Με τέτοια ζέστη ποιός θέλει να μπαίνει στην κουζίνα για ώρες; Τα ζυμαρικά όμως, πάντα ευπρόσδεκτα, γρήγορη και εύκολη λύση και αγαπημένα από όλη την οικογένεια...
Για 4-5 μερίδες:
1 πακέτο πένες
500 γρ μανιτάρια πλευρώτους
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Ένα σφηνάκι λευκό κρασί
Ένας κύβος ζωμός βοδινό
100 γρ κουκουνάρι
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Για 4-5 μερίδες:
1 πακέτο πένες
500 γρ μανιτάρια πλευρώτους
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Ένα σφηνάκι λευκό κρασί
Ένας κύβος ζωμός βοδινό
100 γρ κουκουνάρι
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρά το κουκουνάρι χωρίς λιπαρή ουσία.
Ψιλοκόβουμε στο μούλτι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Διαλύουμε τον κύβο βοδινού σε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό.
Βράζουμε μπόλικο νερό με 2-3 σταγόνες λάδι για τα ζυμαρικά.
Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα ροδίζουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τον ζωμό βοδινού, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πάπρικα και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας που και που μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, χωρίς όμως να στεγνώσουν τελείως τα μανιτάρια. Στο τέλος ρίχνουμε και το κουκουνάρι.
Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά τα σουρώνουμε χωρίς να τα ξεπλύνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας λίγο ακόμα πιπέρι και παρμεζάνα τριμμένη.
Βάλτε και ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί και απολαύστε!
Βράζουμε μπόλικο νερό με 2-3 σταγόνες λάδι για τα ζυμαρικά.
Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα ροδίζουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τον ζωμό βοδινού, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πάπρικα και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας που και που μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, χωρίς όμως να στεγνώσουν τελείως τα μανιτάρια. Στο τέλος ρίχνουμε και το κουκουνάρι.
Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά τα σουρώνουμε χωρίς να τα ξεπλύνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας λίγο ακόμα πιπέρι και παρμεζάνα τριμμένη.
Βάλτε και ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί και απολαύστε!
ΥΓ: Το πρόβλημα του υπολογιστή μου επιμένει... αλλά μου άρεσε τόσο αυτό το φαγάκι που ήθελα οπωσδήποτε να το μοιραστώ μαζί σας ~ κι έτσι μπαίνω από δανεικό και για λίγο!
μανιτάρια με μακαρόνια, ο καλύτερος συνδυασμός, ως μακαρονού θα τιμήσω τη μεριδούλα μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη και καλοκαιρινή όπως είπες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι γρήγορα να αναρρώσει ο "ασθενής"
Πολυ νοστιμο φαινεται!!! πειραζει αν δεν βαλω το κουκουναρι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠως σε καταλαβαινω με το προβλημα; Θυμαμαι τι τραβηξα εγω περυσι και με πιάνει τρομος.
Τα ειχα χασει ολα τα αρχεια μου.
Τέοια ώρα, τέτοια λόγια...Έχω μια πείνα νυχτιάτικα κι η μακαρονάδα σου μου φαίνεται τόσο χοσρταστική που θα φάω την οθόνη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Eλισάβετ μου, βρίσκω ότι είναι μια υπέροχη πρόταση για ζυμαρικό!!! Νόστιμο, υγιεινό, χορταστικό και....light!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά έναν εθισμό τον έχουμε!!! Άκου δανεικό !!!! Χι Χι Χι !!!
Φιλιά
Aς τα Μπέτυ μου κι εγώ με δανεικό πισί είμαι! Μας ματιάσανε φαίνεται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φαγάκι τέλειο και με παγωμένο κρασάκι τελειότερο!!
Εύκολο και πεντανόστιμο! Πραγματικά καλοκαιρινό φαγάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό θα το λατρέψει η κόρη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφή