Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Κουνέλι τσιγαριαστό


Ή πως να φτιάξετε με 4 μόνο υλικά 
ένα φαγάκι που θα μείνει αξέχαστο σε όποιον το δοκιμάσει!
 Υλικά:

1 κουνέλι 1 ½ κιλό περίπου
1 φλυτζάνι τσ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Κόβουμε το κουνέλι σε κομμάτια, 
το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο 
και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το κουνέλι 
και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές.
Αλατίζουμε καλά.
 Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά
και αφήνουμε το κουνέλι να σιγοψηθεί 
χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό ή άλλο υγρό!
Το κουνέλι θα κατεβάσει τα υγρά του, θα ψηθεί 
και θα χυλώσει μέσα στο ίδιο του το ζουμάκι!
Θα χρειαστεί καμμιά ωρίτσα περίπου
για να πιεί και τα υγρά του και να μείνει με το λαδάκι του 
και λίγη πηχτή σαλτσούλα.
Τότε προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε καυτό.

Δοκιμάστε το, η νοστιμιά και η γεύση του είναι απερίγραπτες!!!

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα Μπέττυ!
    Το φαγητό σου σήμερα είναι φοβερό!
    Το κουνέλι είναι νόστιμο κρέας και με τον τρόπο που το έχεις μαγειρέψει φαντάζομαι ότι βγαίνει πεντανόστιμο!

    Φαίνεται άλλωστε και από τη φωτογραφία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουνελάκι έχω μαγειρέψει κι εγώ σήμερα, κοίτα σύμπτωση!
    Εμείς το αγαπάμε πολύ και το μαγειρεύω συχνά το κουνελάκι για το νόστιμο κρέας του, οπότε σίγουρα θα δοκιμάσω και την νόστιμη δική σου εκδοχή.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπημένο φαγητό! το αγαπώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δε το τρώει ο καλός μου το κουνέλι και το τρώω σπανιότατα

    θα κρατσω τη συνταγη οταν θα εχω λιγούρες κ εκεινος θα παει εξω για φαγητό με φίλους ;)

    καλημερουδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...