Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Σολομός ψητός

Πλούσιος σε πολύτιμα Ω-3 λιπαρά,
αλλά και βιταμίνες, μέταλλα και φώσφορο,
ο σολομός είναι μιά τροφή με μεγάλη διατροφική αξία
αλλά και νοστιμιά!

Υλικά για 3 μερίδες:

3 φιλέτα σολομού
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
2-3 κουταλιές άνιθος ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο
Αλατοπίπερο

Πλένουμε και στεγνώνουμε το ψάρι
και το τοποθετούμε σε ταψάκι ή πυρέξ.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού,
τον άνιθο και το σκόρδο ολόκληρο.
Περιχύνουμε τα φιλέτα με το μίγμα που ετοιμάσαμε
 και τα αφήνουμε στο ψυγείο για καμμιά ώρα ή και περισσότερο.
Τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά
και τα ψήνουμε στο γκριλ χωρίς να τα γυρίσουμε,
μέχρι να ροδίσει καλά το ψάρι.
Σερβίρουμε με μια σαλάτα – εγώ προτίμησα βλήτα -
και περιχύνουμε με το ζουμί
που έμεινε στο ταψάκι μετά το ψήσιμο.
Απολαυστικό!

9 σχόλια:

  1. Παρόλο που δεν είμαστε πολύ του ψαριού, ο ψητός σολομός είναι αγαπημένος μου! Η σάλτσα φαίνεται πολύ νόστιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο σολωμός μου αρέσει πάρα πολύ και έτσι είναι πολύ νόστιμος.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικό. Άλλη μια πολύ όμορφη ιδέα είναι με σως ροκφόρ.

    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλό και όμως πρέπει να είναι πεντανόστιμο!

    Οταν μπορείς, πέρνα από τη "μάνα", κάτι σε περιμένει!

    Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελειο! Λατρευω τον σολωμό!
    Foivi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ-ΦΙΛΕΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑ!!!!
    ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τέλειο το λατρεψα, μου αρέσει πολύ ο ανηθος
    Λία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόλις έψησα! ´Οπως τα λες. Υπέροχα! Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...