Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Ανθότυρο σε γλυκά τριγωνάκια

Ανθότυρο μέσα στο ζυμαράκι, ζάχαρη και κανελλίτσα και μοσχομύρισε το σπίτι! 

Υλικά για 30 κομμάτια:

 250 γρ. ανθότυρο

100 γρ. βούτυρο

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κουταλιά ζάχαρη

1 βανίλια

Ζάχαρη και κανέλλα για την επικάλυψη 

Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή το ζεσταίνουμε ελαφρώς στο φούρνο μικροκυμάτων.

Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την ζάχαρη και την βανίλια.

Λιώνουμε το ανθότυρο στο μπολ με το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.

Ζυμώνουμε για λίγο με τα χέρια, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.

Την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο, ώστε να παγώσει το βούτυρο και να μπορούμε να την ανοίξουμε εύκολα.

Αφού περάσει η μισή ώρα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180ο.

Σε πιάτο ανακατεύουμε 3-4 κουταλιές ζάχαρη με λίγη κανέλλα.

Αλευρώνουμε ελαφρώς την επιφάνεια εργασίας και με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο, μέτριο σε πάχος.

Με ένα ποτήρι κόβουμε δίσκους και τους βάζουμε στο πιάτο με την ζάχαρη, πατώντας ελαφρώς με το χέρι ώστε να κολλήσει η ζάχαρη κι από τις δυο πλευρές.

Διπλώνουμε σαν μαντηλάκι 

και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Απολαμβάνουμε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...