Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Κέικ με μήλα και σταφίδες

Στο κέικ με τριμμένο μήλο που είχα φτιάξει προ καιρού 
έκανα κάποιες μικροαλλαγές 
και πρόσθεσα σταφίδες για ακόμα περισσότερη νοστιμιά και ενέργεια!

 Για 2 μακρόστενες φόρμες:

1 φαρίνα ολικής 500 γρ (αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του)
1 βιτάμ 250 γρ
1 φλιτζάνι ζάχαρη λευκή
1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
4 αυγά
3 μήλα μέτρια (έβαλα 2 πράσινα και 1 κόκκινο)
2 κουταλάκια κανέλλα
1 φλυτζάνι σταφίδες ξανθές και μαύρες
2-3 κουταλιές κονιάκ
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
Άχνη και κανέλα για το τελικό πασπάλισμα


Αφήνουμε το βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου 
να μαλακώσει αρκετά.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα περνάμε στο μούλτι 
ή τα τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού ~ 
δεν πρέπει να λιώσουν, πρέπει να υπάρχουν ορατά κομματάκια!
Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ.
 Χτυπάμε το βιτάμ στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα,
 μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει, 2 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη (λευκή και καστανή)
 και ένα-ένα τα αυγά, εναλλάξ.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.
 Όσο το μίγμα χτυπιέται, λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά τη φόρμα 
(ή τις φόρμες)  που θα χρησιμοποιήσουμε. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 170ο βαθμούς 
(ή στους 180ο στις αντιστάσεις).
Ρίχνουμε στο μίγμα την κανέλα, τις σταφίδες και το τριμμένο μήλο.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ 
και προσθέτουμε εναλλάξ τη φαρίνα με το γάλα.  
Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
 Αδειάζουμε το μίγμα στις φόρμες και ψήνουμε για 50-55 λεπτά περίπου, 
 μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά. 
Δοκιμάζουμε με την λάμα ενός μαχαιριού, 
αν βγει καθαρή το κέικ είναι έτοιμο, 
διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.

 Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά να μισοκρυώσει.
Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Θαυμάσιο!

2 σχόλια:

  1. Μμμμ...φαίνεται τέλειο και μοσχομυριστο! Μπραβο Μπεττυ μου! Και τωρα τα μηλα αφθονουν!
    Μαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...