Πολύ νόστιμο, απλό και εύκολο!
Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι ποντίκι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 καρότο
3-4 ώριμες ντομάτες
4-5 μέτριες πατάτες
Αλατοπίπερο
Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά
κομμάτια,
τρίβουμε στο μούλτι κρεμμύδι και καρότο
και χοντροτρίβουμε τις
ντομάτες.
Κόβουμε και τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια.
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε
το ελαιόλαδο
και ρίχνουμε το μοσχάρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το
καρότο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τις ντομάτες,
αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη
φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή
και αφήνουμε το κρέας να μισοψηθεί, για 45 λεπτά περίπου.
και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ακόμα περίπου,
μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να χυλώσει η σάλτσα.
Απολαμβάνουμε!
Η επιτυχία αυτού του πιάτου βασίζεται
στην ποιότητα του κρέατος
και στο υπομονετικό σιγοψήσιμο!
Θα συμφωνήσω μαζί σου. Έτσι το κάνω κ εγω κ το κρέας γίνεται λουκούμι....
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που συμφωνούμε! :)
ΔιαγραφήΕμείς το λέμε πατατάτο αυτό το φαγάκι, και το αγαπάμε πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μαγείρεψες υπέροχα Μπέτυ μου!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Να 'σαι καλά Ελενάκι, φιλάκια!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα δεν πρόλαβα να το δω κ το έκανα γιουβέτσι...την επόμενη φορά όμως θα ακολουθήσω τη συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφή... και δεν θα χάσεις, πίστεψέ με!!! :)
Διαγραφήτέλειο! σα γιαχνί πατάτες! και με πανσετούλα τσιγαριαστή και πιο πολλές πατατουλίτσες ωραίο είναι! μιας που δεν έχουμε πολλά λεφτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήOτι πρέπει φαγάκι για μια κρύα χειμωνιάτικη ημέρα.....ο παππούς μου το λάτρευε με ζυγούρι!
ΑπάντησηΔιαγραφή