Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Χοιρινός γύρος... από τα χεράκια μας!


Δεν συγκρίνεται!!!
 Υλικά:

Για τον γύρο:
Μισό κιλό πανσέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Θυμάρι
Πάπρικα
Σκόρδο σε σκόνη
Μουστάρδα σε σκόνη
Πιπέρι καγιέν
3 κουταλιές ελαιόλαδο
5-6 κουταλιές ξύδι
2 κουταλιές μπαλσάμικο

Για το σερβίρισμα:
Πίτες για σουβλάκι
1 ξερό κρεμμύδι
1 μεγάλη, ώριμη ντομάτα

Κόβουμε την πανσέτα σε λεπτές, μικρές λωρίδες.
 Την βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, 
το ελαιόλαδο, το ξύδι και το μπαλσάμικο.
 Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, 
να μαριναριστεί και να αναδειχτούν τα αρώματα.
 Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι 
χωρίς λιπαρή ουσία
ρίχνουμε την πανσέτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ροδίσει. 
Λαδώνουμε και αλατίζουμε ελαφρά τις πίτες 
και τις ψήνουμε στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι, 
μέχρι να πάρουν χρώμα.
 Σερβίρουμε με ροδέλες κρεμμυδιού και ντομάτας 
και, οπωσδήποτε, με σπιτικό τζατζίκι!

Η Απόλαυση!!!

22 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Τρελαίνομαι για γύρο και ο συγκεκριμένος φαίνεται πολύ λαχταριστός (η μαρινάδα σίγουρα τον κάνει μαλακό και ζουμερό). Άσε που γλυτώνεις και τα delivery...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απόλαυση;;;; Και λίγα λες... μου τρέχουν τα σάλια πρωινιάτικα.... πωπωπωπωπω ομορφιές!!!!!!!
    Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα.
    Μου τρέχουν τα σάλια.
    Θα το δοκιμάσω γιατί έχω βαρεθεί τα βρωμοκρέατα που μας φέρνουν από τα σουβλατζίδικα της περιοχής μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ κορίτσια!
    Ειλικρινά πάντως, δοκιμάστε τον!
    Γίνεται πολύ εύκολα και δεν έχει καμμία σχέση με τις ετοιματζήδικες αηδίες που μας σερβίρουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευτυχώς και μόλις έφαγα αλλιώς....
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορείς να μου φτιάξεις ένα με απ' όλα????
    Γεια στα χέρια σου Μπέτυ μου!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Σαββατοκύριακο θα γίνει χαμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γύρο ακούω! Τα αγόρια μου θα σε λατρέψουν! Καταγράφεται φυσικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ό,τι το πιο ωραίο φτιάχτηκε πάνω στο θέμα "γύρος" που δυστυχώς όμως για μας: χωρίς να διατίθεται υπηρεσία ...delivery!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραίο Μπέτυ!
    Οχι μόνο ωραίο, τέλειο.

    Σίγουρα θα το δοκιμάσω μέσα στο σκ.
    Ευκολο και πεντανόστιμο.

    Φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο Μπεττυ, ο γύρος σου όλα τα λεφτά!!! Σπιτικός, καλοφτιαγμένος, μοσχοβολιστός!! Και εγώ έναν με από όλα θα ήθελα, αν άφησε βέβαια κάτι και για μας η Έλενα!!!
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φαίνεται πολύ ωραίος!Θα το φτιάξω σίγουρα! Να ρωτήσω, μπορώ να ψήσω στο φούρνο το γύρο ή δε θα γίνει καλός???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα δοκιμάσω να φτιάξω τη συνταγή τη Κυριακή έτσι για κάτι διαφορετικό στο Κυριακάτικο τραπέζι και θα σας πω συμπεράσματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπερα και καλη χρονια! Πόσες μεριδες βγαινουν με μισο κιλο πανσετα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά και σε σας!
      Θα έλεγα 3-4 μικρές μερίδες σαν αυτές της φωτογραφίας, δηλ. 125 γρ κρέας στο κάθε πιάτο συν τις πίτες και την ντομάτα...

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω πολυ! Θα το ετοιμασω για αυριο και θα σας πω εντυπωσεις! Αν και ειμαι σιγουρος οτι θα γλειφουμε και τα δαχτυλα μας!

      Διαγραφή
    3. ηταν παρα πολυ ωραιος, εγινε αναρπαστος και θα επαναληφθει το επομενο σαββατο! ευχαριστω πολυ για την υπεροχη συνταγη!

      Διαγραφή
    4. Αχ μπράβο!!! Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε!!!
      Καλή βδομάδα...

      Διαγραφή
  15. Νιαμ!!!!!!!!!!!!
    Εγώ έφτιαξα με χοιρινό μπούτι το οποίο ψιλόκοψα σε λωριδάκια κι έβαλα λίγο διαφορετικά μπαχαρικά και δεν είχε πολύ λίπος,
    αλλά θα δοκιμάσω και αυτό γιατί όπως και να το κάνουμε....
    όπου υπάρχει λίπος.... υπάρχει και νοστιμιά χαχαχαχαχαχα
    (Αυτό και για μας τις χοντρούλες!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια είναι αυτό, λίγο λιπάκι χρειάζεται για πρόσθετη γεύση!!! -:)

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...