Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Παξιμάδια γλυκάνισου νηστίσιμα

Μοσχομυρωδάτα, ελαφρώς γλυκά, 
υπέροχα για όσους, σαν εμένα, αγαπούν τον γλυκάνισο!

Υλικά:

500-600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια μπέικιν
3 κουταλάκια γλυκάνισο
¾ ποτηριού σπορέλαιο
1 ποτήρι κρασί λευκό
½ ποτήρι ζάχαρη
2-3 κουταλιές σουσάμι


Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το μπέικιν και το γλυκάνισο.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το σπορέλαιο, το κρασί και την ζάχαρη
 και χτυπάμε για 2-3 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι στον κάδο ζυμώνοντας σε μέτρια ταχύτητα, 
μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή και ελαστική, 
που δεν θα κολλάει στα τοιχώματα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζουμε μέσα τη ζύμη. 
Την στρώνουμε με το χέρι, να πάει παντού ομοιόμορφα.
Με κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε την επιφάνεια σε ίσα κομμάτια.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180ο για 45 λεπτά περίπου.
Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε από την φόρμα και κόβουμε στα σημεία που είχαμε χαράξει. 
Τοποθετούμε τα παξιμάδια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα 
και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 130ο, μέχρι να στεγνώσουν τελείως.
Τα απολαμβάνουμε!


Καλή επιτυχία!

14 σχόλια:

  1. Αυτά τα παξιμαδάκια τα φτιάχνει και η μανούλα μου! Είναι τέλεια! Προσωπικά μου αρέσει πολύ να τα συνδυάζω με κασέρι! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ κι εμένα μου αρέσουν αυτές οι γεύσεις!
      Με γραβιέρα Κρήτης εγώ, που της έχω μεγάλη αδυναμία! :)
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. όλων των ειδών τα παξιμάδια τα λατρεύω!θα δοκιμάσω και αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχα. Απορώ με τον κόσμο που δεν του αρέσει ο γλυκάνισος.
    Πόσα βγαίνουν περίπου?
    Θα τα κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάντως του έχω μεγάλη αδυναμία! :)
      Γύρω στα 16-18 κομμάτια βγαίνουν.
      Καλή επιτυχία αν τα δοκιμάσεις και περιμένω απόψεις!
      Καλό μεσημέρι

      Διαγραφή
  4. Εαν δεν προσθεσω κρασι, με ποιο υλικο το αντικαθιστώ? ! Ευχαριστώ. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να το αντικαταστήσεις με ίση ποσότητα νερού, στο οποίο θα βράσεις για λίγα λεπτά μυρωδικά (δάφνη, γλυκάνισο, ξυλάκι κανέλας), θα το σουρώσεις και θα το αφήσεις να κρυώσει!

      Διαγραφή
  5. Θα δοκιμάσω να βάλω stevia και θα σας γράψω το αποτέλεσμα. Ιδανικό για όσους έχουν αυξημένο ζάχαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία! Περιμένω με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα, θεωρώ πως θα γίνουν εξ ίσου επιτυχημένα!

      Διαγραφή
  6. Για λίγο πιο αλμυρά πως θα το κάνω; ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείτε να παραλείψετε εντελώς τη ζάχαρη αλλά τότε θα είναι απλώς άγλυκα, όχι αλμυρά.
      Δοκιμάστε καλύτερα αυτή τη συνταγή:
      Παξιμάδια λαδιού με ρίγανη!
      http://bettyscuisine.blogspot.com/2014/02/blog-post_10.html?m=1

      Διαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Μπορείτε να γίνετε μέλος στο Betty's Cuisine στο facebook και θα βλέπετε όλες τις αναρτήσεις!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...