Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Ταλιατέλες με μανιτάρια

Σε ελάχιστο χρόνο ετοιμάζουμε ένα φαγάκι που θα αρέσει σε όλους!
Υλικά:

500 γρ ταλιατέλες
500 γρ μανιτάρια φρέσκα
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κλαδάκια δεντρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πικάντικο κίτρινο τυρί τριμμένο
  

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
 και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά το δεντρολίβανο και το σκόρδο, 
να πάρει το λάδι τα αρώματα.
Αφαιρούμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και τα πετάμε.
Στο καυτό λάδι ρίχνουμε τα μανιτάρια 
και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά, να ροδίσουν.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 Ρίχνουμε το φρέσκο γάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά 
και αφήνουμε τα μανιτάρια να σιγοψηθούν και να μαλακώσουν,
15-20 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε το εβαπορέ και αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα, 
μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
Τέλος, προσθέτουμε 4-5 κουταλιές από το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε τη φωτιά αλλά αφήνουμε το σκεύος πάνω στο ζεστό μάτι.
 Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Δεν τις σουρώνουμε, τις παίρνουμε λίγες-λίγες με μια πιάστρα 
και τις ρίχνουμε στα μανιτάρια, 
αφήνοντας να στάξει μέσα και λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν.
 Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε το φαγάκι καυτό 
με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ακόμα τριμμένο τυράκι.

Καλή όρεξη!

7 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,

    Έρχομαι να πάρω δεύτερη μερίδα. Έχει απομείνει καθόλου; :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ειναι παλι αυτο βρε Μπεττυ???? Δε μας λυπασαι καθολου???? Απλα ΤΕΛΕΙΟ! Ουτε κρεμες γαλακτος, ουτε απλυτα τσουμπλεκια γυρω-γυρω και ετοιμο σε μιση ωριτσα το πολυ! Πραγματικα συγχαρητηρια!!!!
    Μαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου, λατρεύω κι εγώ αυτά τα φαγάκια "του ενός σκεύους" και προσπαθώ να παρουσιάζω τέτοια συχνά! :)

      Διαγραφή
  3. αγαπητη μου κυρια συγχαρητηρια για το blog . Εχω κανει παρα πολλες συνταγες , ειναι εξαιρετικες . Τα γεμιστα με ρυζι ειναι τα καλυτερα που εχω γευτει .
    Στην συγκεκριμενη συνταγη δεν γραφεις τον χρονο που βραζουν τα μανιταρια με το φρεσκο γαλα .
    Σ ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, χαίρομαι που σας αρέσουν τόσο τα αγαπημένα μου γεμιστά!
      Ευχαριστώ για την επίμανση αν και ο χρόνος είναι σχετικός, περίπου 15-20 λεπτά, ανάλογα με τα μανιτάρια, μέχρι να μαλακώσουν.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...