Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Μαρμελάδα λεμόνι

Η λεμονιά μου και φέτος λύγιζε από το βάρος των λεμονιών της!
Έφτιαξα… και τι δεν έφτιαξα! J 
Ας ξεκινήσουμε με την μαρμελαδίτσα…
Υλικά για 2 μικρά βάζα: 

5 μέτρια λεμόνια
3 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη (περίπου)
 
 
Πλένουμε καλά τα λεμόνια και τα στεγνώνουμε.
Τα ξύνουμε ελαφρά και τα κόβουμε σε τέταρτα.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις εσωτερικές σκληρές μεμβράνες
και ψιλοκόβουμε τα λεμονια σε μια κατσαρόλα.
Μαζεύουμε τα κουκούτσια και τις μεμβράνες,
όπου βρίσκεται όλη η πολύτιμη πηκτίνη, και τα τυλίγουμε σε καθαρό τούλι,
 το δένουμε καλά και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε για μισή ώρα.
Αφαιρούμε το τούλι πιέζοντάς το για να πάρουμε όσο περισσότερο υλικό  μπορούμε.
Με ένα φλιτζάνι μετράμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας ~
όσα φλιτζάνια υλικό έχουμε, τόσα φλιτζάνια ζάχαρη θα προσθέσουμε
για να φτιάξουμε την μαρμελάδα μας.
Σιγοβράζουμε για μισή ώρα, ανακατεύοντας πότε-πότε, μέχρι να δέσει.
Γεμίζουμε με την ζεστή μαρμελάδα τα καυτά βάζα,
κλείνουμε σφιχτά με το καπάκι και γυρίζουμε τα βάζα ανάποδα
μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Εκτός ψυγείου διατηρείται για μήνες,
ενώ όταν ανοίγουμε ένα βάζο το διατηρούμε στο ψυγείο!

Καλοφάγωτη!
 

14 σχόλια:

  1. Αχ Μπετούλα μου τι νοστιμιά είναι αυτή????
    Ένα βαζάκι πεισσεύει????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή βδομάδα Λιλάκι!
      Μακάρι να μέναμε κοντά... :)

      Διαγραφή
  2. Για μένα προσωπικά η αγαπημένη μου μαρμελάδα είναι του λεμονιού! Λατρεύω το λεμόνι! Γειά στα χέρια σου Μπετούλα! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που συμφωνούμε γευστικά!
      Καλή βδομάδα Έφη μου και σε ευχαριστώ πολύ! :)

      Διαγραφή
  3. Αυτό το γεμάτο βάζο πολύ το λιμπίστηκα! Αχ βρε Μπέτυ, με τις νοστιμιές σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύκολη μαρμελαδίτσα που δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρέσει! Δοκίμασέ την!
      Καλή βδομάδα, πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Ένα θα σας πω, ήδη βράζω τα λεμονάκια για το πρώτο μισάωρο, θα σας πω συλντομα τα αποτελέσματα! Ελχει μοσχοβολήσει ο τόπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι που σε δελέασα να την δοκιμάσεις! Περιμένω εντυπώσεις!

      Διαγραφή
  5. Υπέροχη μαρμελάδα Μπέτυ μου, και με κομματάκια λεμονιού μέσα, όπως μ' αρέσει!!!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι μου αρέσουν κι εμένα οι μαρμελάδες: με κομματάκια φρούτου! :)
      Φιλάκια Ελενάκι, καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
    2. ΜΠΕΤΤΥ ΜΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΑΛΛΑ Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΟΥ ΠΙΚΡΙΖΕΙ ΤΙ ΦΤΑΕΙ??? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

      Διαγραφή
    3. Πικρίζει;;;
      Γιατί; Μήπως είχε μείνει το εξωτερικό κίτρινο στρώμα της φλούδας; μήπως έφταιγαν τα ίδια τα λεμόνια;
      αν θέλεις γράψε μου λεπτομέρειες...

      Διαγραφή
  6. και εγώ επιχείρησα δύο φορές να φτιάξω τη μαρμελάδα και τις δύο φορές πίκριζε πολύ. Την πρώτη φορά τα λεμόνια ήταν αγορασμένα από μανάβικο. Τη δεύτερη από τη λεμονιά του σπιτιού μου. Ακολούθησα τη συνταγή σας κατά γράμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι δεν είχαν αφαιρεθεί οι εσωτερικές μεμβράνες ή δεν είχαν ξυστεί εξωτερικά... Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει, πάντως λυπάμαι που δεν σου πέτυχε :(

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...