Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Κοτόπουλο λεμονοριγανάτο


Το κοτόπουλο είναι ελαφρύ κρέας, μαγειρεύεται με χίλιους-δυο τρόπους, 
είναι οικονομικό και εύγευστο ~ εδώ ένα αγαπημένο πιάτο με ιδιαίτερη νοστιμιά!  


Για 5-6 μερίδες:

2 κιλά κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
(έβαλα μόνο μπούτια)
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
Χυμός από 2 λεμόνια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ρίγανη φρέσκια και ξερή
Αλατοπίπερο



Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ~ σχεδόν να λιώσει.
Σε μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο 
και ροδίζουμε καλά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε αλατοπίπερο, 
την ξερή και την φρέσκια ρίγανη και ένα μικρό φλυτζανάκι ζεστό νερό.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, για 1 ώρα περίπου, 
ανακατεύοντας ελαφρά πότε-πότε.
Η σαλτσούλα θα χυλώσει και το φαγητό θα γίνει λουκούμι! J
Προς το τέλος προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού
και είναι έτοιμο!
Το σερβίρουμε με πατατούλες τηγανιτές, ρύζι ή με πουρέ!
Αν το φαγητό έχει παραπάνω υγρά και δεν έχει πήξει η σάλτσα, 
λίγο πριν το σβήσουμε το πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές αλεύρι, 
ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα 
και αφήνουμε πάνω στο ζεστό μάτι για 5 λεπτά!

Καλή όρεξη!!!

6 σχόλια:

  1. Πω πω, νοστιμότατο φαίνεται! Το λεμόνι συνδυάζεται πολύ ωραία με το κοτόπουλο! Και φυσικά οι τηγανιτές πατάτες συμπληρώνουν υπέροχα το πιάτο!
    Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοτόπουλο λεμονάτο κατσαρόλας, από τα πολύ αγαπημένα μου φαγάκια, και το καλομαγείρεψες!!!
    Φιλιά Μπέτυ μου, καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λεμονάτο και ριγανάτο είναι τ αγαπημένο μου Μπέτυ.
    Και τηγανιτές πατατούλες δίπλα..μούρλια

    ΦΙλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το φαγητό είναι πέρα για πέρα κλασσικό και εγγυημένο!
    Ο συνδυασμός που του έκανες με τις πατάτες τις τηγανιτές Μπέττυ,
    όσο κλασσικός και να είναι, δεν παύει να μας αφήνει ξεροσταλιασμένες μπροστά στην οθόνη!!!

    Σου εύχομαι καλό υπόλοιπο Σαββατοκύριακου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εφτιαξα χθες το κοτοπουλάκι.Υπέροχη συνταγή.Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά. Θάλεια Κεφαλονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θάλεια, σε ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκες μαζί μας την γνώμη σου για την συνταγούλα μου, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!
      Καλό απόγευμα!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...