Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Σπαγγέτι με σάλτσα μελιτζάνας και φέτα

Καλημέρα και καλή βδομάδα!
Σήμερα θα απολαύσουμε μια λαχταριστή μακαρονάδα
με γεύση καλοκαιριού!
 
 
Υλικά για 4 μερίδες: 

1 πακέτο σπαγγέτι (500 γρ)
2 μελιτζάνες φλάσκες
2 μέτρια κρεμμύδια
1 πράσινη πιπεριά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 ώριμες ντομάτες
Μισό φλιτζάνι χυμό ντομάτας
Αλατοπίπερο
Μια πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)
Φέτα κομμένη σε κυβάκια

 
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί
και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά,
να γυαλίσουν.
 
 
Ρίχνουμε τις μελιτζάνες και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά,
μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
Προσθέτουμε και το σκόρδο και ανακατεύουμε για μισό λεπτό.

 
Προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα, τον χυμό ντομάτας,
μισό φλιτζάνι νερό και μπόλικο αλατοπίπερο,
χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει
μέχρι να πήξει και να χυλώσει.
 
Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Τα σουρώνουμε χωρίς να τα ξεπλύνουμε και τα σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας μπόλικη σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με τα κυβάκια της φέτας.

 
Αν προτιμάμε, μόλις σουρώσουμε τα ζυμαρικά,
τα ρίχνουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με την σάλτσα,
ανακατεύουμε, προσθέτουμε και την φέτα και σερβίρουμε.

14 σχόλια:

  1. Αυτές οι καλοκαιρινές μακαρονάδες είναι απολύτως του γούστου μου......................φέρε ένα πιατάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ δική μου γεύση είναι αυτή που προτείνεις. Σπαγγέτι (και όχι άλλη πάστα) μελιτζάνα και τυρί! Δε θέλω τίποτε άλλο! Το παίρνω όπως είναι και φεύγω! Γεια στα χέρια σου Μπέττυ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μένα με κατέκτησε αμέσως μόλις την έφτιαξα και την δοκίμασα ~ όλα τα υλικά πολύ αγαπημένα!
      Ευχαριστώ πολύ Μάρθα μου! :)

      Διαγραφή
  3. Η σαλτσούλα με την μελιτζάνα, είναι όλα τα λεφτά!
    Καλή βδομάδα Μπέτυ μου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάτρης και συ της μελιτζάνας, ε; :)
      Φιλάκια Ελενάκι μου!

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφη η ιδέα με τη μελιτζάνα απλά μια ερώτηση.Δε πικρίζει η μελιτζάνα στη σάλτσα μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη για την αργοπορία, τώρα είδα το σχόλιο :(
      Όχι, καθόλου δεν πικρίζει, δοκίμασέ την και θα με θυμηθείς!

      Διαγραφή
  5. μου αρεσε πολυ ,την εφτιαξα σημερα ,μπραβο betty

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Κώστα, χαίρομαι που την δοκίμασες και σου άρεσε!
      Καλό βράδυ...

      Διαγραφή
  6. α και κατι αλλο εβαλα χυμο τοματας απο κουτι κονσερβα ,εσυ τι βαζεις betty?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνήθως χρησιμοποιώ συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (τύπου Pummaro), μου αρέσει ιδιαίτερα η γεύση του και χυλώνει ωραία την σάλτσα!

      Διαγραφή
  7. Τέτοιες μακαρονάδες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις άλλες με κρέας! Νοστιμιά! Καλή Κυριακή Μπέτυ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...