Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Πιπεριές τουρσί

Πήρα πεσκέσι φρέσκιες μακρουλές πιπεριές από το μποστάνι μιας φίλης και τον τρόπο να τις φτιάξω τουρσί από μια άλλη… έφτιαξα λοιπόν τις πιπερίτσες που θα συνοδεύσουν γευστικά το ουζάκι και τις σαλάτες μας!
Αποστειρώνουμε πρώτα τα βάζα: τα ξεπλένουμε καλά με ζεστό νερό και τα βάζουμε ανάποδα στη σχάρα του φούρνου που την έχουμε καλύψει με καθαρή πετσέτα.
Τα τοποθετούμε στο φούρνο, μαζί με τα καπάκια τους, στους 100ο για 10 λεπτά.
Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις τοποθετούμε ολόκληρες στα ζεστά βάζα, αφήνοντας μεταξύ τους όσο λιγότερο κενό γίνεται. Αν είναι πολύ μεγάλες θα πρέπει να τις κόψουμε στα δύο και να αφαιρέσουμε τα σπόρια.
Προσθέτουμε όποιο μυρωδικό μας αρέσει, εγώ έβαλα ρίγανη και 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό, 2 ποτήρια ξύδι, 2 κουταλιές χοντρό αλάτι και 2 ζάχαρη. Αναπροσαρμόζουμε την δοσολογία ανάλογα με το πόσες πιπεριές έχουμε και πόσα βάζα θα γεμίσουμε. Αυτό το μίγμα μου έφτασε για ένα μεγάλο βάζο και 6-7 πιπεριές.
Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε το μίγμα για 1 λεπτό.
Γεμίζουμε τα βάζα με το υγρό μέχρι επάνω, βιδώνουμε σφιχτά τα καπάκια και τα τοποθετούμε ανάποδα να κρυώσουν. Φυλάμε τα βάζα σε δροσερό μέρος και περιμένουμε 5-6 μέρες πριν τις χρησιμοποιήσουμε.

Πανεύκολο και νοστιμότατο σπιτικό τουρσί, που μπορούμε να το αρωματίσουμε με οποιοδήποτε άλλο μυρωδικό, μάραθο, άνηθο, καυτερή πιπεριά, κλπ.

14 σχόλια:

  1. Περιμένω να μάθω ποιο αποτέλεσμα θα προκύψει από τη συνταγή σου ώστε να φτιάξω κι εγώ. Μου κάνει εντύπωση που δεν τα ξαναβράζεις μετά την προσθήκη του υγρού στις πιπεριές κι έτσι είναι πολύ εύκολο.
    Όταν τις ανοίξεις πες μας το αποτέλεσμα, εκτός κι αν το έχεις δοκιμάσει πες το μα τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Ξανθή
    Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, μόλις τις έφτιαξα!
    Αλλά μέχρι το Σαββατοκύριακο θα είναι έτοιμες και θα συνοδεύσουν το ουζάκι μας, οπότε θα σου πω... Και μένα μου έκανε εντύπωση που είναι εντελώς ωμές οι πιπεριές, αλλά επειδή έχω εμπιστοσύνη στην φίλη που έδωσε την συνταγή, είπα να δοκιμάσω... Πραγματικά πανεύκολο, αν είναι και πετυχημένο θα είναι σούπερ!
    Σε φιλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καταπληκτικό γίνεται,ότι πρέπει για το χειμώνα.φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ εύκολο φαίνεται... Για δοκίμασε και πες μας εντυπώσεις, τώρα που έχουμε πολλές πιπεριές. Περιμένουμε...

    Φιλάκια, καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος περιμένει μέχρι το Χειμώνα ;)
    Πόσες είπαμε μείνανε;; 2 και σήμερα!!
    Καλοφάγωτες Μπέττυ :))
    Πολλά φιλιά
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαίνεται πολύ εύκολο.. και σίγουρα θα είναι νόστιμες..Μου αρέσουν οι πιπεριές και με ξιδάκι και σκόρδο μούρλια θα είναι.
    Θα μαλακωσουν οι πιπεριές φαντάζομαι μέσα στο νερό.
    Πές μας πως γίνανε
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλα τα τουρσί μου αρέσουν, οπότε φέρε ουζάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν μου αρέσουν όλα τα τουρσιά, αλλά για τουρσί μελιτζάνας και τουρσί πιπερίτσας δεν λέω ποτέ όχι.
    Εύκολη η συνταγή Μπέτυ μου, εγώ είμαι σίγουρη ότι θα είναι και πετυχημένη!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λατρεύω το τουρσί, ειδικά όταν συνοδεύει τα φασόλια γίγαντες πλακί!!! Φέρτε μου ουζάκια!!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εν αναμονη της κύησης λοιπόν, για να αρχίσουμε και εμείς τα τουρσάκια μας !!!

    φιλια πολλά Μπεττούλα και καλό σ/κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από τα εύκολα και νόστιμα τουρσάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ μου αρέσουν τα τουρσιά και η συνταγή σου φαίνεται εύκολη! Τη βάζω στο πρόγραμμα, πρέπει να βρω τόσο όμορφες πιπερίτσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. O άντρας μου ούτε να ακούσει για πιπεριές, φύλαξε μερικές να έρθω για ουζάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τις έφτιαξα και άνοιξα το βάζο στις 2 βδομάδες και είναι νοστιμότατες, αν και με τόσο απλή συνταγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...