Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Μοσχάρι με πατάτες ραγού

Πολύ νόστιμο, απλό και εύκολο!
Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι ποντίκι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 καρότο
3-4 ώριμες ντομάτες
4-5 μέτριες πατάτες
Αλατοπίπερο

Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια, 
τρίβουμε στο μούλτι κρεμμύδι και καρότο 
και χοντροτρίβουμε τις ντομάτες.  
Κόβουμε και τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια. 
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο 
και ρίχνουμε το μοσχάρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή 
και αφήνουμε το κρέας να μισοψηθεί, για 45 λεπτά περίπου.
Τότε προσθέτουμε τις πατάτες , ρίχνουμε λίγο αλατοπίπερο ακόμα
 και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ακόμα περίπου, 
μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να χυλώσει η σάλτσα.
 Απολαμβάνουμε!
Η επιτυχία αυτού του πιάτου βασίζεται στην ποιότητα του κρέατος
 και στο υπομονετικό σιγοψήσιμο!


8 σχόλια:

  1. Θα συμφωνήσω μαζί σου. Έτσι το κάνω κ εγω κ το κρέας γίνεται λουκούμι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς το λέμε πατατάτο αυτό το φαγάκι, και το αγαπάμε πολύ!!
    Το μαγείρεψες υπέροχα Μπέτυ μου!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να 'σαι καλά Ελενάκι, φιλάκια!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σήμερα δεν πρόλαβα να το δω κ το έκανα γιουβέτσι...την επόμενη φορά όμως θα ακολουθήσω τη συνταγή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τέλειο! σα γιαχνί πατάτες! και με πανσετούλα τσιγαριαστή και πιο πολλές πατατουλίτσες ωραίο είναι! μιας που δεν έχουμε πολλά λεφτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Oτι πρέπει φαγάκι για μια κρύα χειμωνιάτικη ημέρα.....ο παππούς μου το λάτρευε με ζυγούρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...