Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Muffins με φράουλες


Από τα ωραιότερα φρούτα της εποχής, 
οι φραουλίτσες είναι πολύ γευστικές και μυρωδάτες
 και γεμάτες με στοιχεία απαραίτητα στον οργανισμό
(σίδηρος, μαγνήσιο, φώσφορος, ασβέστιο, κλπ)!
 Υλικά για 18 muffins:

150 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ.  ζάχαρη καστανή
3 αυγά
125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 βανίλια
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν
250-300 γρ φράουλες 
 Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες 
σε μικρά κομματάκια.
Ανακατεύουμε την άσπρη με την καστανή ζάχαρη.
 Χτυπάμε καλά στο μίξερ τις ζάχαρες με τα αυγά
 μέχρι να αφρατέψουν.
 Χαμηλώνουμε την ταχύτητα
 και προσθέτουμε το γιαούρτι και τη βανίλια.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, 
το προσθέτουμε στο μίγμα 
και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
Τέλος, προσθέτουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε καλά.
Το μίγμα θα είναι αρκετά ρευστό!
 Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160ο.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά τις θήκες για muffins
ή, για ευκολία, χρησιμοποιούμε τα ειδικά χαρτάκια
 ή φορμίτσες σιλικόνης, οπότε δεν χρειάζεται 
να βουτυρώσουμε και να αλευρώσουμε.
Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα ¾ 
και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 160ο.
 Με μια οδοντογλυφίδα δοκιμάζουμε αν ψήθηκαν, 
αν βγει καθαρή είναι έτοιμα, 
διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Αφήνουμε εκτός φούρνου για 10 λεπτά να μισοκρυώσουν 
και ξεφορμάρουμε.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε με γλάσο ή πασπαλίζουμε με λίγη άχνη, 
προσωπικά τα προτιμώ σκέτα!
Δοκιμάστε τα!

Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε μια μέτρια στρογγυλή φόρμα 
και να φτιάξετε, αντί για muffins, κέικ!

9 σχόλια:

  1. Τέλεειααααααα!!!!!!!!! Λατρεύω τις φράουλες...
    Καλημέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρελαίνομαι για φραουλονοστιμιές, αυτή η εποχή είναι η καλύτερή μου!
    Τι νόστιμα που φαίνονται τα φραουλομαφινάκια σου Μπέτυ μου, ζουμερά και αφράτα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά τα κομμάτια φράουλας τα κάνουν πολύ ζουμερά.
    Μια χαρά φούσκωσαν. Κι εγώ σκέτα τα θέλω :)

    ΦΙλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχα τα muffins με τις φραουλίτσες. Είναι ότι πρέπει για την κόρη μου που ειναι τελειόφοιτη και διαβάζει και θέλει συνεχώς να τρώει γλυκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Betty :) Θα ήθελα να ρωτήσω, στα μαφινάκια δε βάζεις κάτι σε βούτυρο; :)

    Ευχαριστώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ ninjaki:

    Όχι, ούτε βούτυρο ούτε λάδι!
    Και γίνονται πολύ ελαφριά, ζουμερά και πολύ νόστιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mπορω να το βαλω σε φορμα για cheesecake και να κανω ενα τεραστιο muffin ? Γινεται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ πως ναι... επίσης μπορείς να το βάλεις σε μακρόστενη φόρμα για κέικ ή ακόμα και στην κλασική στρογγυλή με την τρύπα στη μέση!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...