Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Χταποδομακαρονάδα

Αγαπημένη μακαρονάδα με άρωμα θαλασσινό!
 Υλικά:

1 χταπόδι 1 κιλό περίπου
6 φύλλα δάφνης
10 κόκκοι μπαχάρι
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
2-3 πράσα ψιλοκομμένα
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καυτερή πιπερίτσα
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
2-3 κουταλιές πελτές
500 γρ σπαγγέτι



Βάζουμε σε κατσαρόλα, χωρίς νερό, το χταπόδι 
με τα μισά δαφνόφυλλα και το μισό μπαχάρι, 
να βράσει για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει.
Το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Σε καθαρή κατσαρόλα ή τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο 
και ροδίζουμε σε μέτρια φωτιά τα πράσα, 
τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι.
 Μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα, το σκόρδο, 
τα 3 δαφνόφυλλα και το υπόλοιπο μπαχάρι.
 Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 1-2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
 Προσθέτουμε το κονκασέ και τον πελτέ μαζί με ένα φλιτζανάκι νερό.
 Αφήνουμε την σάλτσα για 15 λεπτά να σιγοβράσει και να αρχίσει να δένει.
Τότε προσθέτουμε το χταπόδι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμα.
Εν τω μεταξύ βράζουμε το σπαγγέτι και το σουρώνουμε.
Σερβίρουμε το σπαγγέτι με το χταπόδι από πάνω 
ή, αν προτιμάμε, ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα με το χταπόδι
 και ανακατεύουμε καλά!

6 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...