Καλημέρα και Καλή Χρονιά,
γεμάτη υγεία και χαρά!
Για να σας γλυκάνω με την πρώτη συνταγή του χρόνου έφτιαξα
κεκάκια πεντανόστιμα και χαμηλά σε χοληστερόλη!
γεμάτη υγεία και χαρά!
Για να σας γλυκάνω με την πρώτη συνταγή του χρόνου έφτιαξα
κεκάκια πεντανόστιμα και χαμηλά σε χοληστερόλη!
Μπορούμε αντί για muffins
να φτιάξουμε ένα κέικ,
χρησιμοποιώντας την κλασική φόρμα με την τρύπα στη μέση.
Υλικά για 12 muffins:
500 γρ φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια κανέλλα
Μια πρέζα γαρύφαλλο
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
¾ φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι κονιάκ
1 φλιτζάνι σταφίδες
Ζάχαρη άχνη και κανέλλα για τη διακόσμηση
Πασπαλίζουμε τις σταφίδες με λίγο αλεύρι,
για να μην
καθίσουν στον πάτο της ζύμης.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το
μπέικιν,
την κανέλλα και το γαρύφαλλο.
Τοποθετούμε στις θήκες τα ειδικά χαρτάκια για muffins ~
εναλλακτικά, λαδώνουμε
τις θήκες ελαφρά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο.
Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ το σπορέλαιο και τη ζάχαρη
και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού,
το κονιάκ
και χτυπάμε 2 λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε και το μίγμα αλευριού,
ανακατεύοντας σε χαμηλή
ταχύτητα.
Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες
και ανακατεύουμε απαλά
να πάνε παντού.
Μοιράζουμε το μίγμα στις θήκες, γεμίζοντάς τις κατά τα ¾,
και ψήνουμε για 30-40 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 15
λεπτά,
πριν ξεφορμάρουμε.
Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με ζάχαρη άχνη και κανελλίτσα
και απολαμβάνουμε!
καλημέρα!!!! απο τις φωτο και μονο φαινονται πεντανόστιμα!!! οτι πρεπει για πρωινο η για συνοδευτικο στον καφε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέ και χωρις καφέ τα τσακίζουμε εμείς! :) :) :)
Διαγραφήμετιφλυτζανιυπολογισεςηποσοσεml?
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι ποσότητες έχουν υπολογιστεί με το δοσομετρικό φλιτζάνι, δηλ χωρητικότητας 220 γρ νερό.
Διαγραφή