Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Τούρτα μόκα


Κοπιάστε να σας κεράσω για την γιορτή μου! J
Παρόλο ότι οι τούρτες δεν είναι το δυνατό μου σημείο, 
έφτιαξα αυτή την πανεύκολη τουρτίτσα 
και πραγματικά την απολαύσαμε!
Υλικά για μια φόρμα Νο 20.

Για τη βάση:

1 πακέτο Digestive 250 γρ.
4 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές τριμμένη σοκολάτα
3 κουταλιές βιτάμ σοφτ

Για την κρέμα:

1 κουτί φυτική σαντιγύ (Morfat)
Μισό φλ. τσ. γάλα φρέσκο
1 σφηνάκι λικέρ (έβαλα Tia Maria)
4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές καφές στιγμής

 Βάζουμε τη σαντιγύ στο ψυγείο για μισή ώρα.
Την αδειάζουμε στο μπολ του μίξερ
 και την χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
 Προσθέτουμε το γάλα, το λικέρ, την ζάχαρη και τον καφέ 
και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα, 
μέχρι να αφρατέψει.
Την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
 Εν τω μεταξύ φτιάχουμε τη βάση:
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
 Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το μέλι,
τη σοκολάτα και το βιτάμ 
 και δουλεύουμε καλά με ένα κουτάλι
μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
 Το αδειάζουμε σε μια φόρμα με έλασμα 
και πατάμε καλά με το κουτάλι να δημιουργήσουμε μια βάση.
 Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου, 
μέχρι να σφίξει η βάση.
Τέλος, στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση 
 και διακοσμούμε με λιωμένη σοκολάτα ή με νιφάδες σοκολάτας 
ή με τρούφα.
Χρόνια πολλά στις Ελισάβετ όλου του κόσμου!!!

23 σχόλια:

  1. Xρόνια πολλά, καλά, γεμάτα υγεία και γλυκά σαν μέλι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια σου πολλά και καλά με υγεία ,πεντανόστιμη η τούρτα σου......και πολύ υγιεινή...έχω φτιάξει κι εγώ κάτι παρόμοιο που είχα δει στην εκπομπή chef on air στην tv και πραγματικά ήταν απολαυστική!!!Καλή σου μέρα και να περάσεις όμορφα στην γιορτή σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Μπέττυ και Χρόνια σου πολλά!
    Εύχομαι να είσαι καλά, γερή, δυνατή και πάντα τόσο δημιουργική!
    Η τούρτα σου λαχταριστή και εύκολη, με την αγαπημένη γεύση της μόκας!
    Να περάσεις πολύ πολύ όμορφα εύχομαι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Xronia polla!!


    Ennoeitai oti thn apolausame..thelei kai rwthma?!?

    polla filia :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύχρονη Μπέττυ, νασαι πάντα καλά, χαρούμενη και να χαίρεσαι την οικογένειά σου κι αυτοί εσένα.
    Και του χρόνου με υγεία να μας ξανακεράσεις.
    Ωραία η τούρτα σου κι εύκολη.

    Φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημέρα όλη μέρα και χρόνια σου πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα χρόνια σου πολλά πάντα γερή και συνεχώς δημιουργική!Πολύ ωραία τουρτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια πολλά, καλά και δημιουργικά!

    Η τουρτίτσα δείχνει εξαιρετική! Με εξιτάρει ιδιαιτέρως η προσθήκη μελιού στη βάση! Μπαίνει στα τεφτέρια και θα φτιαχτεί με πρώτη ευκαιρία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χρονια πολλα,πολυ ωραια ,απλη,γρηγορη τουρτα...θα την τιμησω!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τρελαίνομαι για την μόκα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Θέλω ένα κομμάτι!!!!!!!!!!!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια Πολλά και Καλά Μπέτυ μου!
    Από καρδιάς σου εύχομαι ότι επιθυμείς!
    Εννοείται θα κεραστώ από την υπέροχη τούρτα σου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια Πολλά και Καλά Μπέτυ μου!
    Από καρδιάς σου εύχομαι ότι επιθυμείς!
    Εννοείται θα κεραστώ από την υπέροχη τούρτα σου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. χιλιοχρονη Μπετυ μου!να εχεις 'ο,τι ποθεις και παντα γερή να εισαι!
    θα προτεινα την επόμενη φορά να βάλεις και λίγο τυρί κρέμα,ταιριαζει πολύ με τον καφέ και κανει λίγο πιο...πλουσια τη γευση :)
    χριστός ανεστη ειπα?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αχ τι όμορφη!
    Χρόνια σου πολλά, να είσαι πάντα καλά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις όμορφες, τρυφερές και γλυκιές σας ευχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Xρόνια πολλά,χρόνια καλά να είσαι γερή κι ευτυχισμένη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μα καλά αυτό είναι μια κόλαση,πανεύκολη τουρτα θα τη οπωσδήποτε.Αν δεν έχουμε τσέρκι μπορούμε να το βάλουμε σ ένα πυρεξ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά μπορείς, το τσέρκι απλά βοηθάει στο στρογγυλό σχήμα και στο κόψιμο!
      Καλή επιτυχία!: :)

      Διαγραφή
    2. Μπετυ λυπαμαι εκανα τη τουρτα και δε μου βγηκε καλη,δε μου αρεσε καθολου η γευση

      Διαγραφή
  18. και κατι ακομη,αντι για καστανη ζαχαρη μπορουμε να βαλουμε λευκη;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μπορείς να βάλεις ίδια ποσότητα λευκής ζάχαρης, δεν θα έχει σημαντική διαφορά στη γεύση...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...