Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Κουλουράκια Πασχαλινά

Υπέροχα, μυρωδάτα, τραγανά!
Μοσχοβόλισε το σπίτι!
Υλικά για 40 κουλουράκια περίπου,
ανάλογα με το μέγεθος:

250 γρ βούτυρο Κερκύρας
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
Μισό φλυτζάνι γάλα
1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
550 γρ αλεύρι Robin Hood
1 κρόκος αυγού για να τα αλείψουμε


Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά εκτός ψυγείου, 
μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα 
το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη πάρα πολύ καλά, 
να αφρατέψουν, περίπου 15-20 λεπτά.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε το γάλα, τη μαστίχα και το μπέικιν
και λίγο-λίγο το αλεύρι.
Η ζύμη θα γίνει πολύ μαλακή και ελαστική,
ίσα-ίσα που θα πλάθεται!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο  στις αντιστάσεις.
Παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης 
και πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια στο ταψί του φούρνου 
που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, 
σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν αρκετά.
Χτυπάμε τον κρόκο με ελάχιστο νεράκι 
και με προσοχή αλείφουμε τα κουλουράκια.
Τα ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν αρκετά, 
αλλά προσοχή μην αρπάξουν!
Καλό Πάσχα σε όλους!
Καλή Ανάσταση!

19 σχόλια:

  1. Και του χρόνου με υγεία Μπέττυ!
    Ειναι πολύ όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και του χρόνουυυυ...μοσχοβόλησαν...
    κι εγώ σήμερα έκανα τα δικά μου σχεδόν με την ίδια συνταγή...
    Καλή Ανάσταση...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και του χρόνου να είσαι καλά Μπέττυ εγω ήδη έγραψα την συνταγή και θα φτιαχτεί σύντομα... Καλή Ανάσταση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι φανταστική παρουσίαση....τέλεια συνταγή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και του χρόνου! Ακόμα το θέμα "κουλουράκια" δεν το έχω ανοίξει στην κουζίνα μου, αλλά κάποια στιγμή θα κάνω την αρχή.

    Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι καταπληκτικά, μπράβο!Και του χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εύχομαι από καρδιάς η φετινή Ανάσταση να φέρει ΥΓΕΙΑ, ΓΑΛΗΝΗ και ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!!!

    Φιλί και Γλαρένες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και του χρόνου Μπέττυ!Πρωτότυπα και λαχταριστα τα κουλουρακια σου!Το βουτυρο Κερκυρας δινει γευση και μυρωδια αξεπέραστη!Ευχαριστούμε για τη συνταγή!Καλή Ανάσταση με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και του χρόνο Μπεττυ!! Με υγεία!
    Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και του χρόνου!! Τέλεια τα κουλουράκια. Καλή Ανάσταση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ταιριάζουν στις γεύσεις μου σχεδόν όλες σας οι συνταγές...Και η επιτυχία είναι σίγουρη(απ όσα έχω φτιαξει )Πολύ όμορφα τα κουλουράκια αλλα πρωτοτυπη η μαργαρίτα !Καλό Πάσχα να έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλό Πάσχα σε όλους!
    Σας ευχαριστώ πολύ-πολύ για τις όμορφες ευχές σας και τις επισκέψεις στην κουζίνα μου! :)
    Να είστε όλοι καλά και να περάσετε όμορφα με τους αγαπημένους σας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και του χρόνου Μπέττυ!!!!!!!! Δείχνουν υπέροχα!!! Καλό Πάσχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι έχεις δίκιο, στις ποσότητες των υλικών διαφέρουν. Όπως και να έχει είναι πολύ νόστιμα.
    Εύχομαι καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα! Μπορούμε στην παραπάνω συνταγή να χρησιμοποιήσουμε απλό βούτυρο π.χ. βιτάμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαργαρίνη εννοείς... φυσικά και μπορείς, απλά δεν θα είναι τόσο μυρωδάτα και πλούσια σε γεύση...

      Διαγραφή
  16. Καλησπέρα, 2 κουταλιές μπέικιν εννοείτε της σπούπας ή του γλυκού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2 κοφτες κουταλιες γλυκου, το διορθώνω στη συνταγή, ευχαριστώ!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...