Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Ριγκατόνι με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, μπέικον, βότκα και βασιλικό!

Μυρωδάτο, γευστικότατο, υπέροχο!
Υλικά:

500 γρ ριγκατόνι
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 κουταλάκι πολτός σκόρδου (ή 1 σκελίδα)
120 γρ μπέικον
4 μέτριες ώριμες ντομάτες
4 κουταλιές πελτές
2 σφηνάκια βότκα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
3-4 κουταλιές φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού

Τρίβουμε το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε την πιπεριά 
και χοντροτρίβουμε τις ντομάτες.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο 
και ροδίζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο.
 Προσθέτουμε το μπέικον, ροδίζουμε για 1 λεπτό 
και σβήνουμε με την βότκα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, λίγο αλάτι, 
πιπεράκι και την ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό 
και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για μισή ωρίτσα.
Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο ακόμα.

Εν τω μεταξύ βράζουμε το ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, 
κρατάμε ένα φλυτζανάκι από το νερό στο οποίο έβρασε και το σουρώνουμε.
Προσθέτουμε στην σάλτσα το βασιλικό, 
ανακατεύουμε,
ρίχνουμε και το ριγκατόνι και ανακατεύουμε καλά.
 Αν μας βγει πολύ πηχτή η σάλτσα, 
αραιώνουμε με λίγο από το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε.
Τα σερβίρουμε ζεστά, προσθέτοντας τριμμένο τυράκι κατά βούληση! 
 Καλή όρεξη!

6 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...