Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Μπαμπάδες με ρούμι

Αν σας αρέσει ο μπαμπάς, θα αγαπήσετε τούτη τη συνταγή, 
το γλυκάκι είναι ανάλαφρο και σιροπιασμένο μέχρι μέσα
 χωρίς να είναι λιγωτικό!
Υλικά για 18 κομμάτια:

Για τους μπαμπάδες:

1 ½ φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν
5 αυγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
4 κουταλιές ρούμι

Για το σιρόπι:

2 ½ φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό
3 κουταλιές ρούμι


Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά 
και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα και το ρούμι.
Συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, 
ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι 
και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. 
Το μίγμα θα είναι αρκετά ρευστό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο.
Λαδώνουμε ελαφρά τις φορμίτσες 
και τις γεμίζουμε μόνο μέχρι τη μέση 
γιατί θα φουσκώσουν αρκετά.
 Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, 
μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Αφήνουμε εκτός φούρνου να μισοκρυώσουν 
και τους βγάζουμε σε ένα ταψάκι.

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά, 
προσθέτουμε το ρούμι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Με ένα κουτάλι περιχύνουμε προσεκτικά 
τους κρύους μπαμπάδες με το καυτό σιρόπι, 
αφήνουμε να το ρουφήξουν τελείως 
και διακοσμούμε αν θέλουμε με κομματάκια από γλυκό κεράσι 
ή λίγη χτυπημένη σαντιγύ!
Τον δικό μου το γέμισα με 3 κουταλιές γιαουρτάκι 
και ήταν απίστευτη η γεύση: 
η γλύκα του μπαμπά έδεσε υπέροχα 
με το υπόξινο του γιαουρτιού! 
Δοκιμάστε το!

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...