Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Ψητά λαχανικά με φέτα


Μια σαλάτα γεμάτη χρώματα και μυρωδιές!
 Υλικά:

2 ντομάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
2 μελιτζάνες φλάσκες
αλατοπίπερο
6 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές μπαλσάμικο
1 κουταλιά μέλι
Κόκκοι από χρωματιστά πιπέρια
250 γρ φέτα σε κυβάκια
2-3 κλωνάρια δεντρολίβανο

Πλένουμε και στραγγίζουμε όλα τα λαχανικά.
Κόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια.
Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί, τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο
 και τα περιχύνουμε με 3 κουταλιές ελαιόλαδο 
που το έχουμε ανακατέψει με το μπαλσάμικο και το μέλι.
Τα ψήνουμε στο γκριλ για μισή ώρα περίπου ~ 
πρέπει να μαλακώσουν ελαφρά, όχι να λιώσουν!
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες και τις πιπεριές 
σε μεγάλα κομμάτια.
Τα βάζουμε σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε 
και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.
Βάζουμε τα λαχανικά σε στρώσεις εναλλάξ σε μεγάλο μπολ,
 τοποθετούμε ανάμεσα τη φέτα, τον δεντρολίβανο 
και τους κόκκους πιπεριού.
Αν σερβίρουμε αμέσως, ραντίζουμε με ελάχιστο λάδι
 και μπαλσάμικο.

Αν θέλουμε να την διατηρήσουμε για 3-4 μέρες,
 καλύπτουμε τα λαχανικά με ελαιόλαδο,
 σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο. 
Όταν χρησιμοποιήσουμε τα λαχανικά, δεν πετάμε το ελαιόλαδο,
 μπορούμε ωραιότατα να το χρησιμοποιήσουμε 
σε οποιαδήποτε σαλάτα, είναι νοστιμότατο και μυρωδάτο!
Απολαύστε την!

10 σχόλια:

  1. Τις μελιντζάνες δεν πρέπει να ξεπικρίσουμε πρώτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. " Ina:

    Δεν χρειάζεται, όσες φορές τις έχω φτιάξει δεν έχει υπάρξει πρόβλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολο χρώματα, γεύσεις και αρώματα το πιάτο σου Μπέτυ μου!!
    Εμένα μου αρέσει και με ψητό χαλούμι, αλλά και η φέτα θα τους ταιριάζει υπέροχα!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ ΕΛΕΝΑ:

    Γειά σου Ελενάκι μου, όπως πολύ συχνά, τα γούστα μας συμπίπτουν!
    Κι εμένα μου αρέσει το χαλούμι, ψητό όμως μόνο!
    Εδώ έχω μαρινάρει τη φέτα μαζί με τα ψημένα λαχανικά στο ελαιόλαδο και έχει αποκτήσει σούπερ γεύση και άρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πωπω μυρωδιές!!!!!Μπέτυ μου θα πρέπει να είναι πολύ ωραία θα ταφτιάξω σύντομα,αν τα ψήσουμε στα κάρβουνα το ίδιο νόστιμα δεν θα είναι;Θα ανάψουμε κάρβουνα να ψήσουμε ένα βράδυ γι αυτό ρωτάω.Φιλιά καλό σου βράδυ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Ροδάνθη:

    Μην το σκέφτεσαι καθόλου! Ψημένα στα κάρβουνα θα αποκτήσουν πρόσθετη υπέροχη μυρωδιά, θεωρώ πως ό,τι ψήνεται στα κάρβουνα δεν συγκρίνεται σε νοστιμιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραία σαλάτα Μπέτυ.
    Κι άμα μείνει μέσα στο λάδι παίρνουν τα λαχανίκα τέλεια γεύση.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι ωραίος συνδυασμός λαχανικών! Το μπαλσάμικο και το μέλι μαζί με την φέτα, δίνουν φανταστική γεύση. θα πρόσφερα αυτό το νόστιμο πιάτο και σαν ζεστή σαλάτα λαχανικών.
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μόλις έφτιαξα αυτό το φαγητό αλλά ο συνδυασμός μέλι με ξύδι ενοχλεί τον ουρανίσκο μου.Μάλλον στα λαχανικά προτιμώ την κλασική συνταγη με σκορδα και καρότα φαίνεται.Παρ όλα αυτά,οι πειραματισμοί μας αρέσουν.
    Έλενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...