Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Κέικ λεμονάτο με παπαρουνόσπορο

Καλημέρα και καλή βδομάδα!
Για σήμερα έχω διαλέξει ένα κεκάκι πανεύκολο,
 αλλά συγχρόνως ακαταμάχητο λόγω της λεμονάτης γεύσης του!
Yλικά: 

250 γρ φαρίνα
½ κουταλάκι μπέικιν
200 γρ βιτάμ
3 αυγά
250 γρ ζάχαρη
Ξύσμα από 2 λεμόνια
100 γρ γάλα
2 κουταλάκια παπαρουνόσπορος 

Για το ρευστό γλάσο: 

Χυμός από 2 λεμόνια
100 γρ ζάχαρη
  Η ευκολία αυτού του κέικ είναι ότι θα χτυπήσουμε όλα τα υλικά μαζί,
γι αυτό έχει μεγάλη σημασία να είναι το βιτάμ, τα αυγά και το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου!
Επίσης θα το περιχύσουμε με το γλάσο ενώ το κέικ είναι ακόμα ζεστό! 

Ξεκινάμε λοιπόν:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια φόρμα Νο 20
(θα μας διευκολύνει ιδιαίτερα αν είναι φόρμα με έλασμα).

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βιτάμ, τα αυγά, την ζάχαρη και το ξύσμα.
  Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το προσθέτουμε στα πιο πάνω υλικά.
Ρίχνουμε και το γάλα.
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν καλά
και να γίνει το μίγμα λείο και απαλό.
  Προσθέτουμε και τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε μια-δυο φορές.
  Αδειάζουμε το μίγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου,
μέχρι να ροδίσει καλά το κέικ μας.
  Δοκιμάζουμε με την λάμα ενός μαχαιριού, αν βγει καθαρή το κέικ είναι έτοιμο,
διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Αποσύρουμε από το φούρνο, αλλά δεν το βγάζουμε από την φόρμα.
Ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας απλά το χυμό των λεμονιών με την ζάχαρη.
Με ένα ξυλάκι από σουβλάκι κάνουμε πολλές τρυπίτσες στην επιφάνεια του κέικ.
 Περιχύνουμε σιγά-σιγά με το γλάσο, φροντίζοντας να πάει παντού
και να εισχωρήσει στις τρυπίτσες.
 Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως, το βγάζουμε από την φόρμα και απολαμβάνουμε!  

Απολαύστε το!!!

8 σχόλια:

  1. Το άρωμα και η γεύση του λεμονιού στα γλυκά μου αρέσει πάρα πολύ! Γίνονται τόσο φίνα και ιδιαίτερα! Και αυτός ο παπαρουνόσπορος βέβαια δίνει τη δική του υπέροχη πινελιά! Μπράβο Μπετούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι πολύ φίλη του λεμονιού, και το αφράτο αυτό κεκάκι δείχνει αχτύπητο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μαρεσει το αρωμα λεμονιου παρα πολυ στα γλυκα, κ αυτο δειχνει αφρατο και τελειο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπορώ να το βάλω σε φόρμα για κέικ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείς αυτήν με την τρύπα στη μέση;
      Ναι, φυσικά μπορείς να το φτιάξεις σε τέτοια φόρμα αρκεί να μην είναι πολύ μεγάλη, γιατί αυτή η δόση είναι η μισή από την συνηθισμένη (δηλ το μισό πακέτο φαρίνα) και άρα θα σου βγει κάπως μικρό το κέικ...

      Διαγραφή
  5. μπορώ να το βάλω σε φόρμα για κεικ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Μπετυ! Καιρο τωρα παρακολουθω το blog σου και εχω βρει πολλες συνταγες να ταιριαζουν στα γευστικα γουστα μου!!
    Χθες εφτιαξα το πιο πανω κεικ! Βγηκε παρα πολυ γευστικο! Πολυ αφρατο, πολυ ευκολο! Μου αρεσει πολυ το λεμονι οποτε θα τα φτιαξω ολα τα λεμονο-κεκακια σου!:-))) Συγχαρητηρια για την ωραια συνταγη!
    Φιλικα, Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύη μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε το λεμονάτο κεκάκι μου, είναι από τα αγαπημένα μου!
      Θα χαρώ να μάθω εντυπώσεις από ό,τι άλλο δοκιμάσεις!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...