλια και χτυπάμε καλά.

Η διαδικασία μπορεί να γίνει και χωρίς μίξερ, σε ένα μπολ με τον αυγοδάρτη!

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με τον χυμό και ανακατεύουμε για μισό λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα.

Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες και την τρούφα και ανακατεύουμε απαλά.

Αδειάζουμε το μίγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μας.

Δοκιμάζουμε με την λάμα ενός μαχαιριού, αν βγει καθαρή το κέικ μας είναι έτοιμο, διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.

Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 10΄μέσα στην φόρμα.

Αναποδογυρίζουμε το κέικ σε πιατέλα, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη, αφήνουμε να κρυώσει τελείως και απολαμβάνουμε! 


Tip: Αν χρησιμοποιήσετε φόρμα σιλικόνης, αφήστε το κέικ να κρυώσει τελείως πριν το ξεφορμάρετε, γιατί αν είναι ζεστό χάνει το σχήμα του και διαλύεται!

Καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...