Τραγανά, νηστίσιμα και πολύ μυρωδάτα,
χωρίς μεγάλη ποσότητα ζάχαρης,
είμαι σίγουρη πως θα τα αγαπήσετε!
Υλικά για 75 μέτρια κουλουράκια:
650 γρ. αλεύρι μαλακό
1 κουτ. σούπας μπείκιν
1 φλ. τσ. ζάχαρη
½ φλ. τσ. ελαιόλαδο
½ φλ. τσ. σπορέλαιο
½ φλ. τσ. χυμός πορτοκάλι
1 κουτ. γλ. σόδα
½ φλ. τσ. κόκκινο κρασί
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
½ φλ. τσ. σουσάμι
1 κουτ. σούπας κανέλα
1 κουτ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
Καστανή (ή και λευκή) ζάχαρη για πασπάλισμα
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο
και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και το προσθέτουμε στο μπολ.
Ρίχνουμε και το κρασί, το ξύσμα, το σουσάμι,
την κανέλα και το γαρύφαλο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε στο μίγμα το αλεύρι λίγο-λίγο,
μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή,
που δεν θα κολλάει στα τοιχώματα και θα πλάθεται εύκολα.
Ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι περισσότερο
ή λιγότερο απο τα 650 γρ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς
και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί 2 ταψιά του φούρνου.
Πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που μας αρέσουν
και τα πασπαλίζουμε με λίγη καστανή (ή άσπρη) ζάχαρη.
Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά
~ προσοχή μην τα παραψήσετε!
Διατηρούνται αρκετές μέρες σε κουτί ερμητικά κλειστό!
Δοκιμάστε τα!
Καλημέρα! Ωραία τα κουλουράκια σου.Μ'αρέσει που δεν έχουν πολύ ζάχαρη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εμένα! :)
ΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή βδομάδα!
Είχα να περάσω καιρό και...τσουπ...πέφτω πάνω στα αγαπημένα μου!! Το πόσο μ'αρέσει ο συνδυασμός πορτοκάλι-κανέλα, δεν περιγράφεται! Καλή εβδομάδα, φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα έκανα για δεύτερη φορά και βγήκαν τέλεια! Έβαλα λιγότερη ζάχαρη (μισή κούπα) γιατί τα δίνω στο παιδάκι μου και πάλι είναι πολύ νόστιμα και μυρωδάτα:)) Από τώρα θα είναι τα αγαπημένα μας κουλουράκια! Συγχαρητήρια για την συνταγή!! Αλεξάνδρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι δική μου αγαπημένη! Χαίρομαι που αρέσουν στο παιδάκι σου!
ΔιαγραφήΚαλές γιορτές σου εύχομαι!!!
Καλιμερα ,εκι που λει κανελα σουπασ μπορο να βαλο κανελα τριμενο.
ΔιαγραφήΕΥΧΑΡΙΣΤΟ
Ναι, θα βάλεις 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα τριμμένη!
Διαγραφή